- Poruka
- 184.243
Милановић: Рат у Украјини је на крају, али почиње нови, велики, хоће да и нас увуку!
Председник Хрватске Зоран Милановић коментарисао је тренутну геополитичку ситуацију, наглашавајући да би могући напад Израела на Иран могао имати озбиљне последице по светски мир и економију, али и цене нафте које утичу на и на Западни Балкан.

–Пред нама су догађаји које могу имати несагледив утицај на светски мир, поредак, глобалну економију, ако израелска власт одлучи да нападне Иран у следеће две недеље. Познавајући њихове методе рада и деловања, то би могли да учине једно недељу дана пре америчких избора и тако пробају да увуку свет у нови циклус рата, а нама дигну цене нафте на 300 долара. Ово нису нереалне ствари, ово се догађа пред нашим очима – рекао је Зоран Милановић.
Милановић је такође коментарисао рат у Украјини.
„То се данас сматра русофобијом или путинизмом“
-Рат у Украјини је, нажалост, при крају и, нажалост, онако како се једино и могао завршити, о чему доста људи говори већ две и по године, али то се ваљда данас сматра русофобијом или путинизмом. То је слепило, то је врло неозбиљно и опасно понашање – казао је па послао јасну поруку: „Ја ћу Хрватску држати ван таквих сукоба и тамо где нам није место и тамо где не треба да будемо, нећемо бити“.
Милановић је претходно одбио да одобри да хрватски војници буду присутни у Украјини.
Милановић: Док сам ја председник, Хрвати неће у Украјину
Он је у Тивту, након самита Брдо Бриони, одговарајући на питања новинара, говорио и о распоређивању снага Хрватске у Украјини и поновио да док је он председник Хрватске, неће потписати да хрватски војници буду присутни у Украјини.
Милановић је става да је рат у Украјини отишао од првог дана у катастрофалном смеру, за шта смо, како је казао, сви криви и поновио да НАТО својом новом активношћу НСАТУ мисије улази у ратни сукоб у Украјини.
-Рат је отишао од првог дана у нежељеном и катастрофалном правцу за Украјину. Погинуло је и осакаћено пола милиона мушкараца и сада је потребно шта? Да буде убијено или осакаћено још 50.000? Хоће ли то бити довољно да се нечији апетити задовоље? Вашингтонски, московски, је ли то довољно? – упитао је Милановић, позивајући се најновију НАТО активност безбедносне помоћи и обуке Украјини (НСАТУ) за коју је већ и раније рекао да значи улазак у рат.
Поручио је „онима који желе рат“ да тамо шаљу своју децу, док он сматра да сукоб треба решити дипломатским путем и да „неће добро завршити за оне који су га са западне стране водили“.
Пленковић: Занима не какав дил Милановић има са Путином
На одлуку Милановића да не потпише одобрење за одлазак хрватских војника у Украјину, реаговао је и премијер Андреј Пленковић, рекавши да га занима какав дил Милановић има са руским председником Владимиром Путином.
Све у вези са Милановићем му изгледа забрињавајуће, рекао је Пленковић и додао да председник Хрватске „глумата“.
-Занима ме који дил с Владимиром Путином има Милановић. Зато ми је то нојевско понашање СДП-оваца више за жаљење. Ваљда то раде на таласу анкета које, за мене изненађујуће, су проруски оријентисане. Ево, сад кад имају Роберта Храња, нека им одржи мали семинар о томе шта је НАТО и шта се догађа у Украјини – казао је Пленковић.
Истакао је да је незадовољан тиме што по 75. пут чита на порталима да је његов сукоб са Милановићем због слања хрватских војника у Украјину.
-Мораш бити дебил да у неком медију напишеш да се хрватски војници шаљу у Украјину. Такво безобразно и намерно дезинформисање је део хибридног рата с којим имамо проблема у Хрватској. Било би добро да нојеви прогледају – рекао је Пленковић.
https://srbin.info/svet/milanovic-r...ju-ali-pocinje-novi-veliki-hoce-da-nas-uvuku/
Nece Hrvati da ginu za NATO Pakt..... Samo ludi Srbi hoce da ginu za NATO
Poslednja izmena: