Migrena

Kako to moze da se spava previse? NEko mozda spava 6 sati i budi se odmoran a neko je odmoran tek posle 12 sati. To ne znaci da ovaj drugi spava previse vec onoliko koliko je njegovom organizmu potrebno da se naspava.

Neurolog je postavio dijagnozu migrene a svi nalazi su u redu.Pre 2 godine je bio kod dr spec.kineske medicine gde su ga priključili na neki aparat koji snimi rad celog organizma.Po njoj zbog usporenog rada (hipo)talamusa ne može da se odmori u toku spavanja i to je razlog za glavobolju.

Neurolog je postavio dijagnozu migrene a svi nalazi su u redu.Pre 2 godine je bio kod dr spec.kineske medicine gde su ga priključili na neki aparat koji snimi rad celog organizma.Po njoj zbog usporenog rada (hipo)talamusa ne može da se odmori u toku spavanja i to je razlog za glavobolju.

ja bih pre verovao neurologu nego kineskoj medicini..:neutral:

meni je jutros posle nekih 72 sata prestala migrena...ne pamtim kada me je ovako mucila, iskidala me skroz na skroz, s tim nagonima na povracanje,mucninom, pa me sad i zeludac boli :eek:...
ali ne vidim nikakvu vezu sa spavanjem i migrenom, ja reagujem hormonski i na promene vremena

Ja sam od bigrene patila četvrt veka (od 7. godine do 33-34.). Pomogla mi je homeopatija, posle godinu dana lečenja.

A činjenica je da previše sna - u smislu drastično više od uobičajenog, može da izazove glavobolju. Ja preko nedelje ustajem u 6.30. Ako za vikend ostanem u krevetu posle 9h budim se ošamućena i sa tupim bolom u glavi.

Za njegov uzrast bi trebalo da je dovljno 8-9 sati sna a on često spava i više od 12.Čitala sam da i previše sna izaziva migrenu.

Za moj uzrast i manje pa nekad spavam 12 sati, oduvek tako. Posle 8 sati recimo sam ko da me neko mlatio celu noc:D Isto imam migrene ali ne zakljucujem da imaju veze sa spavanjem. Pustite decka da spava koliko mu je potrebno, on je adolescent i normalno je da spava vise:ok:

Naravno verujem neurologu,samo pokušavam da pronađem uzrok bolesti, da bih se sa posledicom lakše izborila.
Звнична медицина још уек није установила узрок настанка мигрене.

Зна се да генетика игра велику улогу у нападима мигрене.
Они, вероватно. Одређују индивидуални праг за настанак болова. У случају да је генетика у питању, тешко да можете утицати на лечење.

Остаје нада да ће сама ишчезнути, јер заиста код великог броја случајева након четрдесете године долази до ублажења симптоматологије или чак до тоталног нестанка мигрене.

Da li je neko koristio biljne kapsule Feverfew ili Migresan?
U jednoj knjizi o migreni piše da biljka vratić-povratić(tanacetum parthenium)može da pomogne.
Kapsule su na bazi ove biljke i koriste se svaki dan bar 6-8 nedelja.

Da li je neko koristio biljne kapsule Feverfew ili Migresan?
U jednoj knjizi o migreni piše da biljka vratić-povratić(tanacetum parthenium)može da pomogne.
Kapsule su na bazi ove biljke i koriste se svaki dan bar 6-8 nedelja.

Ja sam koristio i jedne i druge..U pitanju je ista biljka, ali je Feverfew biljne kapsule mnogo kvalitetnije izrađene, proizvod je stabilniji (aktivni princip se vrlo lako razgrađuje), doza prilagođena uzimanju 1 x dnevno....
I što je bitno...djela....prvi rezultati se javljaju nakon mjesec dana.....Nakon 6 meseci upotrebe gotovo da nemam migrenoznih napada...:hvala:

Pa to je odlično,konačno nešto prirodno a efikasno.
Zanima me da li se preporučuje pauza u korišćenju i da li je opasno
uz te kapsule popiti lek tipa aspirin,midol... zbog razređivanja krvi?

Pa to je odlično,konačno nešto prirodno a efikasno.
Zanima me da li se preporučuje pauza u korišćenju i da li je opasno
uz te kapsule popiti lek tipa aspirin,midol... zbog razređivanja krvi?

Ne, te kapsule nisu opasne po zdravlje. Povratić (Tannacetum spp.) je biljka jako slična po izgledu kamilici, ali je nešto viša...
Nema kontraindikacija i ukrštene interakcije sa drugim lekovima. Pri pojavi migrenoznog napada primeniti uobičajenu terapiju...Ali, napadi su sve ređi, kraći i slabiji...;)

Pitala sam zbog toga što u upozorenju kod Feverfewa piše da se ne koristi sa antikoagulantima i biljnim preparatima koji utiču na mehanizam koagulacije krvi.Verovatno se to odnosi na jače lekove kao što je Sintrom a od biljaka recimo Ginko .
Hvala na odgovoru,imam osećaj da je ovo prava stvar.Javiću rezultate.

Pitala sam zbog toga što u upozorenju kod Feverfewa piše da se ne koristi sa antikoagulantima i biljnim preparatima koji utiču na mehanizam koagulacije krvi.Verovatno se to odnosi na jače lekove kao što je Sintrom a od biljaka recimo Ginko .
Hvala na odgovoru,imam osećaj da je ovo prava stvar.Javiću rezultate.

A, izvinite, ako ste hronični bolesnik koji koristi antikoagulanse ili inhibitore agregacije trombocita morate se savetovati sa vašim lekarom.

Mene interesuje da li se ljudi koji imaju migrene hrane pravilno ili stoje u redu za pizze ili pljeskavice i da li piju dovoljno vode(8 caca za zene,a 10 za muskarce dnevno)Moja sestra je arhitekta i vrlo lako sam joj resio problem migrena uglavnom velikom kolicinom vode .

Eh Migrena. Daklem patim se sa Migrenom jako dugo. Dijagnostifikovao ju je lekar.
Jedino sto mi pomaze je lek Amigren.
Inace cula sam da je primarni uzrok Migrene stress , a primecujem da kada sam iscrpljena i neispavana nekoliko dana ... obavezno posle toga dobijem jaku migrenu.
Dobijam migrenu dan pred menstruaciju.
Takodje je moguce kad dolazi do velike promene vremena.
Simptomi su da pocinje tokom dana , dolazi u naletima , boli me leva strana glave i prija mi hladnoca i zamracena prostorija. Bol traje tokom celog dana , noci i deo sledeceg dana , ukoliko ga ne prekinem s Amigrenom.
Drugi lekovi , npr Brufen , paracetamol itd kad su u jacim dozama ublazavaju bol na par sati nakon cega se on nastavlja.
Mislim da taj fenomen treba jos istrazivati dosta i razmenjivati iskustva sto vise.

bilo bi super kada bi na krsti postojali trekeri..evo ja sad gledam zadnji put sam imala migrenu pre mesec dana, i evo je ponovo:(
moja migrena je hormonska javlja se pre ili posle ciklusa i to od kada sam se porodila:roll:
retko odreagujem i na nagle promene vremena...

Back