Mijenjaju li se ljudi zbog onih sa kojima su zadovoljni?

Njen brat je bio u braku sa nekom ženom 10 godina. I kad je našao novu ženu, radio je sve što ga je ova godinama molila.

Što smo mi takvi?
A jel to iz želje da nova osoba ne postane kao prethodna frustrirana?
Što se kada se to desi ne napravi pauza, mir, psihoterapija ili nešto? Što se mora raskinuti da ljudi sazriju?
Zato sto muskarci ne vole da im zena naredjuje.

Zato sto muskarci ne vole kada zena ne ceni njihov judgment, sto je jedna od najbitnijih stvari u vezi.

Zato sto muskarci, generalno, izrazito paznju poklanjaju na svoj individualni judgment; dok zene, generalno, za svoj judgment traze opravdanje od sredine.

Zato sto muskarci ne vole da im zena naredjuje.

Zato sto muskarci ne vole kada zena ne ceni njihov judgment, sto je jedna od najbitnijih stvari u vezi.

Zato sto muskarci, generalno, izrazito paznju poklanjaju na svoj individualni judgment; dok zene, generalno, za svoj judgment traze opravdanje od sredine.
Ovo je baš tačno.

A šta žena da učini, kako da ukaže na pogrešno zaključivanje/ponašanje svom muškarcu, ali da se on i dalje osjeća poštovanim?

Moj pristup je
"Zbog tvog ponašanja tog-i-tog se osjećam tužno/frustrirano/ljuto, očekujem da to ne radiš"

I šta vrijedi, kada čovjek želi po svome, a loše je prvo po njega. Onda kako da misli o meni, ako ne misli o sebi? :mrgreen:
Pokusaj da koristis individualan ugao, ne pominji druge ljude i da i drugi tako misle, nego da ti to mislis, itd.

Ne znam koji bolji savet imam za takve situacije. Ali kada muskarac gresi, kada mu je judgment/sud pogresan, idi na taj individualni ugao.

Muskarce, generalno, misljenje sredine samo dodatno iznervira, ako je suprotno njegovom. Zene suprotno, kod njih vise pominji da i drugi tako misle.

Naravno, ovo ne vazi za Edipovce, kod njih isti ovaj savet kao sa zenama :kafa:

Ovo je jedan od razloga zasto npr. psihoterapija mnogo bolje rezultate daje kod zena, nego kod muskaraca.

Osim ako su Edipovci :kafa:

Zar nije patrijahat napravio problem sa tim muškim egom da mu je problem da sasluša ženu?
:ljutka:
Не. Свака врсте прпоганде, ако сврстамо патријархат тако, утиче на особе без карактера или слабог карактера.

Жена ће бити жена, мушкарац мушкарац, прама свом парнеру и околини, без обзира на тренутни наратив друштва

Pokusaj da koristis individualan ugao, ne pominji druge ljude i da i drugi tako misle, nego da ti to mislis, itd.

Ne znam koji bolji savet imam za takve situacije. Ali kada muskarac gresi, kada mu je judgment/sud pogresan, idi na taj individualni ugao.

Muskarce, generalno, misljenje sredine samo dodatno iznervira, ako je suprotno njegovom. Zene suprotno, kod njih vise pominji da i drugi tako misle.

Naravno, ovo ne vazi za Edipovce, kod njih isti ovaj savet kao sa zenama :kafa:

Ovo je jedan od razloga zasto npr. psihoterapija mnogo bolje rezultate daje kod zena, nego kod muskaraca.

Osim ako su Edipovci :kafa:
Aaaa, nisam to znala!

Šta su za tebe Edipovci?
Pa zar psihoterapija nije dobra i za muškarce da se otvore i da shvate nešto novo? Zar ta zatvorenost i svojeglavost muškaraca nije iz prošlog doba, kada su bili glava kuće?

Aaaa, nisam to znala!

Šta su za tebe Edipovci?

Pa zar psihoterapija nije dobra i za muškarce da se otvore i da shvate nešto novo? Zar ta zatvorenost i svojeglavost muškaraca nije iz prošlog doba, kada su bili glava kuće?
Ne bih smeo to ovde da definisem, jer se plasim psihologa i zena :ceka:

Psihoterapija nije nikakva nauka, to moze da bude od pomoci nekima, mozda i mnogima, ali ne svima. Izrazito je pogresno tretirati psihoterapiju kao antibiotik, kao nesto sto moze da pomogne svima. Koji psiholog ili psihijatar to tvrdi, to je anti-naucna i sarlatanska stvar.

Naravno, ja ti ovde pricam generalno, ne vazi to za sve zene i muskarce, svi smo mi individualna bica, ovo su samo tendencije.

Generalno, ako ti je stalo do nekog muskarca koji gresi i ima pogresan sud o necemu, uvek pristupaj tome tako da govoris svoje individualno misljenje, deluj kao da si 100% uverena u to, i da niko nije uticao na njega. To ukljucuje i vama najblize osobe.

Za zene, drugacije, kazi da i vama ta i ta bliska osoba misli isto sto i vi.

Opet kazem, generalno, ne vazi za sve i u svim situacijama.

Не. Свака врсте прпоганде, ако сврстамо патријархат тако, утиче на особе без карактера или слабог карактера.

Жена ће бити жена, мушкарац мушкарац, прама свом парнеру и околини, без обзира на тренутни наратив друштва
Uh.

Vjerujem u otvorenu i iskrenu komunikaciju.
Ali sada sam baš zapanjena ako vi muškarci mahom očekujete da se ne priča tako. Uf. Meni se to čini kao da ste teški.
Kako je od otvorene komunikacije bolja šutnja?
Zar tako nije bilo u starom vremenu, kada je žena zavisila od ugađanja svom čovjeku?

Zar u današnje vrijeme ne bi trebalo da smo svi zadovoljni, i žena i muškarac? Oboje radimo, stoga oboje zaslužujemo brigu/poštovanje, svako svoje

Uh.

Ali sada sam baš zapanjena ako vi muškarci mahom očekujete da se ne priča tako. Uf. Meni se to čini kao da ste teški.
Zar tako nije bilo u starom vremenu, kada je žena zavisila od ugađanja svom čovjeku?

Zar u današnje vrijeme ne bi trebalo da smo svi zadovoljni, i žena i muškarac? Oboje radimo, stoga oboje zaslužujemo brigu/poštovanje, svako svoje
Понекада отвореном комуникацијом особе показују пут особама којима је циљ да их искористе, повреде.
Понекада поступци више вреде.
Схвате или не схвате шта си чинио или ниси за њих
Данашње време не би смо могли генерализовати.
Има особа које су задовољне, које нису.

Uh.

Kao sto sam ti rekao, to jeste jedna od sustinskijih musko-zenskih razlika. Vrednovanje judgmenta sredine.

Ne moras da cutis, naravno, samo debil to zeli.

Ali pristupaj iz individualnog ugla. Nemoj ono 'E, znas, ja sam pitala i drugaricu Maru, i slozile smo se...'. Nego kazi 'JA mislim da ti gresis, jer JA mislim da je to ovako i onako'. I generalno, samo u tom razgovoru pomini tebe, njega i vas odnos. Ne uvlaci babe, drugarice Mare, i misljenje tetka Dace.

Kod zena suprotno od toga: Nesto tipa: 'Moj sef je imao isti takav slucaj, i rekli su mu to i to, i to se ispostavilo tacno'.

Vrednovanje judgmenta sredine.

Лакше ти да откуцаш џаџмент него да напишеш реч од три слова, "суд".

Ali pristupaj iz individualnog ugla. Nemoj ono 'E, znas, ja sam pitala i drugaricu Maru, i slozile smo se...'. Nego kazi 'JA mislim da ti gresis, jer JA mislim da je to ovako i onako'. I generalno, samo u tom razgovoru pomini tebe, njega i vas odnos. Ne uvlaci babe, drugarice Mare, i misljenje tetka Dace.

Њој је потребан уверљив аргумент. Ако га нема, онда једино може да се нада да се он сажали на њу па да јој учини уколико процени да би превише патила у супротном.

Back