Берекин
Buduća legenda
- Poruka
- 30.619
Ja znam sigurno da si ti potomak Sarca, Konja Kraljevica Marka...
Cak sto vise i licite mnogo...
Видовити сандокан? Опет си ****а јео, па булазниш?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja znam sigurno da si ti potomak Sarca, Konja Kraljevica Marka...
Cak sto vise i licite mnogo...
Мијаци долази од Мије или Мие, што значи ми на српском или ние на македонском. Има доста таквих примера. Горанци себе називају наши, т.ј. нашинци.
![]()
Човек први са леве стране има капу са крстом и четири оцила, остали носе шајкаче. Овакве капе носили су Брсјаци и Мијаци. Ево капе коју је носио војвода Глигор Соколовић, како су га наши стари звали, другог прилепског краља:
![]()
На црвеној подлози није било златно сунце него српски хералдички симболи, двоглави орао, крст са четири оцила као и српска тробојка у круни.
................................
![]()
![]()
![]()
итд... и још мало и краљу да се заигра оро...
![]()
Na kapi Gligora Sokolovića dvoglavi orao
Имам још доста фотографија Македонаца са шајкачама.
Ima dva plemena mijačka, jedni su Srbi zvani Mijaci,,a drugo pleme su Makedonci zvani Nieaci
Malopre sam video "znak od mi" na kapama Mijaka ( i Brsjaka), hvala Babunskom
Postovani prvi put postujem nesto ovako na ovu temu inace citam razne stvari koje pisete ovde nekima se cudim ,nekima sam iznenadjen a neke su i istinite
baveci se ovom temom vec nekoliko godina nailazio sam na gomilu nekih informacija.;
Nisam siguran ko su Mijaci jedino znam da kada sam bio U pravoslavnom manastiru sv Jovan Bigorski gde su nacrtani na ikonama svi srpski znameniti junaci i sveci (vidi se trag bugarizacije) (npr na Caru Dusanu na njegovoj ikoni pise -Dimitrije) da su Mijaci cuvali i branili taj manastir od napada turaka zivotima.siguran sam da nisu Albanci -Arnauti,iako smatram da su sve to bivsi Hhriscani kojima je zabranjeno da znaju vise i dalje od treceg cetvrtog kolena,jer bi po onoj staroj zajebanciji kad kazu sta je albanac nasao u podrumu kad ga je cistio?" kaze kevo sta ce nam u podrumu IKONA I KANDILO>?SIGURNO DOSLI DO SVOJIH HRISCANSKIH KORENA IAKO MASA NJIH NE KRIJE da su nekad bili pravoslavci
.da se pozabavimo ovim likom ciji sam klip upravo gledao i koji prica na Albanskom Makedonskom i engleskom.pokazuje na videu i rodnu kucu moje prababe Marije Arsenovic inace rodj. \Lazarevic kao sto on kaze Lazarova kuca
.Nasi predci su znali Albanski,pod ogromnim pritiskom haraclija i ubica silovatelja naseg zivlja i predela na kom su ziveli,(veoma blizu granica sa albanijom)Kako su meni prenosili moji stari ,stalno su dolazili nekoliko puta godisnje krali stoku pravili zulume i ubijali ljude ,kmetove ,hajduke,popove posle i cetnike kojih je puno bilo u nasim krajevima ..u Gornoj Reci,nasi stari jesu znali Albanski tj neko narecje kojim su govorili ti pravi Albanci koji su nastanjeni bili u nasim krajevima,ALI NIKO OD NASIH NIJE ZNAO NIKADA NI JEDNO SLOVO DA NAPISE NA NJIHOVOM JEZIKU ,to je kljucni momenat .tako sam siguran da i doticni Branko Manojlovski inace klasican propagandista sirenja Albanizma na ove krajeve siguran sam da ne zna da pise na tom jeziku,iako tvrdi da mu je maternji,Da se vratimo na njega.covek koji je emigrirao u USA koristeci poznavanje Albanskog jezika da bi se snasao za golu egzistenciju morao je da ubedi ljude koji su danas stigli i do Americkog kongresa lobiranjem ,Nekoliko Albanskih emigranata koji drze trecinu Cikaga,neke privatne taksi firme,sluzbe za ciscenje djubreta ,odnosenje i ko zna jos sta, da je on kako on kaze ORTODOX ALBANAC ,da bi kasnije i mogao da egzistira i funkcionise.Danas kada je dosao nazad u mesto gde su mu dedovi sahranjeni neki sa makedonskim prezimenima neki dalji srpskih prezimena,na zalost celokupne svoje familije i ocajne ,prica i sprovodi tu laznu ideologiju o Albancima Ortodoxima koja je nazalost zbog lose ekonomske i politicke situacije u makedoniji stigla i do televizje,makedonske pravoslavne crkve pa cak i do parlamenta gde se danas raspravlja o toj suludoj ideji,Sta reci o coveku ocajnom koga niko ne posecuje.sedi u kafani sam za stolom,Albanci ga tapsu po ramenu a makedonci ga teraju u tri lepe,familija ga otpisala a on tvrdoglavo prica i prica o necemu tako nerealnom i suludom,snimaju ga agitanti koji to rade za dvaes tries evra i kace na youtube ,placajuci tako dugove i vracajuci usluge svojim Americkim prijateljima,
Nasi pradedovi su oduvek znali ko su i sta su stavljajuci nama predcima prava Hriscanska imena ,slavili smo oduvek svoje svetce i odlazili u crkvu,ikona je uvek bila na zidu i nikada nije bilo zaboravljeno ko smo sta smo i odakle smo,posteni ljudi ,mirne naravi ali uvek prvi kada je neka nepravda bila blizu nas,ali nazalost nista osim naseg posla i nasih porodica nam nije bilo bitno jer smo to pecalbarstvo koje nam struji kroz vene oduvek ziveli gde god bi nas sunce na ovom svetu zateklo.Nismo nikad bili skloni diranja u tudje i petljanja u neke konflikte ,zato nas i svako blati ,truje i prekrstava kako im je volja,,hvala za citanje i veliki pozdrav svima,
![]()
![]()
![]()
![]()
Григорије Божовић чудесни кутови
Здраво,случајно читајќи на интернет ми излегоа овие слики што си ги поставил.
Јас сум Мавроец,а тај поп Ставре е од мојата фамилија. Ако не ти е проблем,ако ја имаш целата книга или пак делот кај што пишува за Мавровските села да ми го пратиш би ти бил благодарен.
Околу оваа тема. Сметам дека националноста кај Мијаците никогаш не играла голема улога. Така да често може да се види дека од едно село можело да има луѓе што се сметале Бугари а во друго Срби.
Во многу села во Долна/Мала Река и Дебарско, Егзархијата имала голем замав а српскиот утицај бил многу мал. Во Маврово било обратно,српската црква била доминатна,бугарската скоро ич.
Пример моето село Никифорово,секогаш било сметано за Србоманско.Во Маврово и Леуново имало и бугарски школи. Но Никифорци тоа кај нив не го дозволиле.Таму имало само српска школа.Ние иаме огромен број на луѓе дадено во српската војска и во борбата против турците и во 1ва светска војна.Од Мавровскиот крај излегле луѓе како Жикиќ,Голуб Јаниќ,браќата Чардаклии и уште многу многу други доброволци во војните против Турците во Србија.
Поентата ми е дека во тој дел(како и во секој дел од Македонија) национална свест немало. Во овие Мијачки краеви,племенскиот живот бил на прво место,после се друго. Најбитно било да се оди на печалба,да се носи стадото в планина и да се бранат/борат против арнаутските банди.Повеќето се викале нашинци или земљаци меѓу себе,него Македонци,Бугари или Срби.
Извинете ако сум прекорачил некое правило на форумов,прв пат правам профил овде,а иако српски разбирам,падежите не знам да ги погодам добро,така да поарно на македонски да зборам![]()
Mountain Eldar овде имаш садржај две књиге прва је чудесни кутови друга урезана истине Григорије Божовић,шта хоћеш да скенирам?
Pogledajte prilog 421933
Pogledajte prilog 421934
Имаш на истом пољу кад притиснеш слику upload from url or uploud from computer. Кликнеш на опцију компијутер изабери прилог.Отвориће ти се експлорер са твојим десктопом или системским фолдерима
ти ћеш га навести где се слика налази означити је и притиснути уплоуд или подигни , после тога писаћети постави прилог и притисни постави , линк слике ће се појавити у пољу и кад притиснеш пошаљи поруку појавиће се слика на форуму. Ако не успеш кажи па ћу пробати поново да ти објасним.
Šta kažu u emisiji ? Jel bila promakedonska ili realna ?Вечерас на РТС-у бијаше "Квадратура круга" посвећена Мијацима. С гуштом сам је погледао.