Migrena

Vesna Stanojevic

Početnik
Poruka
22
Zdravo svima,imam migrene sa aurom,koju izaziva suzenje krvnog suda,

a onda sam procitala da svaki lek protiv migrene,izmedju ostalog,suzava krvne sudove.

Molim vas da mi objasnite ovo,jer kad ne bih imala aure mislim da bih se preporodila!

Могу само да ти препоручим прф. др Мирослава Ковачевића из ургентног центра, он је неуролог и баш се бави церебро-васкуларном патологијом. ;)

Poštovani,
ja Vas najbolje razumem jer sam od detinjstva patila od migrene, način lečenja je standardno lečenje centra za migrenu u koje su uključeni lekovi za epilepsiju, antidepresivi i lekovi za srce.. Ja ću Vam najiskrenije reći iz svog iskusva, posle dugog niza godina lečenja, magnetnih rezonanci, lekova protiv bolova, inekcija, ubrizgavanja botoxa da bi umrtvili nerve, ludila koje se uvećavalo sa godinama.. dovelo je do toga da u zrelim godinama nisam sposobna za rad za život, ni zašta od bola kome i lekovi koji su pomagali nisu više pomagali. Poslednji medju njima je bio imigren+naproxsen koji mi je prepisan. Bila sam presrećna što sam najzad našla lek od koga bol prestaje ali veliki problem je nastao kada je i on prestao da deluje. Ko zna koliko bi se još trovala da mi sasvim slučajno kroz priču prijatelj nije preporučio čoveka za kog je rekao da će me izlečiti, luda od bola nisam pitala ni šta je ni ko je samo da mi pomogne, i to se zaista i dogodilo. U pitanju je bio bioenergetičar, posle nekoliko terapija od po desetak sekundi rekao je da me više nikada neće zaboleti glava, da uzrok nije bio u glavi već na drugom mestu, u materici, da lekari znaju posledicu i za posledicu daju lek koji nas u stvari ne leči već ublažava bol, dok ljudi koji se time bave znaju gde je uzrok... Ne znam šta da vam kažem, osim da sam u poslednjih godinu i po dana druga osoba, da nema nikog iz mog okruzenja ko nije pitao šta mi se to lepo dogodilo koliko blistam ustvari dogodilo se to da više nemam grč i iskrivljeno lice od bola. Nakon tog "dogadjaja" pošto ništa nisam znala o tome pročitala sam puno i saznala da je bioenergija priznata u medicini i da nema štetnih delovanja.. onako kako mi je rekao, tako je i bilo, nakon kraćeg perioda od nedelju dana - nikad me više nije zabolela glava. Mislim da nije zgodno nikakavo reklamiranje putem ovakvih foruma, želela sam da Vam prenesem svoje iskustvo, a predpostavljam da je moguće ostaviti neku privatnu poruku i sl ukoliko vam je moj slučaj od koristi. Želim da dodam da to ne košta ništa jer ljudi kojima je dat dar od Boga da leče druge ljude nemaju tarifu i nigde se ne reklamiraju.

Postovana D. Dejana,
I moja majka pati od migrene, a samim tim i od nesnosljivih bolova. Nikakvo rjesenje nismo uspjeli da nadjemo, osim table kafetina sedmicno :/ Svaka informacija vezana za bioenergiju bice korisna :)
Hvala!

Postovani,
Da li je moguce da dete od 10 godina pati od migrene? Moja cerka ima povremene glavobolje koje se skoro uvek zavrsavaju mucninom i povracanjem? Posle toga odmah oseti olaksanje. Imali leka za migrenu kod dece?
Hvala!

Postovani,
Da li je moguce da dete od 10 godina pati od migrene? Moja cerka ima povremene glavobolje koje se skoro uvek zavrsavaju mucninom i povracanjem? Posle toga odmah oseti olaksanje. Imali leka za migrenu kod dece?
Hvala!

Moguce je. Decije migrene su sve cesce. Lek postoji ako se pronadje uzrok a ako se uzrok ne otkrije pomoci ce i ublazavanje bolova. Znam par slucajeva gde su migrene prosle same od sebe ulaskom u pubertet.

Postoji mnogo lekova koji se koriste u terapiji migrene , ali ih svakako ne treba uzimati na svoju ruku, pogotovo sto je u pitanju dete. Uzroci su svakako mnogobrojni i stanje se treba pomno pratiti kako bi se sto vise faktora eliminisalo. Ja sam licno imao ceste glavobolje tokom radnog vremena na poslu koje nisu bile toliko jake, ali su dugo trajale i prestajale su posle jedne ili dve tablete kafetina. Od trenutka kada sam poceo da nosim naocare za daljinu, prestale su i glavobolje, tako da je uzrok bio nista drugo do preveliko naprezanje ocnih misica, zaista banalno ali tako je.

Poslednja izmena od moderatora:
Postovana D Dejana, ja patim od migrene preko deset godina, trenutno imam 28. Protekle tri godine sam na terapiji sa imigranom i nalgesinom. Pre toga sam 5 godina pila zomig. Od kada sam presla na imigran, kako vreme prolazi, nisam u potpunosti imuna na lek ali sam postala zavisna od njega tako da ne retko imam migrene i uvece, kada popijem imigran, i ujutru se probudim sa glavoboljom.
Isla sam i kod gore navedenog prof. Kovacevica i nikakav boljitak nisam osetila, iako sam pila 7 razlicitih lekova svaki dan, od toga su bila 4 vitamina, vise od godinu dana. Bila sam i na akupunkturi na VMA kod prof. dr. Zorice Brdareski, dva puta po deset terapija, ali boljitak sam osecala samo dok sam odlazila na terapije. Ali nakon dve tri nedelje nakon zavrsetka terapije sve se vracalo na staro. Snimala sam glavu magnetnom rezonancom, eeg-om i skenerom i svi su ustanovi kako je to klasicna migrena i samo mi rekli kako ja na to moram da se naviknem. Ja to niti hocu niti zelim. Spremna sam sve da probam, pa bih bila vise nego zahvalna ako bi mogli da mi date kontakt bionergetiraca kog ste vi posetili, jer ipak je lakse kada je neko vec bio i moze da se pohvali rezultatima.
Unapred veoma zahvalna

Mene je mucila migrena preko 10 godina, najvise mi je smetala uz glavobolju nesnosna mucnina kao i zvuci spolja.
Onda je suprug cuo za dr Zdravka Brkovica, mislim da sad radi na VMA, otisla sam kod njega ne mnogo uverena da ce mi pomoci posto mi je ta akupunktura uvek izgledala smesno.
Kad ono jedno veliko MEDJUTIM i dan danas ne mogu da verujem da ih vise nema desava mi se jaka glavobolja ali ne migrena, uradila sam deset tretmana koliko mi je rekao da je potrebno, a trebala sam da ponovim opet deset tretmana za sest meseci, ali to je sad nemoguce posto je doktor otisao za Beograd. Moja topla preporuka za sve sa istim problemom ako znaju lekara koji radi akupunkturu da pokusaju, meni je licno jedino to pomoglo a nema sta nisam probala.

Poštovani,
ja Vas najbolje razumem jer sam od detinjstva patila od migrene, način lečenja je standardno lečenje centra za migrenu u koje su uključeni lekovi za epilepsiju, antidepresivi i lekovi za srce.. Ja ću Vam najiskrenije reći iz svog iskusva, posle dugog niza godina lečenja, magnetnih rezonanci, lekova protiv bolova, inekcija, ubrizgavanja botoxa da bi umrtvili nerve, ludila koje se uvećavalo sa godinama.. dovelo je do toga da u zrelim godinama nisam sposobna za rad za život, ni zašta od bola kome i lekovi koji su pomagali nisu više pomagali. Poslednji medju njima je bio imigren+naproxsen koji mi je prepisan. Bila sam presrećna što sam najzad našla lek od koga bol prestaje ali veliki problem je nastao kada je i on prestao da deluje. Ko zna koliko bi se još trovala da mi sasvim slučajno kroz priču prijatelj nije preporučio čoveka za kog je rekao da će me izlečiti, luda od bola nisam pitala ni šta je ni ko je samo da mi pomogne, i to se zaista i dogodilo. U pitanju je bio bioenergetičar, posle nekoliko terapija od po desetak sekundi rekao je da me više nikada neće zaboleti glava, da uzrok nije bio u glavi već na drugom mestu, u materici, da lekari znaju posledicu i za posledicu daju lek koji nas u stvari ne leči već ublažava bol, dok ljudi koji se time bave znaju gde je uzrok... Ne znam šta da vam kažem, osim da sam u poslednjih godinu i po dana druga osoba, da nema nikog iz mog okruzenja ko nije pitao šta mi se to lepo dogodilo koliko blistam ustvari dogodilo se to da više nemam grč i iskrivljeno lice od bola. Nakon tog "dogadjaja" pošto ništa nisam znala o tome pročitala sam puno i saznala da je bioenergija priznata u medicini i da nema štetnih delovanja.. onako kako mi je rekao, tako je i bilo, nakon kraćeg perioda od nedelju dana - nikad me više nije zabolela glava. Mislim da nije zgodno nikakavo reklamiranje putem ovakvih foruma, želela sam da Vam prenesem svoje iskustvo, a predpostavljam da je moguće ostaviti neku privatnu poruku i sl ukoliko vam je moj slučaj od koristi. Želim da dodam da to ne košta ništa jer ljudi kojima je dat dar od Boga da leče druge ljude nemaju tarifu i nigde se ne reklamiraju.
moze li kontakt od bioenergicara....

Back