Милан Недић - збирна тема

Milan Nedić - kolaboracionista ili svesna žrtva?

• Kolaboracionista

glasova: 5 55,6%
  • Svesna žrtva

glasova: 2 22,2%
  • Nevin

glasova: 1 11,1%
  • Nisam sigur/an/na

glasova: 1 11,1%

• Ukupno glasova
    9
http://www.mfin.gov.rs/UserFiles/Fi...e_imovine/Savez jevrejskih opstina Srbije.pdf

strana 6, prvi pasus

- - - - - - - - - -

ima i deo o oduzetoj imovini jevreja posle rata prilikom njihov iseljavanja u izrael

Ок, прихватам чињеницу да је Уредба из 1942. постојала, разлог што сам сумњао је што је нема у недићевским документима из Зборника, као што сам рекао.
С друге стране, у најмању руку сам скептичан према наводним предратним Уредбама против Јевреја...

evo još malo, iz izvora oštećenih:

Uz uspon fašističkih organizacija i antisemitske propagande, i sama državna vlast je od kraja tridesetih godina dala svoj doprinos ograničavanju prava Jevreja. Da nije u pitanju bio stav pojedinih listova i autora, već da je zazor prema doseljavanju Jevreja i ograničavanju slobode već prisutnih, postajao vremenom i državna politika, svedoči govor koji je održao 1938. Ministar prosvete Anton Korošec. Osvrćući se na „jevrejsko pitanje“, tvrdio je da ono u Jugoslaviji ne postoji, ali i da, u vezi sa doseljavanjem Jevreja iz drugih zemalja, „nijedna država na svetu u današnjim prilikama ne želi, da se broj njenih manjina poveća“, pa se tog „vrlo trezvenog stanovišta“ drži i Kraljevina Jugoslavija. List Vremeje 1938. preneo demanti zvaničnika da se protiv Jevreja i u Jugoslaviji priprema specijalni zakon sa obrazloženjem da ne postoje razlozi za to. Veoma brzo, međutim, takvi „specijalni zakoni“ su doneti.

Antisemitizam je uzdignut na državni nivo kada je uvedena pravna diskriminacija Jevreja. Septembra 1940. su obnarodovane dve uredbe koje su se odnosile na Jevreje.
Prva je bila Uredba o merama koje se odnose na Jevreje u pogledu obavljanja radnja sa predmetima ljudske ishrane. Članom 1 je predviđeno da se „trgovačke radnje koje se bave prometom na veliko sa predmetima ljudske ishrane“ podvrgavaju reviziji „ako su imaoci radnja Jevreji“, a poslednjim članom je određeno da od dana stupanja na snagu ove Uredbe „neće se izdavati Jevrejima ni društvima sa kapitalom Jevreja ovlašćenja kao ni dozvole za obavljanje trgovačkih radnji sa predmetima ljudske ishrane na veliko“.,,

Druga je bila Uredba o upisu lica jevrejskog porekla za učenike univerziteta, visokih škola u rangu univerziteta, viših, srednjih, učiteljskih i drugih stručnih škola. Članom1 je predviđeno da se na univerzitete, visoke škole u rangu univerziteta, više, srednje, učiteljske i druge stručne škole može upisati „samo određen broj učenika jevrejskog porekla“, koji će se odrediti tako da prema broju ostalih učenika bude „u onoj razmeri u kojoj se nalazi broj državljana jevrejskog porekla prema broju ostalih državljana“.

Uredbe su potpisali predsednik Ministarskog saveta i zastupnik Ministra unutrašnjih poslova, Dragiša Cvetković i potpredsednik dr Vladko Maček.

Nacistička okupacija aprila 1941. samo je nastavila ovaj sled. Ubrzo pošto je juna 1941. vojni zapovednik u Srbiji objavio Naredbu koja se odnosi na Jevreje i Cigane, kvislinška vlada Milana Nedića je donela čitav niz uredbi sa antisemitskom sadržinom
(Osnovnu uredbu o univerzitetu,Uredbu o uvođenju nacionalne službe za obnovu Srbije,Uredbu o ustrojstvu srpske državne straže, Uredbu o pripadanju imovine Jevreja u Srbiji, Uredbu o uređenju filmskog prometa, Uredbu o nacionalnoj službi rada za obnovu Srbije...). Uz napred navedene mere kvislinških vlasti kojima je sprovođena rasna i nacionalna diskriminacija, vršeno izbacivanje sa posla, oduzimanje celokupne imovine, uskraćivanje svih građanskih prava..., propaganda je svakodnevno ponavljala da je rat izazvala „jevrejska zavera“ i da je on rezultat „paklene jevrejske misli“.

- - - - - - - - - -

http://www.danas.rs/dodaci/uploaddo...om_ratu.1117.html?news_id=303539&action=print

proko prodjose stranice, ti ne odgovori ni na jedno moje pitanje pa sam morao sam da odgovaram...mozes li barem na jedno....ili je samo meni ova cinjenica zanimljiva

mozes li barem da objasnis kako to da Nedic nije slao svoje vojnike na Istocni front i pored nemackih zahteva i pritisaka??? kako ti to objasnjavas da ni jedan srpski vojnik nije bio na Istocnom frontu? da je cak odbio da posalje simbolicno 3 srpska vojnika sa jednom srpskom zastovom??? taj veliki germanista, nacista, rasista, obozavalac hitlera, odbija da posalje svoje vojnike u borbu protiv svojih najvecih neprijatelja Rusa...

Poslednja izmena:
Недић је био бољи

daec.jpg

Можда је Дачић и био у праву када је требало скинути слику генерала Милана Недића из свечане сале владе Србије. Можда је Недић заиста био „квислинг“ и служио окупатору, помажући му да влада Србијом и организује њену економску експлоатацију припремајући је за њено место у новом светском поретку. Можда?

Али постоје и ствари које су непобитне. Недић се није хвалисао својим учешћем у ратовима за ослобођење и уједињење, његова дела и његови војници су говорили уместо њега. Његов лични став је био јасан и свима знан, а његов однос према српству и Србији потврђен на бојном пољу.

Оценити господина Дачића много је лакше. Док се хвали како је његова „партија“ водила рат за Косово и Метохију, као да се руга оној огромној већини бораца који су надилазећи страначке разлике стали у строј бранилаца отаџбине те 1999. године. До скора се господин Дачић хвалио како је резолуција 1244 плод борбе његових партијских другова. Данас одричући се и резолуције 1244 и Косова и Метохије одриче се и тековина наше борбе (јер о његовој личној нема никога ко би посведочио).

nedichitleraugust1943.jpg

И Недић и Дачић су видели Србију у „новом светском поретку“, први као жртву немилосрдног разрачунавања међу „великима“, а други у добровољно приклањању моћницима.

Недић ни по коју цену није допустио да се српски војници боре за интересе немачког Рајха на источном фронту, док је Дачићева влада далеко флексибилнија када су „међународне операције“ у питању.

Када је однос према материјалном и ту постоји битна разлика. Недић је био штедљив, помало и шкрт. Али он се није могао купити за пар Јудиних сребрњака .

dacj.jpg

На крају, можда ни Дачићева слика неће стајати на зиду, али и међу квинслизима има разлике. Једни су то из муке и невоље, верујући, често нереално, да ће на тај начин умањити патње свог народа и спасти га већих страдања. Други, напротив, чврсто прихватају идеологију и политику окупатора и стављају се у његову службу на штету свог народа. Неки ће можда и избећи земаљске судове, али Божји и суд историје сигурно неће.

http://www.nspm.rs/komentar-dana/nedic-je-bio-bolji.html

Poslednja izmena:
pa to je ono o cemu ja sve vreme govorim kada se potegne argument kolaboracije sa okupatorom. Da li je 15% srpske teritorije pod okupacijom? Jeste. Da li srpski politicari pregovaraju sa okupatorom i nazivaju ih nasim prijateljima? Da (cak izgaraju od zelje da budu u savezu sa njima). Da li je Srbija pristupila u vojni pakt sa okupatorom? Jeste. Da li srpski vojnici vezbaju zajedno sa vojskom okupatora? Da.
U cemo je onda razlika, ljudi, pobogu?

Koliko covek mora biti slep kod ociju pa da ne primeti da je americka/NATO okupacija dela teritorije Srbije vrlo slicna nacistickoj okupaciji Srbije iz 1941. Zasto za savremene politicare govorimo da su pragmaticni ljudi koji saradjujuci sa okupatorom pokusavaju da izdejstvuju sto vise za narod i drzavu a za istu stvar optuzujemo Nedica da je kvisling i saradnik okupatora?

Ili su i ovi danasnji sto se kljanjaju Briselu i Vasingtonu kvislinzi i sluge okupatora ili ako to oni nisu, tada to nije bio ni Milan Nedic.

Bas bi voleo da vidim argumentaciju koja ce dokazati suprotno.

pa to je ono o cemu ja sve vreme govorim kada se potegne argument kolaboracije sa okupatorom. Da li je 15% srpske teritorije pod okupacijom? Jeste. Da li srpski politicari pregovaraju sa okupatorom i nazivaju ih nasim prijateljima? Da (cak izgaraju od zelje da budu u savezu sa njima). Da li je Srbija pristupila u vojni pakt sa okupatorom? Jeste. Da li srpski vojnici vezbaju zajedno sa vojskom okupatora? Da.

Koliko covek mora biti slep kod ociju pa da ne primeti da je americka/NATO okupacija dela teritorije Srbije vrlo slicna nacistickoj okupaciji Srbije iz 1941. Zasto za savremene politicare govorimo da su pragmaticni ljudi koji saradjujuci sa okupatorom pokusavaju da izdejstvuju sto vise za narod i drzavu a za istu stvar optuzujemo Nedica da je kvisling i saradnik okupatora?

Ili su i ovi danasnji sto se kljanjaju Briselu i Vasingtonu kvislinzi i sluge okupatora ili ako to oni nisu, tada to nije bio ni Milan Nedic.

:ok::ok::ok:

Nađeni dokazi da je Milan Nedić ubijen!

PREDLAGAČI rehabilitacije Milana Nedića, predsednika srpske vlade za vreme nemačke okupacije, došli su do imena čoveka za koga postoje opravdane sumnje da je odgovoran za Nedićevo ubistvo, u prostorijama Ozna, u Ulici kneginje Ljubice 23, u Beogradu. Ako dokažu da je Nedić ubijen pre 70 godina, 6. februara 1946, bez suđenja, po novom Zakonu o rehabilitaciji on bi morao automatski da bude rehabilitovan.

http://www.palo.rs/srbija/na-eni-dokazi-da-je-milan-nedic-ubijen/1585967/

jos jedan odlican tekst na ovu temu

Заслуге и греси Милана Недића

У књигама пише да је Немачка без објаве рата 6. априла 1941. године напала Краљевину Југославију, а четири дана касније, кршећи уговор о пријатељству, на већ клонулу Краљевину бацила се и Мађарска, окупирајући Бачку и Барању. Ови подаци, укључујући и оне о терору окупатора и суровости окупационог система не изазивају нашу сумњу. Али они по којима су у Другом светском рату Немачка и силе осовине поражене делују нам као да у суштини ствари стоје мало другачије.

Немачка је најмоћнија земља у Европи. У њеним рукама су кључеви опстанка заједнице европских народа. Сви хрле да јој се додворе, а њеном капиталу и роби су широм отворена врата. Кад се појави пред „Шефицом“ цео наш државни и политички врх ћутке стоји у реду да прими пацке или заслужену „шаргарепу“. Немачки амбасадор Волфрам Мас, без икаквог стида, саопштава нам да грешимо и да деци треба да објашњавамо како је бомбардовање 1999. године било исправно. Мас наводи да је у младости гледао свој град разорен савезничким бомбардовањем, али да није мрзео оне који су га срушили јер му је неко објаснио „зашто је то учињено“.

Рат су почели Немци бомбардујући кога су стигли, а између осталих и Велику Британију. Када се коло ратне среће окренуло, платили су немачки градови. Али „Швабе“ су нас бомбардовале 1915, 1941, па онда и 1999. године. Три пута су нас задужили. Мало ли је да им се опрости на невиђено. Ни Мађари не стоје ништа боље, нису нас напали само кад нису нашли довољно снажног „газду“ да их подржи, а данас нам деле лекције. Крвави трагови њихове власти нису само на новосадском кеју, већ и по селима Поцерине још од далеке 1914. године.

А где је у овој причи место Милана Недића. Омрзнут и оклеветан, овај јунак из ратова за ослобођење и уједињење Србије и даље је симбол сарадње са „мрским непријатељем“, издајник и квислинг. Наравно да је он заиста и помало од тога. На власт га није довела српска скупштина, већ немачке власти, олакшао је Немцима искоришћавање привредних богатстава Србије и његови оружани одреди су се борили против Срба било оних под кокардом или петокраком.

Али ни ови данашњи нису ништа бољи. Сви ми знамо да их на власт није довео српски народ, већ „веће амбасадора“, својом економском политиком олакшавају економску и привредну експлоатацију Србије, а против свега што је српско боре се са жаром, на коме би им им и Гестапо позавидео.

Да ли ће суд рехабилитовати Милана Недића, неизвесно је. Али оно што је сигурно то је да треба променити садашњу политику, у односу на њу греси Милана Недића су дечја игра. Он је макар спасао стотине хиљада избеглица и није дозволио да српски војници иду на совјетски фронт. Од садашње гарнитуре на власти такву кураж не бих очекивао.

http://www.nspm.rs/komentar-dana/zasluge-i-gresi-milana-nedica.html

pokrij se ušima,

ovaj članak je objavila POLITIKA

pametnom i to je dosta, zna se šta to znači !!

da, zna se...pa citaj sad pazljivo...

http://www.politika.rs/scc/clanak/345820/Pogledi/Istorik-i-Nedic

mora se stati na put hrvatskoj (crveno-ustaskoj) propagandi...ovo proko neka ti bude za nauk da ne ponavljas iste crveno-ustaske splacine...i dalje cekam tvoj odgovor o Istocnom frontu...

Историк и Недић

Величина једне личности морала би да се процењује и по броју спасених људских живота!

...Живот и делатност Милана Недића до 1941. године су беспрекорни и позитиван, и као војника и као човека. При оцени његове личности то није безначајно. Спорне су последње године његовог живота.

Недић је био против изазивања Немачке, против 27. марта, против рата који је разорио Југославију, подстакао грађански рат и однео милионске жртве, понајвише Срба. У поменутој књизи Бјелајац тврди да су многи угледници убедили Недића да се прихвати ове „незахвалне дужности“, да води тзв. државу Србију „која није имала шира овлашћења“. Неспорна је чињеница да је Недићева Србија била немачка творевина, а он оличење њене окупационе власти.

Бјелајац, и не само он, наводи да је код дела српске јавности Недић словио као „српска мајка“, термин познат код Срба још од почетка 19. века. Први час из повести који сам научио од свога деде Ђорђа, не и на Филозофском факултету, био је управо овај – за све избеглице из Метохије Недић је заиста био „српска мајка“, а знатно више за српске избеглице из осталих крајева Југославије, посебно НДХ, а њих је било око 420.000, од тога око 70.000 деце! Посматрајући беду садашњих азијских избеглица који ходе и Србијом, сетимо се једне од најстрашнијих трагедија у Првом и Другом светском рату – српских избеглица. Само наведена чињеница, и ништа више, свима којима је стало до истине, довољна је да се оцени од коликог је значаја Недићев рад на спасавању унесрећеног српског народа. Величина једне личности, у овом случају Недића, морала би да се процењује и по броју спасених људских живота!

Требало би имати на уму још две чињенице, које се олако прећуткују.

1. О судбини Јевреја одлучивали су искључиво Немци, без обзира на статус окупационих територија.
2. Логор Старо Сајмиште (Judenlager Semlin) био је на територији НДХ, па оптужбе о страдању Јевреја у њему неосновано се приписују Недићу и Србима.

Надам се да нећу претерати ако скренем пажњу „изабраном народу израиљском“ и неизабраном народу српском да је самомржња Јевреја, некада, и самомржња Срба, данас, светски феномен. Страдање је, коначнно, опаметило Јевреје, Србе још није!

Српска историографија, и не само она, није дала објективан суд о трагедијама изазваним нашом лоше одмереном херојском величином 1914, 1941. и 1999. године. Српско херојство у овим ратовима имало је за последицу две демографске катастрофе и три државна разарања, од којих се, као народ, Срби никада више неће опоравити. Крајње је време да Срби схвате да су нас многобројне Пирове победе довеле до тога да данас не знамо шта нам је држава, или шта су нам државе?

Професор Филозофског факултета у Београду

http://www.politika.rs/scc/clanak/345820/Pogledi/Istorik-i-Nedic

Poslednja izmena:
proko prodjose stranice, ti ne odgovori ni na jedno moje pitanje pa sam morao sam da odgovaram...mozes li barem na jedno....ili je samo meni ova cinjenica zanimljiva

mozes li barem da objasnis kako to da Nedic nije slao svoje vojnike na Istocni front i pored nemackih zahteva i pritisaka??? kako ti to objasnjavas da ni jedan srpski vojnik nije bio na Istocnom frontu? da je cak odbio da posalje simbolicno 3 srpska vojnika sa jednom srpskom zastovom??? taj veliki germanista, nacista, rasista, obozavalac hitlera, odbija da posalje svoje vojnike u borbu protiv svojih najvecih neprijatelja Rusa...

nije, ali je radio nešto još gore, slao je srpsku decu da robuju u nemačkoj:

- - - - - - - - - -

Draga deco moja, sinovi otadžbine,
Video sam vas, seoske omladince, kako zbratimljeni i zagrljeni zajedno sa obveznicima Nacionalne službe i dobrovoljcima pod srpsko zastavom i sa srpskim šajkačama činite jednu celinu…Zato Vas ja šaljem u Veliki Nemački Rajh da se usavršite, da budete stubovi novog poretka…Vi ste četvrta grupa seoskih omladinaca koju ja šaljem ove godine u Veliki Nemački Rajh…..
(Milan Nedić – “ Srpsko selo” 05.juni 1943.godine)

- - - - - - - - - -

redovno je slao radnu snagu, srpsku mladež da radi, robovski, u nemačkoj, da proizvode sve potrebno za ratnu nemačku mašinu....

- - - - - - - - - -

a što se tiče njegove zaludjenosti hitlerom:

- - - - - - - - - -

(Kabinet srpske državne bezbednosti “Službene novine” 29.januar 1943.godine
NA RODJENDAN VODJE NOVE EVROPE: Danas, kada Evropa pod vodjstvom Velikog Nemačkog Rajha vodi odlučujući boj za svoj opstanak i svoju budućnost u novoj veličini, od osobitogje značaja rodjendan čoveka, koga je Providjenje dovelo na čelo nemačkog naroda u najsudbonosnijem danima njegove istorije….Kao u kakvom novom krstaškom pohodu združeni Evropljani pod istim znamenjem, predvodjeni Vodjom Adolfom Hitlerom kreću u odbranu evropske culture podnoseći zajedničke žrtve za pravednu stvar….”
(“Srpski narod”, 17. april 1943.godine)

- - - - - - - - - -

ljudi, prestanite da se brukate, nedić je srpski izdajica za vek vekova

šta vam nije jasno??

- - - - - - - - - -

(Ministarstvo unutrašnjih poslova, “Novo vreme”, 19.avgust 1941.godina)
1942.godina
Ministar unutrašnjih poslova G. Milan Aćimović priča za čitaoce “Kola” o svojoj uzbudljivoj poseti srpskim zarobljeničkim logorima u Nemačkoj

- …
Naši vojnici su dobro obučeni.Odelo im je lepo očuvano i obuća. Većina..radi i dobro se hrani. Svaki pored postelje ima i po tri dupla ćebeta…Ručao sam kod Komandanta logora…Opraštajući se sa našima, krio sam suze.Krili su ih i oni…Savladao sam se i rekao:”Braćo, ja sada polazim” Glas me je izdao…Major g.fon Keler, moj ljubazni pratilac, stajao je kraj mene i sam duboko potresen. To uzbudjene sam pročitao i na liku komandanta logora…Glasom u kome je bilo puno topline, puno čovečnosti, komandant logora mi kaže da će i dalje od srca, ulagati sve napore i svu svoju brigu da zarobljenicima bude dobro…

(Milan Aćimović, novinar Mića Dimitrijević, “Kolo”, 10.januar 1942.godine)

nije, ali je radio nešto još gore, slao je srpsku decu da robuju u nemačkoj:

- - - - - - - - - -

Draga deco moja, sinovi otadžbine,
Video sam vas, seoske omladince, kako zbratimljeni i zagrljeni zajedno sa obveznicima Nacionalne službe i dobrovoljcima pod srpsko zastavom i sa srpskim šajkačama činite jednu celinu…Zato Vas ja šaljem u Veliki Nemački Rajh da se usavršite, da budete stubovi novog poretka…Vi ste četvrta grupa seoskih omladinaca koju ja šaljem ove godine u Veliki Nemački Rajh…..
(Milan Nedić – “ Srpsko selo” 05.juni 1943.godine)

- - - - - - - - - -

redovno je slao radnu snagu, srpsku mladež da radi, robovski, u nemačkoj, da proizvode sve potrebno za ratnu nemačku mašinu....

da robuju??????

Zato Vas ja šaljem u Veliki Nemački Rajh da se usavršite, da budete stubovi novog poretka

ne znam o cemu je ovde rec ali ne mozes da izmisljas stvari...das jedan komentar, a u tekstu pise nesto sasvim drugo...

moze li malo opsirniji odgovor u vezi Istocnog fronta? zasto nije slao, kako to objasnjavas? zasto je odbio da to ucini i pored nemackih pritisaka i zahteva? to se valjda podrazumeva da uradi, kao ovekoveceni germanista i obozavalac hitlera...

moze li malo opsirniji odgovor u vezi Istocnog fronta? zasto nije slao, kako to objasnjavas? zasto je odbio da to ucini i pored nemackih pritisaka i zahteva? to se valjda podrazumeva da uradi, kao ovekoveceni germanista i obozavalac hitlera...

i na ovo nemas nikakav komentar...ne moras da imas ali te molim da vise ne plasiras hrvatsku propagandu ovde

Требало би имати на уму још две чињенице, које се олако прећуткују.

1. О судбини Јевреја одлучивали су искључиво Немци, без обзира на статус окупационих територија.
2. Логор Старо Сајмиште (Judenlager Semlin) био је на територији НДХ, па оптужбе о страдању Јевреја у њему неосновано се приписују Недићу и Србима.

Poslednja izmena od moderatora:
a znas li za ovu vojnu paradu par meseci pre oslobodjenja beograda???

gde su nestali ti silni vojnici te jeseni 1944 god??

NAPOMENA: video je deo emisije objavljene na RTS 2012 godine

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

parada je održana 22 juna 1944 godine, u par kadrova vidi se i sam nedic

u masi ima i fotografa nemaca, nemačkih oficira, vojnika ....

pitanje, kako su srbi mogli pod oružjem da paradiraju u sred okupiranog beograda ako nisi saradnici okupatora??

Ko je spominjao Banjicki logor? koja je uopste tvoja svrha na ovoj temi i sta zelis da kazes i dokazes? ne razumem...

ja ti samo kazem da se ne sluzis hrvatskom propagandom i da Nedicu stavljas na teret i ono sto nije cinio ili na sta nije imao uticaj...

i jel toliko tesko da prokomentarises ovo...ne odgovara ti pa samo prelazis preko toga....jel to diskusija?

a znas li za ovu vojnu paradu par meseci pre oslobodjenja beograda???

gde su nestali ti silni vojnici te jeseni 1944 god??

NAPOMENA: video je deo emisije objavljene na RTS 2012 godine

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

parada je održana 22 juna 1944 godine, u par kadrova vidi se i sam nedic

u masi ima i fotografa nemaca, nemačkih oficira, vojnika ....

pitanje, kako su srbi mogli pod oružjem da paradiraju u sred okupiranog beograda ako nisi saradnici okupatora??

prestani sa hrvatskom propagandom ili se predstavi ko si i sta si...

Srbija je bila okupirana za razliku od tvoje NDH...mozes li to da utuvis u glavu?

e moj kočo .........

ako ne zelis da diskutujes vec samo spamujes u nedogled, otvori blog pa radi to do mile volje...ako vec ucestvujes na forumu...

- - - - - - - - - -

pogledaj video ...

- - - - - - - - - -

to je deo emisije državne televizije

kakve veze ima ta emisija na RTS sa hrvatskom?

ima ono sto ti ovde plasiras...ta emisija nema veze sa zakljuccima koje ti iznosis...

naravno da nema, nedic je bio predsednik madjarske..

- - - - - - - - - -

evo i koncerta što je organizao u sred beograda 1943 god

samo su mi muzikanti malo nepoznati ali ti ćeš već pogoditi kosu, zar ne?

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

sviraju nemci, okupatori u sred beograda srpsku muziku

- - - - - - - - - -

ali naravno, to nije bitno, zar ne?

naravno da nema, nedic je bio predsednik madjarske..

- - - - - - - - - -

evo i koncerta što je organizao u sred beograda 1943 god

samo su mi muzikanti malo nepoznati ali ti ćeš već pogoditi kosu, zar ne?

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

sviraju nemci, okupatori u sred beograda srpsku muziku

- - - - - - - - - -

ali naravno, to nije bitno, zar ne?

:dash:

koja je poenta??? sta zelis da kazes i dokazes, ja zaista ne razumem...

necu ti vise postavljati pitanja o Istocnom frontu posto ocigledno nisi u stanju da odgovoris...ali pokusaj samom sebi da objasnis...

Back