Milicic - Od talenta veka do propaliteta

Ako Minesota gadja ugovor na 4 ili 5 godina,to je opet,veliki rizik....Medjutim,u NBA su navikli da bacaju milone pa da posle kukaju za tim,mozda i sd urade isto. Ko bi ga znao,i to sto kazes,na 3 godine je verovatno realna opcija,s'tim da bi ga verovatno posle druge produzili na jos recimo 4 ako se Darko pokaze kao igrac koji moze standardno da odradi recimo 12 poena i 7,8 skokova.

Licno smatram da je dugogodisnji ugovor sa Darkom u ovom momentu veliki rizik ali i velika sansa.Kako?
Prvo,jos uvek se ne znaju njegove mogucnosti.Sansu je dobio pre kraj sezone kad vise nikom nije bilo ni interesantno da se kida zbog Minesote i Milicica. Onog momenta kad Darka shvate ozbiljno,kad krenu da ga biju i provociraju,e onda cemo videti koliko stvarno vredi.
Sa druge strane,ako on krene da igra onako kako ja ne ocekujem,onda mogu za veoma male pare da dobiju korisnog centra i ustede gomilu novca za dovodjenje jos jedne,mozda i skuplje grdosije pod kosem.

Bice interesantno.Ako je zakon u Ligi ostao isti,onda pre 1.jula nista zvanicno ne sme da se prica,dakle,od tog datuma mozemo ocekivati i ugovor.A ako ugovora ne bude u prvih 10 dana jula,verovatno ga nece ni biti....

Takav ugovor, na 3 godine 15-16 miliona bi obema stranama otvorio mnogo.
Veci ugovor za Darka(a takav sigurno moze izvuci jer su petice uvek bile na ceni u NBA) bi opteretio i klub i Darka ocekivanjima, sto mu nikako nije potrebno, u trenutku kada mu je igranje preko potrebno.
Uvek je lako izboriti se za veci ugovor kada sve ide kako treba.

Licno mislim da je za Darka ipak najbolje da se vrati u Evropu.
Mada kako vidim Minestoa ce uciniti dosta toga da ga zadrzi.
Kako citam na njihovim forumima(a kod njih su forumi fanova mnogo veci pokazatelj stvarnih prilika nego drugde) ono sa cim Minestoa NECE trgovati su Flin, pravo na Rubia, i ugovor Kevina Lova.
Sve ostalo je u trgovini, s tim sto se ocekuje da uprava zadrzati Milicica.
Po meni licno, mislim da je Dzeferson ovde visak, jer za 12 miliona godisnje koliko vredi njegov ugovor , on prakticno gusi razvoje Lova, koji je veliki potencijal.
Te mislim da ako ponude Darku ostanak i ako Darko to prihvati, da ce to znaciti odlazak Dzefersona.
Posebno ako jos dovedu Pekovica.
Obzirom na to da imaju tri pika u prvoj rundi sledeceg drafta, ekipa moze izgledati bitno drugacije, nego ove sezone.
Da ne pricam kako bi uboli premiju kada bi uspeli da trejduju Dzefersona za slicno vrednu trojku sa dobrim sutem, ili dvojku.

Mislim da nisi u pravu, Love je mnogo bliži odlasku od Džefersona pogotovo nakon njegovog otvorenog nezadovoljstva gubljenjem starterske pozicije. Love i Džeferson NE MOGU da igraju zajedno jer imaju zajedničke prednosti i zajedničke mane. Zato Darko u Minesoti trenutno nema alternativu niti će je imati (Peković ili neki ruki neće ga istisnuti naredne sezone, trejd na toj poziciji je malo verovatan). Al i Darko se odlično dopunjuju i verovatan su tandem za dogodine.

Ako ubodu John Walla na draftu, ni Flin ni pravo na Rubia nisu sigurni - mnogo je imati 3 odlična PGa u očajnom timu. Minesota će loviti SG i SF igrače, ali će to biti ili fenomenalan ruki (Evan Turner) ili iskusan igrač blizu AllStar nivoa. Darko može da potpiše bez mnogo bojazni da će se desiti nešto nepredviđeno - prvi deo sezone 2010/11 je POTPUNO u njegovim rukama, dobiće šansu da se zacementira u timu. Ako ne uspe, samo će on biti kriv.

Poslednja izmena:
Mislim da nisi u pravu, Love je mnogo bliži odlasku od Džefersona pogotovo nakon njegovog otvorenog nezadovoljstva gubljenjem starterske pozicije. Love i Džeferson NE MOGU da igraju zajedno jer imaju zajedničke prednosti i zajedničke mane. Zato Darko u Minesoti trenutno nema alternativu niti će je imati (Peković ili neki ruki neće ga istisnuti naredne sezone, trejd na toj poziciji je malo verovatan). Al i Darko se odlično dopunjuju i verovatan su tandem za dogodine.

Ako ubodu John Walla na draftu, ni Flin ni pravo na Rubia nisu sigurni - mnogo je imati 3 odlična PGa u očajnom timu. Minesota će loviti SG i SF igrače, ali će to biti ili fenomenalan ruki (Evan Turner) ili iskusan igrač blizu AllStar nivoa. Darko može da potpiše bez mnogo bojazni da će se desiti nešto nepredviđeno - prvi deo sezone 2010/11 je POTPUNO u njegovim rukama, dobiće šansu da se zacementira u timu. Ako ne uspe, samo će on biti kriv.

Ja sam bas gledao ove zadnje meceve, i licno meni se mnogo vise svidja kako u tandemu igraju Darko i Love, nego Darko i Dzeferson.
Takodje, mislim da ce veliki uticaj imati i ipak prevelika plata Dzefersona, za ono sto on pruza na terenu(potpuno odsustvo bilo kakve odbrane).
Da ne pricam da je Love u perspektivi mnogo bolji igrac od Dzefersona.
Vidim da se prica o Wallu, ali ako njega dovedu, to ce znaciti samo prolongiranje dobre ponude za Rubija, koji ionako koliko vidim ima plan da ostane u Evropi.
Svakako ce biti veoma bitno sta kupe od SG i SF igraca, i bas je u tome po meni tajna Dzefersonovog odlaska, jer u njegovom trejdu mogu da dobiju veoma veoma dobrog igraca na tim pozicijama.
Ja se potpuno slazem da ce Darko ako prihvati ponudu Minesote svakako igrati 30+ minuta, ali je po meni ipak bolje da se vrati u Evropu.
On je ionako odlican u odbrani a to bi povratkom u Evropu bilo drasticno bolje, jer se u Evropi igra "uze za metar"..A kako i sada odlicno pokriva reket, zamisli kako bi to bilo u Evropi?
A i tamo i ovde bi sigurno imao prilike za popravljanje igre u napadu.

Bitna činjenica je da se od ove godine u Evropi pomera linija za 3, čime centar Darkovog tipa MNOGO dobija na vrednosti. Ipak, nakon ovako odigrane polusezone nema razloga za povratak u Evropu.

Minesota je očajan tim i jedno je sigurno - niko nije siguran. Draft je presudan, red je da se Minesoti osmehne sreća i da konačno ubodu igrača koji može u potpunosti da preokrene tim (slučaj LeBrona, Howarda, Dankana), a po mišljenju navijača to je Turner - za njega je potrebno da ubodu jednu od prve 2 pozicije, šansa za to im je 40%.

Bitna činjenica je da se od ove godine u Evropi pomera linija za 3, čime centar Darkovog tipa MNOGO dobija na vrednosti. Ipak, nakon ovako odigrane polusezone nema razloga za povratak u Evropu.

Minesota je očajan tim i jedno je sigurno - niko nije siguran. Draft je presudan, red je da se Minesoti osmehne sreća i da konačno ubodu igrača koji može u potpunosti da preokrene tim (slučaj LeBrona, Howarda, Dankana), a po mišljenju navijača to je Turner - za njega je potrebno da ubodu jednu od prve 2 pozicije, šansa za to im je 40%.

Ne bih rekao da je 40%.Sad ne znam, da ne gledam ponovo..Najslabiji ima najvise kuglica...
U bubnju su ekipe koje se nisu plasirale u plejof....
Sada ih ima 14, znaci najslabiji ima 14 kuglica u bubnju(NjuDzersi), Minesota ima 13, itd sve do poslednjeg koji nije u plej ofu.
Ako je i danas isti sistem(ja kada sam pratio bilo je 26 timova mislim, i najslabijem ide 10 kuglica), onda je sansa Minesote da ubode jednog od prva dva pika negde oko 26%.

Darko oseća posledice vulkanske erupcije :)

32208012-0df7-43f3-90f1-a528a518effd_mn.jpg

Xaxaxaxaxax,Muad,legendo :D :D :D

Ma nek ode na kruzer,odradi ugovor na 3 meseca i uzme 5,6.000 evra....Vidi malo sveta,dodje do Evrope sigurno,a ne ovako....Nema smisla da ceka na aerodromu,onaj vulkan moze onako vise meseci da zeza stvar.....I ne zezam se,ranije sam bas dosta citao o vulaknskim erupcijama i delovanjima na avione,satelite i ostalo.Ovo mzoe da potraje,ali moze i da se smiri za par dana,sve zavisi od vulkanske aktivnosti.

Da li ste znali da vulkan pri erupciji moze da baci pepeo na cak 50 km visine? E sad zamislite da takav oblak ide na neku stranu,nosen vetrom i ostalo....

Xaxaxaxaxax,Muad,legendo :D :D :D

Ma nek ode na kruzer,odradi ugovor na 3 meseca i uzme 5,6.000 evra....Vidi malo sveta,dodje do Evrope sigurno,a ne ovako....Nema smisla da ceka na aerodromu,onaj vulkan moze onako vise meseci da zeza stvar.....I ne zezam se,ranije sam bas dosta citao o vulaknskim erupcijama i delovanjima na avione,satelite i ostalo.Ovo mzoe da potraje,ali moze i da se smiri za par dana,sve zavisi od vulkanske aktivnosti.

Da li ste znali da vulkan pri erupciji moze da baci pepeo na cak 50 km visine? E sad zamislite da takav oblak ide na neku stranu,nosen vetrom i ostalo....

Sad da zamislimo neki veliki vulkan koji bi izbacio toliko prashine da cela zemaljska kugla bude u mraku nekoliko godina...E to bi bilo zastrasujuce. I to sve pokazuje koliko je covek nemocan u odnosu na sile prirode... I isto tako bi pusile i NBA zvezde i mi. :sad2:

Sad da zamislimo neki veliki vulkan koji bi izbacio toliko prashine da cela zemaljska kugla bude u mraku nekoliko godina...E to bi bilo zastrasujuce. I to sve pokazuje koliko je covek nemocan u odnosu na sile prirode... I isto tako bi pusile i NBA zvezde i mi. :sad2:

Neposredno posle 10 časova 27. avgusta 1883. Krakatau je raznela jedna od najvećih eksplozija ikad zabeleženih. Zvuk eksplozije čuo se u Australiji, na udaljenosti od 3500 km. Ostrvo se urušilo samo u sebe i pretvorilo u prašinu. U vazduh je odletelo oko 19 kubnih kilometara vulkanskog materijala. Oblak prašine digao se 80 kilometara uvis, a potom je godinama kružio oko Zemlje, prouzrokujući klimatske promene i smanjenje letnjih temperatura i spektakularne zalaske sunca širom sveta.

Poginulo je više od 36.000 ljudi. Erupcija sama po sebi nije bila toliko smrtonosna, već su ogromni talasi (cunami), koji su bili i viši od 40 metara kad se vulkan urušio, uništili 163 sela uz obale Jave i Sumatre.

Jelouston ako se probudi biće veselo...a vreme mu je. A zvuk eksplozije Krakataua (jugoistočna Azija) se čuo u Londonu, a planetu je zvuk obišao ukupno 7 puta! Krakatau je obična petarda u odnosu na potencijal Jeloustona :( Ni sam Putin ga neće preživeti

P.S. Znate za vic kada je katastrofa zadesila planetu (recimo baš vulkan)? Preživelo troje ljudi - Obama jer je bio čuvan u predsedničkom bunkeru na dubini od 200m, Putin takođe u najsavremenijem bunkeru na dubini od 400m, i Pipo Inzagi - usr*alo ga! :D

:hahaha:
salu na stranu, ti islandski vulkani su za.ebani
pre nekiliko stotina godina isto je bilo erupcija i onda je VB bila prekrivena pepelom pa su ljudi umirali od trovanja kad je pepeo pao po usevima
ne s obzirom na Miliciceve igre u Minesoti mozemo ocekivati velike elementarne nepogode :lol:

:hahaha: A zato je eksplodirao onaj vulkan? :D Mora Darko da oladi sa dobrim partijama ako ima milosti prema chovechanstvu :)

Kosta je lepo rekao,bas sam hteo da uzmem Krakatau kao primer teske katastrofe na koje covek ama bas nikako ne moze da utice.

Fora je u tome sto je to zapravo najnormlanija pojava kad tlo nije bas amo sa sobom...Srecom,to je sada retko jer smo u jaaaaaaaaako dugom periodu da je Zemlja relativno mirna :)

Ne znam da li se secate pre par godina kad se Sunce samo malo "zakasljalo" i bacilo malo jace svoj "vetric" ka plamnetama....Riknulo je gomila satelita,bilo je problema u telekomunikacijama,nestajala je struja...A to je tako sitno a mi ni na to ne mozemo da reaguejmo. takodje,cela zapadna obala Severne i Juzne Amerike je totalno nenormalno podrucje,podlozno zemljotresima i svemu ostalom...Dakle....

A ono za Inzagija znam,evo ga,covek mi i dalje stoji na Wall-u na kompu....Mozda se i ja izvucem :D :D :D

Inace,kako je krenuo Milicic da igra u Minesoti...Jos ako potpise dobar ugovor,ne bi me cudilo i da se Atlandida podigne odnegde.....I da tamo Darko zaigra kosarku :D

:hahaha: A zato je eksplodirao onaj vulkan? :D Mora Darko da oladi sa dobrim partijama ako ima milosti prema chovechanstvu :)

Ne ocekuj to,Darko ce biti nemilosrdan poput Dusana Silnog..Doduse,iako je Srbin,nije Dusan bio dovoljno cetnik verovatno,nego ce Darence biti kao Draza,pravi srboljubac.....I opet ce Srbi biti jedina svetska nacija,a zasto? Zato sto ce Dare samo nama dozvoliti da prezivimo sve te nepogode :D

Ih,sta bi mi da nam Darka nema :D

Back