Milan St. Protić

To je tzv. forma suspendovanog suvereniteta
sns na celu sa izdajnikom vucicem je suspendovao zdravu pamet; gde pise to sto ti bulaznis?

Reaffirm the commitment of UN member states to the sovereignty and territorial integrity of the Federal Republic of Yugoslavia

substantial autonomy within the Federal Republic of Yugoslavia.

Ovo znači da se SRJ i Srbija privremeno odrekla svog prava na upravu Kosovom, jer je prihvatila da će SB UN odlučiti o poziciji autonomije Kosova u prelaznom periodu, nakon povlačenja svih snaga SRJ.

Dakle, nije reč samo o povlačenju oružanih snaga, već i o uspostavljanju novog sistema (samo)uprave na Kosovu. Iliti, ne tiče se samo vojnih pitanja, već i civilnih.
opet bulaznis, jer sap kosovo imalo autonomiju, socijalisticka autonomna pokrajina - SAP skr.?
lokalna samouprava, lokalna ADMIN? - pa zar nemamo svi nju?
И то друго што цитираш нема везе са мозгом.
SNS, VUCICEV apologeta

sns na celu sa izdajnikom vucicem je suspendovao zdravu pamet; gde pise to sto ti bulaznis?

Reaffirm the commitment of UN member states to the sovereignty and territorial integrity of the Federal Republic of Yugoslavia

opet bulaznis, jer sap kosovo imalo autonomiju, socijalisticka autonomna pokrajina - SAP skr.?
lokalna samouprava, lokalna ADMIN? - pa zar nemamo svi nju?

SNS, VUCICEV apologeta
Нека буде чији хоће, у то не улазим. Има пуно право. Али то не мења чињеницу да све што је окачио је обична будалаштина, која у пракси није имала покриће. Поготово до 2008 године. Толико о томе.

Samo je spoljno politički, međunarodno pravno, npr. Srbija nastavila da otplaćuje dug Kosova.
naravno, i. tek ce da nas kosta ako ne uvedemo sankcije rusiji, kako tvrde braca po kriminalu vucic-djilas, ali da se drzimo slova 1244

the "will of the people of Kosovo" to be one of the guiding principles in defining Kosovo's status,
znaci, ne moze nekakva skupstina da proglasi nezavisnost i srpski izdajnici da kazu da smo skinuli finansijsku omcu, dug s vrata, vec narod mora da izadje na referndum i izrazi svoju volju kao na krimu i samoopredeli se do otcepljenja ako to hoce... uostalom tek ces nauciti sada kada nema vise ukrajine kako rusija raste kao kvasac upravo zahvaljujuci demokratskim referendumima koje siptari nisu imali, ne znam zasto

Заиста се овим небулозама нећу више бавити. До 2008 су Шиптари у сваком могућем смислу функционисали и битисали у држави Србији. Били њени пуноправни чланови. Чак и испод жита смо имали део војске доле. Да је Слоба договорио институциално повлачење, то би се догодило у исти час као и са војском. Или бар у наредних две, три године. Не би се чекало скоро двадесет година да им дамо све живо мало по мало. Тражио сам ти да ме подсетиш у вези Кумановског споразума, а испада да цитираш нешто сасвим друго. И то друго што цитираш нема везе са мозгом.

Naravno da se do dogodilo, i to praktično odmah, kako je UNMIK stigao. Usledio je višemesečni tranzicioni period koji je bio okončan sporazumom od 15. decembra 1999. godine, između stranaca i predstavnika vodećih političkih stranaka na Kosovu, kojom je bila uspostavljena tzv. Joint Interim Administrative Structure, tj. sistem uprave na Kosovu do održavanja prvih slobodnih izbora, pod okriljem UNMIK-a.

Mislim, ja ne znam zašto uopšte pričamo o ovim stvarima; je li ti to zamišljaš da je Kosovo posle juna 1999. godine bilo i dalje u izvršenom, zakonodavnom i sudskom sistemu Srbije, i to do 2008. godine? Je li ti to misliš da je sudski sistem na Kosovu bio deo srpskog sistema, da je popis stanovništva 2002. godine bio sproveden na teritoriji Kosova, da su građani Kosova imali opcije da se žale Vrhovnom sudu Srbije ili Ustavnom sudu Srbije kao višoj instanci posle juna '99. godine? Odgovor na sva ova pitanja, kao i slična, negativan je. UNMIK je bio krajni autoritet na Kosovu, i to je Srbija prihvatila (kao i Milošević).

Poslednja izmena:
Нека буде чији хоће, у то не улазим. Има пуно право. Али то не мења чињеницу да све што је окачио је обична будалаштина, која у пракси није имала покриће. Поготово до 2008 године. Толико о томе.
ma u pravu je samo za milosevicevo vreme, ali za podrsku vucicu nije, suspendovali su sns-ovci zdravu pamet, beze od rez 1244 jer im je rekao zapadni gazda, zato i ne daju siptarima da se samoopredele, nego teraju izdajnike bracu vucica-djilasa da izdaju, jer ako bi se siptari samoopredelili, isto sleduje i ukrajinskim rusima koji ce da se proglase RUSIJOM

the "will of the people of ___________" to be one of the guiding principles in defining __________'s status,
sta je problem? to sto su obecali ukrama da ce kao bajagi da povrate krim, a u stvari ce da se opredeli pola ukrajine krimskim putem, referendum i cao djaci, REDOM 5-6 NEKADASNJIH UKRAJINSKIH POKRAJINA.

naravno, i. tek ce da nas kosta ako ne uvedemo sankcije rusiji, kako tvrde braca po kriminalu vucic-djilas, ali da se drzimo slova 1244

znaci, ne moze nekakva skupstina da proglasi nezavisnost i srpski izdajnici da kazu da smo skinuli finansijsku omcu, dug s vrata, vec narod mora da izadje na referndum i izrazi svoju volju kao na krimu i samoopredeli se do otcepljenja ako to hoce... uostalom tek ces nauciti sada kada nema vise ukrajine kako rusija raste kao kvasac upravo zahvaljujuci demokratskim referendumima koje siptari nisu imali, ne znam zasto

Ne znam zašto sad pričaš o nekakvoj nezavisnosti Kosova. Niko ovde jednu reč o tome nije rekao; ovde govorimo o privremenom sistemu uspostavljenom na Kosovu posle juna 1999. godine.

@Војвода tvrdi da je Milošević, tobože, pristao isključivo na evakuaciju oružja i naoružanih ljudi. Pa da je SB UN tj. UNMIK nametnuo i civilno izuzimanje Kosova iz sistema izvršne, zakonodavne i sudske vlasti Srbije i SRJ, bez saglasnosti Srbije. A to je jednostavno netačno; Srbija je to prihvatila i Ahtisari-Černomirdin-Milošević planom, te potvrdila docnije i Kumanovskim sporazumom, a sve su to overile i potvrdile institucije Srbije i SRJ. Iliti, i Milošević je prihvatio da dođe UNMIK sa ovlašćenjima na Kosovu (koja se ne tiču samo bezbednosti); nije to bilo nametnuto bez saglasnosti Beograda.

Je li ti to misliš da je sudski sistem na Kosovu bio deo srpskog sistema
jel si ti stvarno toliko glup ili se pravis?
znaci ako neka drzava nema sudsku izvrsnu i zakonodavnu vlast nad nekim delom svoje teritorije, recimo neke favele, ili neke no go zone gde vlada serijat, ili policija ne zalazi u strahu da ne izgine, to znaci automatski da te teritorije prestaju da budu u sastavu tih zemalja?

ako imigranti iz meksika prelaze u teksas znaci amerika nema sistem ili mogucnost da ih ogranici, nema granice, da li to znaci da je teksas postao meksiko, da amerika nema teritorijalni integritet i suverenitet, tj, ima samo nominalni, ali ne i fakticki, daj se odreknemo jednog state da nas manje kosta?

sns izdajnici, ''podvuceni zutim'', briselskim

Poslednja izmena:
ma u pravu je samo za milosevicevo vreme, ali za podrsku vucicu nije, suspendovali su sns-ovci zdravu pamet, beze od rez 1244 jer im je rekao zapadni gazda, zato i ne daju siptarima da se samoopredele, nego teraju izdajnike bracu vucica-djilasa da izdaju, jer ako bi se siptari samoopredelili, isto sleduje i ukrajinskim rusima koji ce da se proglase RUSIJOM

sta je problem? to sto su obecali ukrama da ce kao bajagi da povrate krim, a u stvari ce da se opredeli pola ukrajine krimskim putem, referendum i cao djaci, REDOM 5-6 NEKADASNJIH UKRAJINSKIH POKRAJINA.

Ti sad, izvini, ali pričaš o stvarima koje doslovno nikakve veze nemaju sa ovom diskusijom. Niko ne govori o konačnom statusu Kosova, ja nisam pristalica SNS-a, s ti si otišao čak i do Ukrajine.

Ono o čemu raspravljamo jeste o vlasti na Kosovu posle juna 1999. godine. Vojvoda, ako ga dobro razumem, tvrdi da je Milošević pristao isključivo na evakuaciju sistema prinude sile. Ali da nije prihvatio i da se strancima privremeno preda vlast na Kosovu; da nadziru i uspostavljaju institucije samouprave, pravosudne organe, itd. A to je jednostavno netačno; te sve nadležnosti predate su u ruke UNMIK-a, a Milošević je na to i pristao.

jel si ti stvarno toliko glup ili se pravis?
znaci ako neka drzava nema sudsku izvrsnu i zakonodavnu vlast nad nekim delom svoje teritorije, recimo neke favele, ili neke no go zone gde vlada serijat, ili policija ne zalazi u strahu da ne izgine, to znaci automatski da te teritorije prestaju da budu u sastavu tih zemalja?

Ja ti opet kažem, ti si neke stvari vidno pobrkao. Niko ovde ne govori da li to znači da ta teritorija prestaje da bude automatski u sastavu te zemlje, niti je uopšte za diskusiju i bitno je li odgovor na to pitanje potvrdan ili negativan.

Ono o čemu se raspravlja jeste o tvrdnji forumaša @Војвода da se to uopšte nikada nije ni dogodilo, te da Milošević nikada nije na to pristao. A što je, činjenično, netačno. On tvrdi da su i posle juna 1999. godine sve institucije Srbije u SRJ nastale da izvršavaju svoje civilne dužnosti na teritoriji AP Kosovo i Metohija. Da je Zoran Anđelković i dalje izvršavao dužnosti predsednika Izvršnog veća AP KiM, umesto da je bio razrešen svih ovlašćenja (kao što se desilo).

Ne znam zašto sad pričaš o nekakvoj nezavisnosti Kosova. Niko ovde jednu reč o tome nije rekao; ovde govorimo o privremenom sistemu uspostavljenom na Kosovu posle juna 1999. godine.
pa zato sto ti kazes da bezveze placamo spoljnji dug i za kosovo, a formalno nemamo suverenitet i ter. integritet, samo jos kada bi mogli da ukinemo rez 1244 gde pise da imamo

ja licno bih voleo da kosovA proglasi nezavisnost ali tako da se narod kosovara samoopredeli, ali rekoh vec zapad 'oce da srbi izdaju i priznaju kosovo nezavisno, samo se ti pravis tosa [vucic se isto iscudjava, odakle sad taj zahtev], a znamo da si SNS, podvucen zutim

Ne razumem o čemu pričaš (?) i kažem ti, nešto si očigledno pobrkao. Pročitaj ponovo o čemu se diskutuje.
traze da budemo izdajnici, a ne daju siptarima da se demokratski na referendumu samoopredele - to ti j sustina, i zato su zabranili domacim izdajnicima da se pozivaju na rez 1244 gde pise teritorijalni integritet i suverenitet, a o statusu supstancijalne autonomije da se narod izjasni sta mu je volja, pa ako se narod samoopredeli cak do otcepljenja, ne mozes protiv tog naroda

ali ne, oni hoce ovo sto sam dokazao, cak nas vezuju, kazu nece srbija i kosova posebno u EU kao zasebne drzave, vec samo djuture

e pa onda necemo da ih priznamo nego vi izdajnici konopce da spremite

Тражио сам ти да ме подсетиш у вези Кумановског споразума, а испада да цитираш нешто сасвим друго. И то друго што цитираш нема везе са мозгом.

Pa ovo što sam ti napisao je još značajnije, ali važi, evo ti prva dva člana Vojno-tehničkog sporazuma u Kumanovu:

IMG_20220618_223827.jpg

Kumanovski sporazum potvrdio je još jednom Plan Ahtisari-Černomirdin-Milošević i da će biti doneta rezolucija SB UN koja će regulisati međunarodno civilno i vojno prisustvo na teritoriji Kosova i Metohije.

traze da budemo izdajnici, a ne daju siptarima da se demokratski na referendumu samoopredele - to ti j sustina, i zato su zabranili domacim izdajnicima da se pozivaju na rez 1244 gde pise teritorijalni integritet i suverenitet, a o statusu supstancijalne autonomije da se narod izjasni sta mu je volja, pa ako se narod samoopredeli cak do otcepljenja, ne mozes protiv tog naroda

ali ne, oni hoce ovo sto sam dokazao, cak nas vezuju, kazu nece srbija i kosova posebno u EU kao zasebne drzave, vec samo djuture

Ne znam zašto mi repliciraš i pišeš te stvari, jerbo to nema apsolutno nikakve veze ni sa čim o čemu se diskutuje ovde.

Pa ovo što sam ti napisao je još značajnije, ali važi, evo ti prva dva člana Vojno-tehničkog sporazuma u Kumanovu:

Pogledajte prilog 1172840

Kumanovski sporazum potvrdio je još jednom Plan Ahtisari-Černomirdin-Milošević i da će biti doneta rezolucija SB UN koja će regulisati međunarodno civilno i vojno prisustvo na teritoriji Kosova i Metohije.

Ne znam zašto mi repliciraš i pišeš te stvari, jerbo to nema apsolutno nikakve veze ni sa čim o čemu se diskutuje ovde.
Присуство да, институционално повлачење не. Као што се понављам није ни десило. Забораваљаш да је до скоро и све даље било под ингеренцијом Србије. Па се и то предало шиптарима. На крају крајева намеће се закључак и највећем лаику. Да је све прешло у њихове руке одмах како ти кажеш, шта их је спречавало да у то доба и прогласе независност? Све. Јер ништа нису имали. ?

...onaj prelazni gradonacelnik Beograda i tada vec sledeci Ambasador Srbije i Crne Gore u Vasingtonu,
koji je jednom novinaru dao izjavu ,- ako Bog -da , kad Srbija bude samostalna drzava itd...
/ ...novinar je zelio da ostavari zelju majke koja je bila postovalac M.Crnjanskog ,
da supruga bude sahranjena pored njenog zivotnog Saputnika.../
Taj starobeogradjanin koji bruka i stare i nove Beogradjane trazio je da mu 'vrate' pola Miloseve -ulice
sad vjerovatno trazi bar jedan metohijski Konak...
P.S...
...cast njegovim Predcima i postovanje...:hvala:

Присуство да, институционално повлачење не. Као што се понављам није ни десило. Забораваљаш да је до скоро и све даље било под ингеренцијом Србије. Па се и то предало шиптарима. На крају крајева намеће се закључак и највећем лаику. Да је све прешло у њихове руке одмах како ти кажеш, шта их је спречавало да у то доба и прогласе независност? Све. Јер ништа нису имали. 😉

Ja stvarno ne razumem o čemu pričaš. Je li ti tvrdiš da je Zoran Anđelković nastavio da bude na čelu izvršne vlasti Kosova? Je li ti zamišljaš da su pravosudni organi Srbije nastavili da deluju, umesto da su bili evakuisani sa teritorije Kosova?

Ne; sve je to bilo evakuisano i predato. A ne samo vojnici.

Milošević je pristao na privremenu sudsku, izvršnu i pravosudnu nezavisnost Kosova. Kako i piše u Rambujeu, a koji je poslužio kao osnov za uspostavljanje privremene administracije po SB UN 1244 (1999).

Druga stvar koju moraš da imaš na umu jeste da je Kumanovski sporazum forma jednostranog sporazuma. Milošević se odrekao bilo kakvog prava na žalbu bilo kojoj međunarodnoj instituciji (tipa MSP) i samo jedna strana imala je neograničeno pravo interpretacije svake pisane reči. A to je upravo jedna od osnovnih crta sporazuma o kapitulaciji. Dotično je, inače, bilo upotrebljeno da se oduzme i ono malo ingerencije što je bilo predviđeno da ostane na Kosovu i Metohiji (a to je da deli tržište i valutu sa ostatkom Srbije i SRJ), tj. bila je uvedena nemačka marka kao valuta Kosova (tj. našli sivu zonu tako što nisu zvanično suspendovali srpski dinar).

Да је све прешло у њихове руке одмах како ти кажеш, шта их је спречавало да у то доба и прогласе независност? Све. Јер ништа нису имали. 😉

Sprečavao ih je, pre svega, moratorijum od 3 godine. Sporazum o Rambujeu uveo je prelazni period u trajanju od 3 godine pre početka procesa rešavanja konačnog statusa Kosova, nakon uspostave prelaznog sistema. To je malo diskutabilno od kada bismo računali, da li od septembra 1999. godine kada su se SRJ i Srbija evakuisali sa Kosmeta, ili od 2000. kad je bio uspostavljen privremeni administrativni sistem, ili nešto kasnije kad je bio PISG uspostavljen. U svakom slučaju, otprilike su zapadne sile tako i postupile; nakon isteka trogodišnjeg moratorijuma, pokrenuli su proces rešavanja konačnog statusa Kosova, kako su Rambuje tj. 1244 i predvideli.

Trogodišnji moratorijum je, inače, nešto što je dosta uobičajeno u ovoj praksi. Primenjen je i u Beogradskom sporazumu iz 2002. godine, odnosno SCG je bila oročena na 3 godine, pre nego što je Crna Gora mogla pokrenuti proces secesije.

Sprečavao ih je, pre svega, moratorijum od 3 godine. Sporazum o Rambujeu uveo je prelazni period u trajanju od 3 godine pre početka procesa rešavanja konačnog statusa Kosova, nakon uspostave prelaznog sistema. To je malo diskutabilno od kada bismo računali, da li od septembra 1999. godine kada su se SRJ i Srbija evakuisali sa Kosmeta, ili od 2000. kad je bio uspostavljen privremeni administrativni sistem, ili nešto kasnije kad je bio PISG uspostavljen. U svakom slučaju, otprilike su zapadne sile tako i postupile; nakon isteka trogodišnjeg moratorijuma, pokrenuli su proces rešavanja konačnog statusa Kosova, kako su Rambuje tj. 1244 i predvideli.

Trogodišnji moratorijum je, inače, nešto što je dosta uobičajeno u ovoj praksi. Primenjen je i u Beogradskom sporazumu iz 2002. godine, odnosno SCG je bila oročena na 3 godine, pre nego što je Crna Gora mogla pokrenuti proces secesije.
1999 ili 2000 plus 3 godine, jel znas ti koja je sada godina?
1244 predvidja volju naroda koji tamo zivi, ali ne, vi gazite po 1244 i trazite volju izdajnickog rukovodstva uze srbije, tj. ucenjenog vucica i kao rezervu ucenjenog djilasa, jer pravno mi posedujemo kosovo, pa da se odreknemo svojine srbije
zasto se ne pita narod kosova, vec umesto njega izdajnici SRBIJE, SNS I GOSPODIN, KOJI SU PROSTO UCENJENI?
шта их је спречавало да у то доба и прогласе независност?
ne daju im da se narod referendumski izjasni, vec uteruju srbiju u izdaju ucenivsi vucica, a to rade jer ce i drugde da se odrze referendumi i granice se menjati... ovako samo kazu sto ludi srbi uradise nigde drugde nece proci

neka siptari naprave referendum neka se otcepe, pa posle moratorijuma od 3 ili 33 godine cemo ih i mi posle celog sveta priznati - sta je tu problem, pa vec je proslo skoro 20 godina?

ali ne, pokvarenjaci oce da ih mi prvo priznamo i da ne odrze referendum uopste, to samo aljek scipetar moze da im napravi i djido, da mu ne zaplene milijarde na zapadu

REZ 1244:
the "will of the people of Kosovo" to be one of the guiding principles in defining Kosovo's status,
DA LI MI IMAMO REFERENDUMOM ISKAZANU VOLJU NARODA KOSOVA?

NEMAMO. ZATO ZAPAD LOVI I POSTAVLJA IZDAJNIKE U SRBIJI KAO STO JE VUCIC. NE DAJU KOSOVARIMA 20 GODINA DA ISKAZU SVOJU VOLJU!~

Poslednja izmena:
Ili pričaj normalno, ili nemoj uopšte.
Pa da li te pitam najnormalnije da li imamo iskazanu volju naroda kosova po rez 1244
volju naroda samo na referendumu mozes da dobijes, a ne moze nikakva skupstina da definise volju naroda
pravo naroda na samoopredeljenje do otcepljenja se ostvaruje referndumom, pa zasto se onda 20 godina referendum SUSPENDUJE?

kako mi mozemo simultano da se priznajemo kosovo i srbija, ako je srbija vec priznata, teritorijalni integritet i suverenitet joj zagarantovani?

kosovari jedino referendumom mogu da dodju do svog cilja ako je to njihov cilj, da ih svi priznamo, a ove sto ti nama nudis su idiotizmi i ucene, suspendovanje demokratskih nacela i un.

Pa da li te pitam najnormalnije da li imamo iskazanu volju naroda kosova po rez 1244

volju naroda samo na referendumu mozes da dobijes, a ne moze nikakva skupstina da definise volju naroda
pravo naroda na samoopredeljenje do otcepljenja se ostvaruje referndumom, pa zasto se onda 20 godina referendum SUSPENDUJE?

kako mi mozemo simultano da se priznajemo kosovo i srbija, ako je srbija vec priznata, teritorijalni integritet i suverenitet joj zagarantovani?

kosovari jedino referendumom mogu da dodju do svog cilja ako je to njihov cilj, da ih svi priznamo, a ove sto ti nama nudis su idiotizmi i ucene, suspendovanje demokratskih nacela i un.

Volja naroda nije nešto što vrlo precizno podrazumeva referendum. Citat ti, inače, ne valja; u Rambujeu piše volja naroda, ne i kog naroda, mada jeste implicitno za pretpostaviti da se zaista svakako mislilo na Kosovo. Parlament jeste telo koje je popunjeno predstavnicima i koje odražava volju.

Što se tiče kosovskih Albanaca, oni nemaju nikakve namere da održe nekakav referendum, jerbo su se oni, što se njih tiče, izjasnili još septembra 1991. godine o tome. I što se njih tiče, nema potrebe za novim referendumom, kad su već rekli svoje.

Volja naroda nije nešto što vrlo precizno podrazumeva referendum. I što se njih tiče, nema potrebe za novim referendumom, kad su već rekli svoje.
oni referendum nikakav nisu imali da bi ti rekao da nema potrebe za novim

Citat ti, inače, ne valja; u Rambujeu piše volja naroda, ne i kog naroda, mada jeste implicitno za pretpostaviti da se zaista svakako mislilo na Kosovo. Parlament jeste telo koje je popunjeno predstavnicima i koje odražava volju.
ja sam ti citirao rezoluciju un-a 1244, koju ti kao i gazda ti vucic, a po zapadnom nalogu - izbegavas da citiras, a nudis nam svoju fals interpretaciju
Što se tiče kosovskih Albanaca, oni nemaju nikakve namere da održe nekakav referendum, jerbo su se oni, što se njih tiče, izjasnili još septembra 1991. godine o tome.
izjasnila se nekakva skupstina, ali mi znamo da se sprovode referendumi kod vaznih pitanja, kao za ulazak ili izlazak iz eu
mi bez referendumske volje naroda necemo da ih priznamo, iluzorno je to traziti osim od izdajnika i ucenjenih, placenh, korumpiranih itd
Tim sporazumom Srbija je potpisala da prihvata rezoluciju SB UN, a koja je suspendovala sve oblike suvereniteta Srbije i SRJ sa Kosova.
ti zapravo hoces da kazes da su prethodne vlasti bile izdajnicke i time skines zig izdajstva sadasnjoj, i to tako sto nam predocavas sta jesu ili nisu namere siptara?
i kako to suspenduje srbiju u korist siptara za koje ti ZNAS DA NECE I NE TREBAJU DA ISKAZU SVOJU NARODNU VOLJU REFERNDUMOM?

Back