Magdalena70
Početnik
- Poruka
- 33
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dobro ste culi, i da - to jeste decija migrena po opisu. Ukinite cokoladu i zute sireve iz ishrane, kad pocne ga boli glava dajte mu pola kafetina (on vec ume da prepozna kad ga boli od migrene a kad ne). Proci ce sa regulisanjem hormona u pubertetu.
Госпођо, ако сте из Београда, покушајте да дођете до Професора Мирослава Ковачевића, он је неуролог и сваки дан ради амбуланту у Клиничком центру Србије, соба бр.5- спрат два, одељак за неурологију.Moja je kcer sad u pubertetu, 12 joj je godina...
Migrenu, kako sto sam pisala ima od 8-9 godine, kod nje je mnogio izrazenija mucnina i ona obavezno i povrati, a pre migrene-zna da ce je zaboleti (nema aure kao ni ja, ali ona nemoc u rukama, nogama, blesav oset u glavi)...
Elem...dal da se nadam da je i njena migrena decja migrena i da ce mozda nestati tokom puberteta?![]()
Госпођо, ако сте из Београда, покушајте да дођете до Професора Мирослава Ковачевића, он је неуролог и сваки дан ради амбуланту у Клиничком центру Србије, соба бр.5- спрат два, одељак за неурологију.
Пре тога отиђите код дететовог лекара опште праксе по упут за Клинички центар и онда на шалтеру само кажете сестри код кога желите преглед.
Он је веома искусан неуролог, са дугогодишњим искуством, високом репутацијом и ужа специјалност су му церебро-васкуларне болести. Препоручујем вам га као његова колегиница. Уз то је веома пријатан човек, насмејан, ведар...одличан дијагностичар.
Дете мојих пријатеља је лечио од мигрене, веома успешно.
А и данас постоји много нових лекова који веома добро решавају проблем.
Поздрав.
''Лекар опште праксе детета''- у покушају што једноставнијег објашњења...испаде то што испаде...пошто сам свашта гледала. Научила сам ( без увреде било коме) све да ''цртам речима''....сељацима из околине Бг-а кад кажеш ''Ви'' оне мисле да питаш за већи број људи...не контају да им персирашBez namere da budem pogresno shvacena-detetov lekar se zove pedijatar a ne lekar opste prakse, razlika je bitna (da nam se ne uvrede kolege pedijatri ako naidju na ovaj forum).
Iako je prof. Kovacevic izuzetan neurolog, koliko se ja secam rasporeda zgrada i klinika na medicinskom fakultetu postoji zgrada decije neurologije izmedju dekanata i instituta za neurologiju.
Deca nisu mali ljudi i njih ipak treba da lece lekari koji su usko specijalizovani za to.
Ne znam koji pedijatar iz bilo kog doma zdravlja u Beogradu, van Beograda da ne govorim, ce uputiti dete na kliniku za neurologiju gde se lece odrasli pacijenti pored postojanja gore pomenute decije ustanove...
Slazem se za deciju neurologiju - postoje odlicni deciji neurolozi i odlicni l;ekovi za tretiranje migrene, a ne verujem da mozete dobiti uput za dete za neurologa u ustanovi za odrasle pored postojanja decije klinike....A iz nekog razloga slutim da gospodja nije iz Beograda, mozda ni iz Srbije.....No odakle god da je, svakako postoje lekari koiji mogu da procene dijagnosticki stanje deteta i dalje neophodne korake...
Svakako mozete probati ukoliko p[aracetamol dajete sinu kad ima temperaturu? (sirup? ). Ukoliko ne, dajte mu onaj preparat koji mu dajete kad je bolestan proitiv visoke temperature.
Da li moze neko da mi rekne da li su ovo simtomi migreen jer imama jak bol u desnom delu glave,bol oko ociju to jeste sljepocnica i svako me jutro budi oko pet jak bol glave i vise nemogu da spavam to mi se desava par puta u godini i traje po sedam dana nikakvi lijekovi mi ne pomazu mozeli mir eci da li je rec o migrenid da li su to ovi simtomi!
Sta je, uzroci, posledice, moguce manifestacije, lecenje, prevencija napada ?
Porodila sam se pre tri meseca, a pojavila mi se od pre mesec dana. Traje jedan dug dan, uzasno boli glava i povracam tad. Imam 30 god.
hvala puno
Nahla sam ovu temu, jer i ja bolujem od istog! Ja sam pre 4 godine kad su mi bolovi postali i vishe nego cesti i jaki, otishla kod neurologa, na vma, po preporuci lekara iz studentske poliklinike, uradila sve preglede od vadjenja krvi, eeg-a, magnetne rezonance, klinicki je dokazano da imam migrenu, i shta mi je neurolog rekao, da pijem propanolol da bi EVENTUALNO proredila napade (nishta se nije promenilo samo sam u medjuvremenu pocela da imam povremene tahikardije, pa mi je receno da prestanem i pocnem da uzimam magnezijum umesto toga o_O), a zomig (inace jako skup lek za nashe standarde 1300 din. koshtaju tri tabletice, a ima milion nus pojava, sreca ja posle uzimanja istog imam samo osetljivost na dodir) da pijem kada budem imala napad. Preporucio mi je i da odem u centar za migrene, koji se nalazi pri gradskoj bolnici, da bi oni potvrdili da je neurolog sa vma bio u pravu i da samo treba, po njima, ceo zivot nastavim da se kljukam lekovima,kao i kako su mi indirekto rekli od toga se ne umire, ali sa tim se umire. Jako optimisticno sa njihove strane! Tako da sam potroshila i previshe para na preglede, jer ih socijalno ne pokriva, ako zelite da ih uradite u perodu kracem od godinu dana, a ne da budete na listama cekanja od po vishe od 8 meseci kao shto se ceka za mr, da bi mi rekli ono shto sam znala.
Tako da moji odlasci kod neurologa samo su mi oduzeli vreme i pare, a meni je stanje isto ako ne i gore kod pre 4 godine, jer nicim shto su mi oni rekli nije doprinelo da mi se bilo shta poboljsha, pa makar to bilo i da mi se ko shto sam ranije imala migrene na nedelju dana prorede na eventualno dve.Ne, ja poslednje dve godine cak sam imala momenata kad mi se deshavalo da imam dva do tri puta u toku nedelje.
Rauzmem da je normalno kad nekog neshto boli da ode kod specijaliste za to, jer kod koga drugog? Ali generalno smatram, da kod nas ni neurolozi nisu dobro informisani o ovoj temi, pa koriste zastarele sisteme lecenja.
Ok, dao je on meni lek koji cu popiti kada dobijem napad, ali to je to. To ne znaci da za dva ili tri dana necu ponovo imati napad, kada cu ponovo morati da se kljukam lekovima, kao i ranije...
Isto tako, mozda svi mi koji bolujemo od migrene smo osudjeni da ceo zivot se samo kljukamo lekovima i tripimo bolove koji nas cesto u mnogo cemu sprecavaju, ali ja josh uvek ne mogu da se pomirim sa tim. Ubedjena sam da lekari i neurolozi, bar kod nas, nisu upoznati sa svim nacinima i preparatima koji se mogu koristiti pri izlecenju migrene.
Ovim nisam htela nicije mishljenje da uvredim, jer ko shto rekoh, svakoga kad neshto boli logicno je razmishljanje da ode kod specijaliste, ali shto se tice mog istustva u vezi ovog, jako je loshe, nacin zivota mi se nije nimalo promenio, mogu primetiti da se cak jako pogorshao...