Migrena

Jedna koleginica je dobila mozdani udar a imala je migrene. Da li je moguce da je to povezano? Inace bila je pusac i ima oko 50god
Питање је шта је узроковало мигрену.
Нпр. она може бити узрокована и анеуризмом као и артеријско-венским малформацијама у мозгу, а ова два су врло често узрок можданог удара, односно крварења у мозгу.
Самим тим, може бити да је оно што је узроковало мигрену, уствари било узрок и можданог удара.

Da li moze neko da mi rekne da li su ovo simtomi migreen jer imama jak bol u desnom delu glave,bol oko ociju to jeste sljepocnica i svako me jutro budi oko pet jak bol glave i vise nemogu da spavam to mi se desava par puta u godini i traje po sedam dana nikakvi lijekovi mi ne pomazu mozeli mir eci da li je rec o migrenid da li su to ovi simtomi!

Da li moze neko da mi rekne da li su ovo simtomi migreen jer imama jak bol u desnom delu glave,bol oko ociju to jeste sljepocnica i svako me jutro budi oko pet jak bol glave i vise nemogu da spavam to mi se desava par puta u godini i traje po sedam dana nikakvi lijekovi mi ne pomazu mozeli mir eci da li je rec o migrenid da li su to ovi simtomi!

To zvuči kao da imate "Klaster migrene". U Gradskoj bolnici, na Zvezdari, radi Centar za ispitivanje migrene, već dugi niz godina. Dobro je posetiti ih.

To zvuči kao da imate "Klaster migrene". U Gradskoj bolnici, na Zvezdari, radi Centar za ispitivanje migrene, već dugi niz godina. Dobro je posetiti ih.

Kako doci kod njih?Da li treba uput iz Doma zdravlja ili ne?

Porodila sam se u aprilu i poslednja dva meseca imam bas jake glavobolje. Traje po par dana pa prestane,pa recimo dve nedelje me glava ne zaboli uopste,onda opet.Evo sata trenutno od subote ne popusta.Sinoc mi je bilo toliko lose da sam popila brufen(dojim bebu pa izbegavam lekove).Umirio se bol na kratko,nije prestao skroz,i opet nastavilo.Danas je sreda peti dan kako je glava pocela da me boli i definitivno moram kod dr.

E sada neka me neko posavetuje gde da odem,isla bi mozda privatno jer nemam ni vremena ni zivaca za Dom zdravlja,ali ne znam kome da se obratim,mozda neurologu ili........?

Ja sam pre par dana saznala da imam migrenu,isla sam na magnetnu i otkrili mi migrenu. Ako neko sumnja na migrenu neka ide odmah lekaru i trazi uput za magnetnu. Ja sam isla privatno jer se katastrofa dugo ceka po bolnicama.

Ja sam svojevremeno do uputa za Zvezdaru došla tako što sam od lekara opšte prakse dobila uput za neurologa u istom Domu zdravlja, pa od neurologa uput za Zvezdaru.....:roll:
Ako mi sad neko kaže da na Zvezdaru može da se ode bez toga, nalupaću ove iz Doma, života mi.

Back