Мијана на крају атара

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko sam shvatila gashpara, on ne traži ta, kubikaška, kolica, već ona u čega su se uprezali konji. Ono što su nekada vukli konji, a služilo je za prevoz tereta je špediter, a kubikaška kolica i danas postoje i služe za prebacivanje manjeg tereta i gura ih čovek.
Gashpar, sigurna sam, traži stare karuce.

VOJVODJANKO ,KUBIKASKA KOLICA SU KOLICA KOJA SU VUKLI KONJI I U NJH JE STAJAO KUBIK ZEMLJE..KORISTILISU IH KUBIKASI , RADNICI NA IZGRADNJI NASIPA I U ZEMLJANIM RADOVIMA . I U TRANSPORTU.

NAJPOZNATIJI KUBIKASI SU BILI SENCANI I KANJIZANI.

ZAO MI JE STO JA KAO IVANJCANIN VISE ZNAM OTOME OD VAS VOJVODJANA .

KubikoŠ, reč koju Mađari koriste za fizičke radnike, koji prebacuju kubike zemlje. Dakle, kubikaška kolica su ona koja su tovarili i gurali radnici. IzGuglaj,upiši reč "kubikos", a posle "karuce". Retko ćeš me "uhvatiti" da tvrdim nešto, ako nisam u pravu. I nemoj ti kao IVANJIČANIN (tako se pravilno piše, fali ti slovo i) da nas pogrešno učiš.

Poslednja izmena:
KubikoŠ, reč koju Mađari koriste za fizičke radnike, koji prebacuju kubike zemlje. Dakle, kubikaška kolica su ona koja su tovarili i gurali radnici. IzGuglaj,upiši reč "kubikos", a posle "karuce". Retko ćeš me "uhvatiti" da tvrdim nešto, ako nisam u pravu. I nemoj ti kao IVANJIČANIN (tako se pravilno piše, fali ti slovo i) da nas pogrešno učiš.

YES!!! :lol::lol::lol:

a zar se ne piše IVANJINČANIN:confused:

Ma ja to samo da prekinem diskusiju ;););)

Posto sam rodjeni IVANJICANIN , ILI IVANJCANIN , KAKO MOJI IVANJICANI ZNAJU DA KAZU, NEMOJ ME OTOME UCITI.

A kao drugo ,mozes goglati koliko hoces , al kad budes prvo zivela u Kanjizi 25 god , i upoznala kanjizane , i njihovu istoriju , onda pricaj sta hoces .

Ne izigravaj profesora svakome .Nisi bogom dana , a akao ti se post nesvidja OBRISI .imas pravo na to kao moderator

BAS ME BRIGA
I ONAKO SE ODJAVLJUJEM SA OVOG NETA .

Poslednja izmena:
A ja se iznova pitam zašto su ljudi na kraj srca ako im se ukaže na grešku? Ne izigravam ja profesora, ali neću da mi se soli pamet, pogrešno. I zašto se uvek grde oni koji su u pravu od strane onih koji nisu???

p.s. Zar nije dovoljno što živim svih 50 godina samo 25 km udaljena od Kanjiže?

Poslednja izmena:
A ja se iznova pitam zašto su ljudi na kraj srca ako im se ukaže na grešku? Ne izigravam ja profesora, ali neću da mi se soli pamet, pogrešno. I zašto se uvek grde oni koji su u pravu od strane onih koji nisu???

p.s. Zar nije dovoljno što živim svih 50 godina samo 25 km udaljena od Kanjiže?

Dovoljno za šta, za sreću il za tugu;)

Neg', imam predlog, da mi u miJanu ubacimo jedan za više osoba :P

3591_1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back