Миломиру Савчићу одређен притвор

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.326

Миломиру Савчићу одређен притвор (АУДИО)​

Суд БиХ одредио је притвор предсједнику Борачке организације Републике Српске Миломиру Савчићу, потврдио је за РТРС Савчићев адвокат Миодраг Стојановић.

Play Video

Миломир Савчић - Фото: СРНА

Миломир СавчићФото: СРНА
Стојановић је нагласио да је о одлуци телефонски обавјештен и да ће уложити жалбу на ову одлуку у законском року од три дана.
Притвор је одређен по захтјеву Тужилаштва БиХ.

https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=441367

Evo ga pocelo je! Poceli su bacati Srbe u bukagije. Ovaj je bio general i desna ruka Mladica tokom 90ih. Nedavno je negirao genocid i sada ga bacaju u pritvor. Hoce li srpska policija spreciti njegovo hapsenje?

dd2a87acdfee5ea7ed9274a23a6ff4a7.jpg

FOTO: DAMIR HODŽIĆ

Sud BiH odredio pritvor Milomiru Savčiću​

Autor: M. M.
09.08.2021. / 16:30
4
share-outline.png

Sud Bosne i Hercegovine odredio je pritvor predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću, optuženom za pomaganje u genocidu u Srebrenicu.

Ovu informaciju potvrdio je RTRS-u Savčićev advokat Miodrag Stojanović.

TUŽILAC TRAŽI PRITVOR​

Iz sudnice: Savčić na RTRS-u i ATV-u negira genocid za koji mu se sudi i citira sramni izvještaj o Srebrenici​

Pritvor za optuženog Savčića Tužilaštvo je zatražilo jer je on prekršio mjeru zabrane komuniciranja sa printanim i elektronskim medijima i komentiranja predmeta koji se protiv njega vodi u Sudu BiH.
Unatoč mjerama zabrane, Savčić je gostujući u medijima u Republici Srpskoj, više puta iznosio navode kojim se negira genocid u Srebrenici i pozivao se na izvještaj takozvane komisije za utvrđivanje činjenica o stradanju svih naroda u srebreničkoj regiji.
Savčić se potvrđenom optužnicom tereti da je u julu 1995. planirao, komandovao i nadzirao aktivnosti pripadnika 65. zaštitnog motorizovanog puka prilikom zarobljavanja i zatočavanja više stotina muškaraca bošnjačke nacionalnosti na više lokacija u Novoj Kasabi, te njihovom zlostavljanju i ubistvima.

Faktor/RTRS

Jos nije uhapsen. Danas je bio na saslusanju. Onda je par sati nakon saslusanja donesena odluka da se pritvori.

Ako ukazamate njega, onda je sledeci Dodik na redu
Tebi je očito zabavno da provociraš. Šta tebe iza jorgan planine briga koga će uhapsiti i šta će se ovde desiti?

Netacno,on se istrazuje zbog zlocina u Srebrenici,a saslusan je zbog zabrane nastupanja u javnosti,dakle ne zbog onog sto je pricao vec sto je uopste pricao

Sve se to svodi na isto.

Савчић: Запрепаштен сам одлуком Суда - гдје се ми то налазимо? (АУДИО)​

Сазнање да је одређена мјера притвора изазива само запрепашћење, чуђење и невјерицу гдје се ми то налазимо, у каквом стању, систему, поретку правном или неправном, изјавио је предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић за РТРС.

Play Video

Миломир Савчић - Фото: nezavisne novine

Миломир СавчићФото: nezavisne novine
Савчић је истакао да је Тужилаштво БиХ тражило да се одреде мјере притвора због наводног непоштовања мјере по питању јавне комуникације са штампаним и електронским медијима у погледу коментарисања предмета.
- Оно што је тужилац приложио апсолутно не доказује и не показује да сам ја повриједио ту мјеру на било који начин. Када добијемо отправак видјећемо на шта се то Суд позива па да би могли да предузмемо мјере које су допуштене – рекао је Савчић.

https://www.rtrs.tv/

Sve se to svodi na isto.

Савчић: Запрепаштен сам одлуком Суда - гдје се ми то налазимо? (АУДИО)​

Сазнање да је одређена мјера притвора изазива само запрепашћење, чуђење и невјерицу гдје се ми то налазимо, у каквом стању, систему, поретку правном или неправном, изјавио је предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић за РТРС.

Play Video

Миломир Савчић - Фото: nezavisne novine

Миломир СавчићФото: nezavisne novine
Савчић је истакао да је Тужилаштво БиХ тражило да се одреде мјере притвора због наводног непоштовања мјере по питању јавне комуникације са штампаним и електронским медијима у погледу коментарисања предмета.
- Оно што је тужилац приложио апсолутно не доказује и не показује да сам ја повриједио ту мјеру на било који начин. Када добијемо отправак видјећемо на шта се то Суд позива па да би могли да предузмемо мјере које су допуштене – рекао је Савчић.

https://www.rtrs.tv/
Ali uopste nije isto

Nosović: Otvoren lov na Srbe​

Nosović: Otvoren lov na Srbe
Foto: N.N. | Nosović: Otvoren lov na Srbe
Srna09.08.2021 16:56
BANJALUKA - Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Anđelko Nosović izjavio je danas Srni da određivanje pritvora predsjedniku Boračke organizacije Srpske Milomiru Savčiću pokazuje da se zakon kojeg je nametnuo bivši visoki predstavnik sada primjenjuje i da je definitivno otvoren lov na Srbe.

On je ocijenio da su pale sve maske sa Tužilaštva i Suda BiH i da je to jasna poruka srpskom narodu da za njega nema ni suživota, niti života na ovim prostorima.
"Ako svaki čovjek koji kaže neko njegov ubijen, ili mučen u logorima, ili priča o srpskim žrtvama, bude procesuiran, zatvoren i proglašen krivi - o čemu onda možemo da pričamo? O čemu možemo govoriti?", upitao je Nosović.
On je istakao da Savčić ni jednog momenta nije govorio ništa, osim istine.
"Savčić nije govorio o svom slučaju, nego o žrtvama i torturama koje je podnio srpski narod i da na takav način bude progonjen i zatvaran, onda definitivno na ovim prostorima nerma mjesta za srpski narod", naveo je Nosović.
Savčiću je određene pritvor na zahtjev Tužilaštva BiH zbog njegovih istupanja u javnosti.

Generalu Миломиру Савчићу одређен притвор - negiranje genocida u Srebrenici

Како се забавља крезаво пучанство у вријеме низа афера и немања воде на 50+ степени. :fdlan:

rtyy.JPG

Bura oko zahtjeva Tužilaštva BiH za procesuiranje hrvatskih generala​

Морамо се отргнути морбидним захтевима (кога год) за суживот
међу ентитетима који се вековима мрзе,
а у задњих 100 година су се и клали више пута.

Није случај БиХ једини у свету,
и коначно неко треба да устане против идиотизма !

Зашто не раздвојити завађене,
зашто не дозволити замену територија,
зашто терати љуте непријатеље у заједништво ???

Једини одговор који ја видим је
да иза свега стоји неко јако болестан,
неко ко ужива у извитопереној стварности,
неко као Стаљин који на једној другарској седељци
тера Ранковића и Берију да плешу уз музику са грамофона,
уживајући у сцени и вичући "Ко ће кога, ко ће кога ?" ...

1628531376503.png

BiH: Određen pritvor bivšem generalu VRS optuženom za genocid u Srebrenici

Sud BiH odredio je pritvor predsedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću, kome se sudi za genocid u Srebrenici, potvrdio je za RTRS Savčićev advokat Miodrag Stojanović.

potočari srebrenica

Autor:FoNet 09. avg. 2021 19:35

Stojanović je naglasio da je o odluci telefonski obavešten i da će uložiti žalbu na ovu odluku u zakonskom roku od tri dana.

Pritvor je određen po zahtevu Tužilaštva BiH.

Tužilac BiH Ibro Bulić je tokom današnjeg ročišta tvrdio da je general Savčić nekoliko puta prekršio mere zabrane medijskih istupa u vezi s njegovim predmetom, a koja mu je ranije izrečena i to kada je davao izjave za Alteranativnu televiziju 11. jula u vezi sa proglašvanjem Dana žalosti i 23. jula o nametnutim dopunama Krivičnog zakona BiH.

Bulić je tvrdio da je general Savčić prekršio mere zabrane i kada je govorio o izveštaju Nezavisne međunarodne komisije o Srebrenici za Radio-televizju Republike Srpske 23. jula, kao i izvjavom za Televiziju „K3“ 27. jula.

Naime, ranije je zatražen pritvor zbog toga što je prekršio meru zabrane.

Savčić, kojem se sudi zbog genocida u Srebrenici, će provesti u pritvoru dva meseca, nakon čega će uslediti kontrola pritvora, navodi Kliks.ba.

Kliks.ba podseća da je u januaru 2020. godine je potvrđena optužnica za genocid protiv bivšeg komandanta 65. zaštitnog motorizovanog puka pri Glavnom štabu tadašnje Vojske RS Milomira Savčića, a u julu je počelo suđenje.

Prema optužnici, Savčić se tereti da je planirao, komandovao i nadzirao aktivnosti pripadnika puka, koji je bio u njegovom sastavu, prilikom zarobljavanja i ubistava više stotina muškaraca bošnjačke nacionalnosti na više lokacija na području Nove Kasabe.

link

Па зар то није фантастично?! Још један је долијао! Парафразираћу великог Лењина: процесуирати, процесуирати и само процесуирати!

Da da. To ti silno želiš. Jer si em mator, em bezbjedan tu gdje jesi. Ali zato ti je zabavno da ovde na "finjaka" potpaljuješ.
Mislim da je taj njegov post pozivanje na nasilje i da bi ga trebali sankcionisati. Ja sam ga prijavio.
Nedopustivo je da poziva na rat i sukobe sa tim "uskoro ćeš u rov".

:banovati:

Jos nije uhapsen. Danas je bio na saslusanju. Onda je par sati nakon saslusanja donesena odluka da se pritvori.

Ako ukazamate njega, onda je sledeci Dodik na redu
Dodika možeš samo da povučeš za onu stvar.
Prijavio se sam i što ga niste uhapsili?!

Nemate damu a? Čekate da gazde narede jer ste vi samo konjušari?!

Миломиру Савчићу одређен притвор (АУДИО)​

Суд БиХ одредио је притвор предсједнику Борачке организације Републике Српске Миломиру Савчићу, потврдио је за РТРС Савчићев адвокат Миодраг Стојановић.

Play Video

Миломир Савчић - Фото: СРНА

Миломир СавчићФото: СРНА
Стојановић је нагласио да је о одлуци телефонски обавјештен и да ће уложити жалбу на ову одлуку у законском року од три дана.
Притвор је одређен по захтјеву Тужилаштва БиХ.

https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=441367

Evo ga pocelo je! Poceli su bacati Srbe u bukagije. Ovaj je bio general i desna ruka Mladica tokom 90ih. Nedavno je negirao genocid i sada ga bacaju u pritvor. Hoce li srpska policija spreciti njegovo hapsenje?
Ako nece, moracemo mi ko narod.

Ne dati hapsenje!!!

Izaci pred bandu i vikati NIJE GENOCID!!!

Pogledajte prilog 986943

BiH: Određen pritvor bivšem generalu VRS optuženom za genocid u Srebrenici

Sud BiH odredio je pritvor predsedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću, kome se sudi za genocid u Srebrenici, potvrdio je za RTRS Savčićev advokat Miodrag Stojanović.

potočari srebrenica

Autor:FoNet 09. avg. 2021 19:35

Stojanović je naglasio da je o odluci telefonski obavešten i da će uložiti žalbu na ovu odluku u zakonskom roku od tri dana.

Pritvor je određen po zahtevu Tužilaštva BiH.

Tužilac BiH Ibro Bulić je tokom današnjeg ročišta tvrdio da je general Savčić nekoliko puta prekršio mere zabrane medijskih istupa u vezi s njegovim predmetom, a koja mu je ranije izrečena i to kada je davao izjave za Alteranativnu televiziju 11. jula u vezi sa proglašvanjem Dana žalosti i 23. jula o nametnutim dopunama Krivičnog zakona BiH.

Bulić je tvrdio da je general Savčić prekršio mere zabrane i kada je govorio o izveštaju Nezavisne međunarodne komisije o Srebrenici za Radio-televizju Republike Srpske 23. jula, kao i izvjavom za Televiziju „K3“ 27. jula.

Naime, ranije je zatražen pritvor zbog toga što je prekršio meru zabrane.

Savčić, kojem se sudi zbog genocida u Srebrenici, će provesti u pritvoru dva meseca, nakon čega će uslediti kontrola pritvora, navodi Kliks.ba.

Kliks.ba podseća da je u januaru 2020. godine je potvrđena optužnica za genocid protiv bivšeg komandanta 65. zaštitnog motorizovanog puka pri Glavnom štabu tadašnje Vojske RS Milomira Savčića, a u julu je počelo suđenje.

Prema optužnici, Savčić se tereti da je planirao, komandovao i nadzirao aktivnosti pripadnika puka, koji je bio u njegovom sastavu, prilikom zarobljavanja i ubistava više stotina muškaraca bošnjačke nacionalnosti na više lokacija na području Nove Kasabe.

link

Па зар то није фантастично?! Још један је долијао! Парафразираћу великог Лењина: процесуирати, процесуирати и само процесуирати!
Boli me šupendara za tvoj lojavi turski sud
I to me fantasticno zabole!!!

Додик: Ни у овој борби Савчић неће бити сам​

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да одлука Суда БиХ о одређивању притвора предсједнику Борачке организације Републике Српске Миломиру Савцицу нема никакве везе са правом и правдом, већ је искључиво политичка одлука ове правосудне институције.

Милорад Додик - Фото: СРНА

Милорад ДодикФото: СРНА
- Република Српска пружиће Миломиру Савчићу сваку врсту подршке и у овој борби неће бити сам. Ова одлука Суда БиХ није донесена само против генерала Савчића, већ против сваког Србина у Републици Српској који не мисли и не прича онако како се свиђа Бошњацима - истакао је Додик.
Онима који ово раде, рекао је Додик, могу само да поручим да оваквим одлукама и оваквом политиком неће уплашити никога у Републици Српској, нити ће је дестабилизовати.
- Оваким одлукама само ће створити још већи отпор сваког Србина према оваквој БиХ чији су сви елементи усмјерени протов Срба и Српске - нагласио је Додик.
Суд БиХ одредио је данас притвор генералу Миломиру Савчића "због кршења мјера забране у његовим иступима у јавности", а његов адвокат Миодраг Стојановић најавио је жалбу на ову одлуку.
Milomiru Savčiću određen pritvor #RTRS #RTRSvijesti https://t.co/pcK735DBXk

Ako nece, moracemo mi ko narod.

Ne dati hapsenje!!!

Izaci pred bandu i vikati NIJE GENOCID!!!

Милуновић: Заштитити сваког Србина​

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић рекао је данас, поводом рочишта генералу Миломиру Савчићу, да је потребно заштитити сваког Србина и упитао да ли ће можда сљедећи корак бити забрана причања о томе како су Срби поклани у Другом свјетском рату?

Душко Милуновић - Фото: СРНА

Душко МилуновићФото: СРНА

- Дотле сеже слобода по њиховим мјерилима на овим просторима. То тако неће моћи - рекао је Милуновић новинарима и нагласио да је вријеме за јединство у Српској.
Милуновић је подсјетио да је Савчић имао одређене врсте забрана, али да се ово због чега су га позвали данас није односило ни на један од дата три вида забране, него на његове изјаве о догађајима из протеклог рата.

Министар је оцијенио да је на овај начин видљиво да је битно само да је оптужен Србин, да се против њега води поступак и да Тужилаштво има довољно времена и да прати изјаве и чак на основу изјава које нису везене за сам поступак позивају.
- На другој страни имају велики број њихових команданата који су чинили ратне злочине у Крајини, Сарајеву и Подрињу, који нису ни изблиза позвани, а камоли процесуирани за своје злочине - изјавио је Милуновић.

Он је оцијенио да се повјерење између народа се може успоставити само ако њихов Суд, који дјелује сада на простору БиХ буде објективан, а данас је далеко од своје објективности.

Милуновић је, поводом обиљежавања крсне славе Савеза ратних војних инвалида Републике Српске, изјавио да се на овај дан на Сокоцу ратни-војни инвалиди присјећају времена из одбрамбено-отаџбинског рата и одају дужну почаст својим саборцима који су погинули у том рату и сахрањени на "Малом Зејтинлику".

- То су борци који су, након што су одбранили, морали напуштити своја огњишта и имања, према слову Дејтонског споразума и готово хиљаду својих погинулих сродника и сабораца пренијети на "Мали Зејтинлик" гдје сада почивају у миру - рекао је Милуновић.
Он је рекао да Министарство рада и борачко инвалидске заштите Српске са Савезом ратних војних инвалида /РВИ/ има добру дугогодишњу сарадњу и да су они својим активностима умногоме допринијели положају РВИ, посебно за теже категорије у Српској, заједно са Удружењем ампутираца Републике Српске.
Вијенце на "Малом Зејтинлику" положили су делегација Министарства рада и борачко-инвалидске заштите, Савазе ратних војних инвалида и Удружења РВИ Сокоца и Рогатице, делеагција Скупштине општине Соколац, те делегација Удружења ратних војних инвалида из Сомбора и Србобрана.

Back