Milicic - Od talenta veka do propaliteta

Takvu tvrdnju ne mogu da nadjem u njegovom komentaru, iako eto treci put procitah. z;)
Napisao je da je Pekovic rupa u odbrani, generalno a i u poredjenju sa Milicicem. Kritikovao ga jer je imao samo jedan skok. Veliku minutazu objasnio time da niko nista nije pogadjao (???). Jedino rece da je bio dobar u napadu.
Sve u svemu, za mene previse pristrasno i neobjektivno. Ali dobro, pokazace vreme...

Znaci, ti si gledao statistiku, a ja sam gledao dva i po sata utakmicu, i ja sam pristrasan i ne vidim a ti sto si samo brojke gledao vidis?
Drugo, Pekovic je i danas ovakav losiji igrac od Darka.
To sto je gradsio saigracima prostor u napadu ne znaci da igra dobro odbranu.Ili je to pokazatelj igre u odbrani, za tebe?
On ne zna da se postavi u odbrani, ne zna na koga treba da izadje, mnogo je sporiji od milicica u tom zatvaranju rupa u odbrani.
Za Pekovica je i Love cak fantastican odbrambeni igrac.
Inace, Milicic je prosle sezone bio koliko se secam peti(ili sesti svejedno) bloker lige.
Kada Pekovic u JEDNOJ statistickoj kategoriji, pa makar ona bila brzo vezivanje pertli, bude u prvih pet u NBA, onda se o njemu moze govoriti kao o igracu.
Za sada je jos daleko od toga.
Sto se Milicica tice, ja sam ovde prvi ove sezone njega kritikovao, tako da je glupo meni prebacivati nesto u tom kontekstu.
Ili ti je mozda bitno da pises, a sta ce to biti, nije ni vazno?

Znaci, ti si gledao statistiku, a ja sam gledao dva i po sata utakmicu, i ja sam pristrasan i ne vidim a ti sto si samo brojke gledao vidis?
Drugo, Pekovic je i danas ovakav losiji igrac od Darka.
To sto je gradsio saigracima prostor u napadu ne znaci da igra dobro odbranu.Ili je to pokazatelj igre u odbrani, za tebe?
On ne zna da se postavi u odbrani, ne zna na koga treba da izadje, mnogo je sporiji od milicica u tom zatvaranju rupa u odbrani.
Za Pekovica je i Love cak fantastican odbrambeni igrac.
Inace, Milicic je prosle sezone bio koliko se secam peti(ili sesti svejedno) bloker lige.
Kada Pekovic u JEDNOJ statistickoj kategoriji, pa makar ona bila brzo vezivanje pertli, bude u prvih pet u NBA, onda se o njemu moze govoriti kao o igracu.
Za sada je jos daleko od toga.
Sto se Milicica tice, ja sam ovde prvi ove sezone njega kritikovao, tako da je glupo meni prebacivati nesto u tom kontekstu.
Ili ti je mozda bitno da pises, a sta ce to biti, nije ni vazno?

Ko kaze da sam gledao ili da nisam? To kao prvo. Kao drugo ove cifre govore tako jasan jezik, da tu ne moze nista pogresno da se protumaci, pa cak i kad si najveci Milicicev fan. Da ne pricam o ostalim utakmicama pre ove.
Ne, nije to pokazatelj....samo sam sse osvrnuo na ono tvoje kako on onoliki ne moze da se nosi sa protivnickim igracima, sto po meni nije istina. Uostalom, Love je imao 17 skokova, od toga samo u onoj jednoj akciji u napadu 4 komada, kada baca, masi, hvata, baca, opet masi, hvata i tako jos dva puta dok konacno nije ubacio. Takve dve situacije u utakmici i eto ti 8 skokova kao nista. z:mrgreen: Hocu reci, relativno je to.
Sad malo lupas. Pa Pekovic je kompletniji igrac od Milicica duplo bar, i ako dobije minutazu koju zasluzuje - to ce i pokazati. A pertle ce izgleda da vezuje i odvezuje Darkez, jer ce ubuduce da greje klupu po svemu sudeci.
Ovo zadnje necu ni da komentarisem. Da me ne mrzi, prelistao bih ove 102 strane, kopirao neke tvoje komentare, i upitao te bas to pitanje. Ali mrzi me, stvarno nemam volje. I onako mi je misterija da je tema o maksimalno prosecnom igracu tolika. :zblesav:
Mozda zbog onih humanitarnih akcija, onog psovanja sudija u kameru itd. Nije da nije imao svoje momente Dare. z:mrgreen:

Ko kaze da sam gledao ili da nisam? To kao prvo. Kao drugo ove cifre govore tako jasan jezik, da tu ne moze nista pogresno da se protumaci, pa cak i kad si najveci Milicicev fan. Da ne pricam o ostalim utakmicama pre ove.
Ne, nije to pokazatelj....samo sam sse osvrnuo na ono tvoje kako on onoliki ne moze da se nosi sa protivnickim igracima, sto po meni nije istina. Uostalom, Love je imao 17 skokova, od toga samo u onoj jednoj akciji u napadu 4 komada, kada baca, masi, hvata, baca, opet masi, hvata i tako jos dva puta dok konacno nije ubacio. Takve dve situacije u utakmici i eto ti 8 skokova kao nista. z:mrgreen: Hocu reci, relativno je to.
Sad malo lupas. Pa Pekovic je kompletniji igrac od Milicica duplo bar, i ako dobije minutazu koju zasluzuje - to ce i pokazati. A pertle ce izgleda da vezuje i odvezuje Darkez, jer ce ubuduce da greje klupu po svemu sudeci.
Ovo zadnje necu ni da komentarisem. Da me ne mrzi, prelistao bih ove 102 strane, kopirao neke tvoje komentare, i upitao te bas to pitanje. Ali mrzi me, stvarno nemam volje. I onako mi je misterija da je tema o maksimalno prosecnom igracu tolika. :zblesav:
Mozda zbog onih humanitarnih akcija, onog psovanja sudija u kameru itd. Nije da nije imao svoje momente Dare. z:mrgreen:

Ne zasluzaujes nijedan komentar oko ovoga sto pises, ali cu se ja ipak osvrnuti na ponesto:
Brojke tako jasno kazu?
Znaci, ti si toliko veliki strucnjak za kosarku da iz brojki vidis sve i da ti nije potrebno da gledas mec.
Ja ZNAM da ti nisi gledao mec, jer NIJE postojao stream za mec Minesote sinoc, a zasigurno smem da pretpostavim da nisi kupio LP za gledanje NBA.
Pekovic kompletniji igrac?
Ajde posto ti znas da citas statistiku , i samo na osnovu nje mozes da kazes da li je neko igrac ili nije, sta ti govore ove brojke?

36 minuta 14 poena, 9 skokova, 1 ukradena, 1 asistencija 3 blokade.igrajuci protiv Dijaoa,Pjetrusa, Turijafa.
27 minuta 18 poena 11 skokova 4 asistencija 6 blokada protiv Machada i Luga.
38 minuta 12 skokova 2 asistencije 1 ukradena 2 blokade protiv Skole, Oberta, Wolkovitskog.
34 minuta 18 poena 15 skokova 3 asistencije 3 blokade protiv P.Gasola, M.Gasola ,Garbahose....

Sve ovo sa 21 godinom.

Ili mozda:
38 minuta 13 poena 12 skokova, 5 asistencija, 4 blokade.......Protiv Diaoa,De Sagana Diopa,Nazr Mohameda,Geralda Valasa.
40 minuta 23 poena 16 skokova, 5 asistencija, 6 blokada, 2 ukradene protiv Gasola, Odoma.........
I to je samo prosecan igrac, od koga je Pekovic duplo bolji?
Smesan si sa tim tvrdnjama.

Razlika izmedju Milicica i Pekovica je u tome sto Milicic moze, ali ga izgleda boli ****** za to(kosarku igra zbog para, jedino je srcem igrao za reprezentaciju), a Pekovic hoce ali je veliko pitanje da li moze, jer po talentu nije ni blizu njega(ja ovim ne sporim da je Pekovic radnik i to naravno neuporedivo veci od Milcica, koji ne da ne radi, nego covek voli da peca).

Ja ZNAM da ti nisi gledao mec, jer NIJE postojao stream za mec Minesote sinoc, a zasigurno smem da pretpostavim da nisi kupio LP za gledanje NBA.

A to bas ono znas, jer 100% znas da nisam kupio LP za gledanje NBA? Znas i koje sve kanale hvatam preko satelita? Sve to bas znas? Gledas u solju, brojis pasulj ili citas karte? Sta li je u pitanju, majku mu...

Da ne duzimo dalje....dobar naslov ima ova tema. Mnogi od najvecih sportista sveta su u mladjim kategorijama, kao klinci, bili smesni ili maksimalno prosecni i gubili su od likova, koje su posle unistavali bukvalno. Talenat 10%, rad i pozrtvovabhe 90%...tako nekako. z:poz:

Miličić: "Ne postojim u napadu"

“Ne razmišljam o igri u napadu, jer ona zamene ne postoji. Ja sam samo odbrambeni igrač, ali mi ne smeta taj status. Važno je da igramo sve bolje i da smo pobedili”, rekao je Miličić posle meča u “Target centru” u Mineapolisu.

Njegovu ulogu u timu objasnio je i Adelman koji želi mnogo više igre u “pik en rolu”, kada je napad u pitanju.

“Pik end rol igra je naše najveće oružje i moramo da nastavimo to da forsiramo, tako možemo da pobeđujemo Želeo bih da vidim Darka kao većeg aduta u napadu, ali najviše volom da bude značajan factor u odbrani, zato on ima mnogo manje mogućnosti da se pokaže u ofanzivi”,objasnio je Adelman.

konfuzne izjave, u najmanju ruku

Ne zasluzaujes nijedan komentar oko ovoga sto pises, ali cu se ja ipak osvrnuti na ponesto:
Brojke tako jasno kazu?
Znaci, ti si toliko veliki strucnjak za kosarku da iz brojki vidis sve i da ti nije potrebno da gledas mec.
Pekovic kompletniji igrac?
Ajde posto ti znas da citas statistiku , i samo na osnovu nje mozes da kazes da li je neko igrac ili nije, sta ti govore ove brojke?

36 minuta 14 poena, 9 skokova, 1 ukradena, 1 asistencija 3 blokade.igrajuci protiv Dijaoa,Pjetrusa, Turijafa.
27 minuta 18 poena 11 skokova 4 asistencija 6 blokada protiv Machada i Luga.
38 minuta 12 skokova 2 asistencije 1 ukradena 2 blokade protiv Skole, Oberta, Wolkovitskog.
34 minuta 18 poena 15 skokova 3 asistencije 3 blokade protiv P.Gasola, M.Gasola ,Garbahose....

Sve ovo sa 21 godinom.

Ili mozda:
38 minuta 13 poena 12 skokova, 5 asistencija, 4 blokade.......Protiv Diaoa,De Sagana Diopa,Nazr Mohameda,Geralda Valasa.
40 minuta 23 poena 16 skokova, 5 asistencija, 6 blokada, 2 ukradene protiv Gasola, Odoma.........
I to je samo prosecan igrac, od koga je Pekovic duplo bolji?
Smesan si sa tim tvrdnjama.

Razlika izmedju Milicica i Pekovica je u tome sto Milicic moze, ali ga izgleda boli ****** za to(kosarku igra zbog para, jedino je srcem igrao za reprezentaciju), a Pekovic hoce ali je veliko pitanje da li moze, jer po talentu nije ni blizu njega(ja ovim ne sporim da je Pekovic radnik i to naravno neuporedivo veci od Milcica, koji ne da ne radi, nego covek voli da peca).

i u stvari dolazimo do zakljucka da je Milicic jako talentovan, sto niko ne spori, ali je indijancina i zbog toga je ispodprosecan centar u NBA, sto samo ti sporis

Dobar je bio u pobedi protiv Clippers-a. Nakon duzeg vremena dobar ucinak. 22 poena, najefikasniji u ekipi Minesote, uz to 7 skokova i dve blokade.
Ali i Pekovic. Za malo vise od 11 minuta na parketu 8 poena (4/4 sut za dva), 2 skoka, jedna ukradena lopta.

Opet o komentarises samo na osnovu statistike?
Razlog zbog kojeg je Pekovic bio samo 12 minuta na parketu je direktna posledica njegove sporosti u odbrani, i slabog zatvaranja koje je dovelo do 3 faula za 12 minuta, posle kojih je morao na klupu, a obzirom da je Darko dobro igrao na obe strane terena nije imao zasto da se vraca.
A koliko je Darko brzi od Pekovica vidi se najbolje odavde(i uz to jos ima poprilicno duze ruke):

Srce mi se namestilo kad sam video procenat šuta Lava u porazu od Jute. 5 od 21. A Darka izveo posle 16min igre, iako je ubacio 10poena.... Mislim da je jasno da je Adelman precrtao Miličića, čim se Bred Miler oporavi Darko odlazi u zaborav. Gotovo je, treba da se vrati u Evropu.

Darko se povredio, zato se nije vraćao u igru. Ipak, ne bi trebalo da je ozbiljna povreda

Bio sam malo zaludan pa sam racunao Darkovu statistiku u utakmicama u kojima je igrao vise od 30 minuta-toliko su Lebroj, Vejd, Karmelo igrali u proseku prve sezone dok je Darko prve 3 sezone odigrao u proseku manje od 5 minuta. (ukoliko je dobro izracunato) Za vreme cele njegove karijere u NBA odigrao je 81 utakmicu u kojoj je igrao vise od 30 minuta i prosek mu je vrlo slican proseku Boguta, oko 12 poena 8 skokova 1.5 asistencija 2.4 blokade 2 izgubljene lopte i oko 0.8 ukradene lopte.

Totalno sam zbunjen kad je Darko u pitanju. Takve fizicke predispozicije, takav talenat, a takva mentalna slabost, i cak lenjost. Kad gledas utakmice tacno vidis da li je te veceri dosao ceo Darko (i glava i srce i telo) ili samo telo. Ne razumem... Imam cak i tezu da on maksimalno igra samo onda kada se utakmice prikazuju na nacionalnim mrezama (cele SAD) i kad oseca da nesto treba da dokaze (tj. Protiv Gasola, Dankana, Grifina...). Ne mogu da verujem koliko mu je nerafiniran onaj bejbi huk i koliko cesto samo nabaci loptu na obruc a telo mu je van balansa?! Znam da poseduje solidan skok sut - ne koristi ga, znam da moze da ugura coveka pod sam kos - ne koristi to, znam da ume i da fintira sut pa da pivotira - ne koristi to, znam da moze da zakuca maltene kad god zeli - sam je rekao da ne voli da zakucava (mada je zakucavanje kljuc visokog procenta suta).... Da li je decku potreban psihijatar? Gotovo sam siguran da svako ko ga je gledao redovno moze zakljuciti da jedino njegova rodjena glava stoji izmedju njega i kosarkaskog uspeha.

Kao sto rece vec Kosta, Milicic je i ovakav kakav je KOMPLETNIJI igrac od Pekovica! Jedina Pekova je prednost je tzv. low post scoring. Pek je i u Evropi bio relativno los odbrambeni igrac i ne bas sjajan skakac. Da se razumemo, moze on svakog da spreci da ga ugura pod kos ali je ocajan sa strane pomoci, ne pretstavlja nikakvu pretnju za bekove koji idu na ulaz (pogotvo ne za americke). Pek ima radnu etiku i bice on solidan ali njegov ''plafon'' (ceiling) razvoja nije jako visok.

Sumnjam da ce Darko biti trejdovan jer mu je trejd vrednost niska zbog opsteg ubedjenja u NBA da je ''bust''. S druge strane jedini je u Minesoti koji igra solidnu odbranu. Pek se mnogo vise pominje kad se prica o trejdovima.
Koga zanima Minesota i Darko preporucujem sajt Canis Hoopus. Pozdrav!

Sinoc protiv Dalasa:
Milicic 8 poena, 7 skokova ,7 blokada
Adelman je "sprecio" Milicica da napravi svoj prvi TD veceras.
Jadno Odom prosto nije znao gde se nalazi.
Ono sto je znaimljivo iz ove price je da je bas tih 5 blokada na Odomu dokaz da Darko ume da razmislja tokom igre(kad to hoce).
Razlog je sto je Odom levak i svi igraci po automatizmu nauce da skacu na blok desne ruke, i samo voljna reakcija(a ne skok po instinktu) omogucava da se dobro blokira levak.
Pekovic veceras takodje dobar....13 poena , 7 skokova.Ono sto je zajednicko i za jednog i za drugog je da se odlicno snalaze na sazvakane pasove Rubia, dok kada treba da sami izgrade poziciju to Pekovic ume samo uguravanjem pod kos, a Milicic horog sutem.
Obojica veoma nesigurni kada treba da spuste lotpu, s tim sto Milicic ima bolji povratni pas, a Pekovic mnogo sigurniji u sutu na kos.
U odbrani Pekovic se i dalje slabo snalazi, slabo zatvara, a cak i kad stigne na vreme, relativno kratke ruke ga sprecavaju da kvalitetno odigra odbranu.
Slabije i gradi kos, sto je jedan od najvecih Milicicevih kvaliteta.
Na drugoj strani dosta se kvalitetnije postavlja u napadu, i ume da napravi odlicnu" livadu" saigracima, mada za to jos uvek ponekad koristi ruke, pa mu sviraju faulove u napadu.
Ipak utisak veceri , i pored loseg procenta suta i pored cak 7 gresaka je Rubio.
"Dogurao" je do skoro 47 minuta na parketu, za to vreme 17 poena, 7 skokova, 12 asistencija, 4 ukradena lopte , kao i pomenutih 7 gresaka.
Ono sto imrpesionira kod njega je da je kao ruki stigao u ligu apsolutno spreman i potpuno svestan i voljan da se igra Minesote vrti oko njega.
Greske pokazuju samo veliku zelju koja posotji i svakako ce se smanjiti vremenom, a Rubio ce veoma brzo postati igrac kao Kid iz najboljih dana.

Milicic imao odlican ucinak...7 banana - masala.
Da ne zaboravimo Pekovica, koji je isto imao dobar ucinak u pobedi nad Dalasom.
4/5 za dva poena, 5/5 slobodna bacanja, 7 skokova, 1 ukradena lopta, jedna banana.

Minesota trenutno sa mini-ekipom (svega 9 igraca) zbog raznih povreda. Dobra sansa da se pokazu "rezervisti".

Poslednja izmena:

Back