milijarda dolara svaki dan

vratite nam eremitu!:D

ne verujem ja ovim lažnim patriJotama što pišu o Rusiji ovde

ipak je Mitke PatriJota nad patriJotama:wink:

-------------
eto ne moram uopšte posećivati ruske sajtove ...sve znam o Rusiji već godinama na ovom forumu zahvaljujuć eremiti:mrgreen:
otkako ga sankcionisali zakinut sam za vredne informacije o ruskoj braći:-(:cry::cry::cry:

Evo dela jednog texta koji, po mom misljenju, prilicno slikovito odslikava odnos eknomskih potencijala u svetu:

"Many argue that a US recession will no longer affect the world because China has supplanted America as an engine of the global economy.

Wrong. Although China is growing fast, its economic power remains tiny. While the US contributes 28 percent to world GDP, China accounts for only 5 percent. The whole of Asia, from Turkey to China, contributes 24 percent, less than the US alone.

At some stage, the world may no longer catch a cold when the US sneezes, but that is far from being true now. Twenty-one percent of China's exports and 23 percent of the European Union's exports to non-member countries go to the US. Thus, the world cannot help but be pulled down by a US slump."

Krucijalan podatak: 28% svetskog GDP-a prozivode USA, a Rusija, Kina i sve ostale drzave Azije ZAJEDNO 24%. Nisam proveravao pouzdanost ovih podataka, clanak je danasnji, China Daily.
Netačno.
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2001rank.html

Link ne radi. No, svakako ne treba zaboraviti da je u Kini na sceni najveća cenzura interenta na svetu, tako da im najmanje verujem kad govore o ekonomiji. Objasni ti Kinezu da on radi da bi Amerikanac zbog nafte izigravao kauboja po svetu...

vratite nam eremitu!:D

ne verujem ja ovim lažnim patriJotama što pišu o Rusiji ovde

ipak je Mitke PatriJota nad patriJotama:wink:

slazem se sa tobom, ali koliko sam shvatio, moderatori ne zele ili ne mogu promeniti svoju odluku. inace ako sam nekoga "voleo" na forumu, onda je to mitke, naivan, iskren, lako ga prevariti, jer veruje svakom ko se zakune u srbiju, ali zato on ne vara, obicno kaze sta misli, ali samo u tom trenutku. ne znam, ali od svih sa druge strane, on je medju dva-tri forumasa koji je obelezavao ovaj forum. cak i kada je "vredjao" videlo se da to nije iz srca, vec vise da ispuni neku patrijotsku normu.
ps.ajde da napravimo peticiju, ako je ne mozemo poslti krsti, mozemo amerikanskom senatu, ionako su oni vlasnici ovog sajta

Back