Mig 1.44-MFI

• Začetnik teme Začetnik teme Rider
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
iskreno mislim da ce rusi krenuti sa stelt tehnologijom... pa mislim red bi bilo ameri imaju
f-117 i f-22 red bi bilo da ovi vise odgovore... ako vec prave taj mig bice zao s obzirom da imaju bombarder koji leti brze od zvuka onda ko zna na sta ce ovo da lici

W.A.S.P.:
iskreno mislim da ce rusi krenuti sa stelt tehnologijom... pa mislim red bi bilo ameri imaju
f-117 i f-22 red bi bilo da ovi vise odgovore... ako vec prave taj mig bice zao s obzirom da imaju bombarder koji leti brze od zvuka onda ko zna na sta ce ovo da lici

Vidi Protestante...mozda Rusi nemaju znanja da razviju stealth avion...a mozda nemaju ni novca. Plasim se da bi morali da broj obroka u vojsci sa sadasnja dva smanje na jedan dnevno...
BTW, nadzvucni bombarder nije nista narocito.

Meni se cini da su i 1.44, i S-37 Berkut tehnoloski demonstratori, a da ce rusi kada budu resili da imaju novi serijski avion da naprave nesto trece, ili peto, sto ce da koristi iskustva stecena na predhodnim modelima.

ivan24:
I ja sam čitao u časopisu "Aeromagazin" da je suhojev projekat odabran za avion 5 geeneracije.
Bilo kako bilo mig-1.42/1.44 je interesantan projekat koji je obećavao.Možda od toga bude nešto ....
josh pre godinu i po dana je definitivno pobedio Sukhoi-jev prototip a kao razlog je navedeno da se bolje uklapa u specifikacije[Citaj jeftiniji-velicine izmedju f-22 i f-35] i manji je stealth rizik i tehnoloski rizik od MIG-Yak kandidata,koji [vidi se na slici] opet koristi delimicno modifikovano delta krilo verovatno sa MiG-mfi.MiG-mfi nije obecavao koliko treba i bio je preskup zato je i ukinut,za raptora je stealth bio #1 prioritet za MiGa je bio #3 ili 4,nemoj me shvatiti pogresno-pred svaki Lovac se postavljaju odredjeni zahtevi i svaki Lovac je kompromis...Za MiG-a je planirana velika maksimalna brzina i Domet![mfi-2500milja,raptor 800 milja] a stealth je dolazio u obzir samo ako ne ugrozava ova dva prioriteta.Od ovog Miga nece biti nishta!!!opet protiv raptora bolje bi imao i ovaj MIG shanse nego najnoviji suhoji.NA ZALOST svih ljubitelja MIGOVA biro MIG-MAPO je u velikim problemima :( jedini izvoz u skorije vreme je bio za Sudan.a i njihove modifikacije migova pre svega MiG-29[K],[M],[OVT],slabo prolaze.

Tex707:
W.A.S.P.:

Vidi Protestante...mozda Rusi nemaju znanja da razviju stealth avion...a mozda nemaju ni novca. Plasim se da bi morali da broj obroka u vojsci sa sadasnja dva smanje na jedan dnevno...
BTW, nadzvucni bombarder nije nista narocito.
Rusi su vec krenuli sa stelt tehnologijom odavno-samo su se potroshili na previshe projekata i nedostatak novca je sve to presekao skoro na 10 godina a i rusija je i sada mnogo slabija od Amerike,a i koji to mig oni sada prave-nijedan! mfi projekat je zacet jos 80-tih a prvi let prototipa je umesto 90 bio tek 96?! MIG JE NA IVICI GOLOG OPSTANKA...veci broj TU-160 Blackjack je ostao u ukrajini kad se desio raspad CCCP-a rusija ima svega desetak komada.RUSI imaju znanja!!!!!!!!!imaju ga cak i vishe od amera u to nemoj da sumnjas samo da vidish sve te silne tada cini mi se preambiciozne projekte na kojima su poceli da rade krajem 70-tih nebi tako pricao a 99% razloga za neuspeh i otkazivanje je novac,...Sada dosta toga u Rusiji zavisi od izvoza.

KiZo:
Rusi su vec krenuli sa stelt tehnologijom odavno-samo su se potroshili na previshe projekata i nedostatak novca je sve to presekao skoro na 10 godina a i rusija je i sada mnogo slabija od Amerike,a i koji to mig oni sada prave-nijedan! mfi projekat je zacet jos 80-tih a prvi let prototipa je umesto 90 bio tek 96?! MIG JE NA IVICI GOLOG OPSTANKA...veci broj TU-160 Blackjack je ostao u ukrajini kad se desio raspad CCCP-a rusija ima svega desetak komada.RUSI imaju znanja!!!!!!!!!imaju ga cak i vishe od amera u to nemoj da sumnjas samo da vidish sve te silne tada cini mi se preambiciozne projekte na kojima su poceli da rade krajem 70-tih nebi tako pricao a 99% razloga za neuspeh i otkazivanje je novac,...Sada dosta toga u Rusiji zavisi od izvoza.

Nazalost, ne mogu da se slozim...sve sto sam do sada video (a nisam laik, naprotiv) pokazuje da nemaju vise znanja od Amerikanaca...verovatno cak ni od Francuza i Engleza.

Sto se novca tice, apsolutno si u pravu, to je veliki problem, ali sami su za to krivi.

Zašto se stalno u ovakvim temama potencira nešto u smislu kao da će sutra ameri da zarate sa rusima pa zato rusi moraju ovo ili ono,što pre!
Ne moraju ništa na brzinu!
Realnost je da je projekat firme suhoj prošao a da je mig otpao.Pročitao sam da je planirano da se ruska avio industrija grupiše u dve firme kako bi se smanjili troškovi a povećala proizvodnja.
Njihov višenamenski avion 5 generacije će biti napravljen za 5-6 godina i do tada treba biti strpljiv.

Tex707:
Nazalost, ne mogu da se slozim...sve sto sam do sada video (a nisam laik, naprotiv) pokazuje da nemaju vise znanja od Amerikanaca...verovatno cak ni od Francuza i Engleza.

Sto se novca tice, apsolutno si u pravu, to je veliki problem, ali sami su za to krivi.
hahaha,a gde si ti to video?!bas me nasmeja ovaj post :P ,bezz uvrede ali-kolko znash toliko i pricas.englezi i francuzi nisu znali sta je to stealth dok nisu videli letove YF-22 [prototipa f-22].bilo je vishe od 15 raznih vrsta stelt projekata u Sovjetskom savezu od 80-tih.Naravno prvi su bili Nemci sa Hortenovim Ho-229 letecim krilom koji ipak nikad nije poleteo...ovo je kolegi ivanu-S obzirom na ogranicena sredstva Rusi se stvarno dobro drze T-50 ce poleteti 2006 a za 5-6 godina[2011] bice u ruskom RV."Rusiji je brzo potreban avion 5 generacije da bi odrzala kakvu-takvu ravnotezu [barem u susedstvu]snaga a s' obzirom da ce se i izvoziti[slabija verzija] raznim zemljama mozda se i oprobaju sa f-22"-Reci ministra odbrane Rusije.Putin i bolja ekonomija u Rusiji najvishe doprinose za dosadasnji razvoj lovca 5 generacije.Rusija [MIG-MAPO] trazi partnera u inostanstvu za razvoj jos nekih taktickih lovaca.

Tex707:
Bas mi je drago da sam te nasmejao - smeh je znak dobrog raspolozenja.
:P sad ides u offtopic al...Ipak najvishe sam se nasmejao na "Nosac Brodova".cool. 8) i kamikaze napad :P .Vidim da niko nije dao neke podatke ovde za MiG-1.44 nego napravio sam jednu gresku prvi let nije bio 96 nego 16 februara 2000 sa Vladimirom Gorbunovim,a bili su planirali letove 1.44 za 96 pa je 97 leteo MiG-1.42 pa je sve to odlagano vise puta ma uzasno su komplikovani...

KiZo:
Tex707:
Bas mi je drago da sam te nasmejao - smeh je znak dobrog raspolozenja.
:P sad ides u offtopic al...Ipak najvishe sam se nasmejao na "Nosac Brodova".cool. 8) i kamikaze napad :P .Vidim da niko nije dao neke podatke ovde za MiG-1.44 nego napravio sam jednu gresku prvi let nije bio 96 nego 16 februara 2000 sa Vladimirom Gorbunovim,a bili su planirali letove 1.44 za 96 pa je 97 leteo MiG-1.42 pa je sve to odlagano vise puta ma uzasno su komplikovani...

Pa dobro, moram nesto da odgovorim, a ne zelim da zvucim nepristojno.

Napravio si me magarcem a da nisi pazljivo procitao o cemu se pisalo...nije tretirano znanje samo iz stealth tehnologije vec generalno iz vazduhoplovstva....ma sta mnogi mislili, Englezi i Francuzi uopste nisu za podcenjivanje.

KiZo:
Zasto se odma' ljutis? Nisam hteo da te pravim....U pravu si pogotovo za Francuze,stavicu ovde i jedan stelt koncept koji su razvili Englezi,[ako ti imas postuj]....

Ma ne ljutim se, previse sam ja mator za to...:)

Ne, stvarno nemam "pri ruci" neki link za engleske ili francuske stealth koncepte...kazem ti, kada sam pominjao znanje, mislio sam na znanje o vazduhoplovstvu uopste, ne samo na stealth concept.

Inace, sto se tice stealth tehnologije, Ameikanci su neprikosnoveni...nema sanse da me bilo ko razuveri....cak je i SR-71 imao neke stealth karakteristike, a pomisli samo koliko je star...video sam ga uzivo 1977. godine (da nije bilo stakla, cini mi se da sam mogao rukom da ga dohvatim) i odma' mi je sve bilo jasno....

http://img326.imageshack.us/my.php?image=avprofoas10021mh.jpg evo stavio sam engleski koncept iz 99 avpro biroa bespilotna letelica je vec poletela a za pilotiranog lovca tesko s obzirom na JSF koji ce biti glavni u Engleskom RV,po meni bespilotne letelice su velika sansa cak i za male zemlje jer su dovoljno jeftine a nema rizika za coveka u borbi i nova tehnologija je tu tako da se njihova efikasnost stalno povecava i jos tu ima mesta za poboljsanja...sam koncept-dizajn je dovoljno radikalan recimo usisnik iznad kokpita nema vertikalnih stabilizatora nego su sama krila zakoseni delta oblik i kanardi su isti kao kod Eurofightera....e ovo je jos bolje od nosaca brodova! a zasto svi misle da je Blackbird stelt?! ma nema tu "S" od stelta boja je obicna i crna radi brzeg oslobadjanja toplote,trup je takvog oblika da stvara dodatni potisak nagore koji je neophodan da bi se avion popeo na toliko velike visine u tako razredjenom vazduhu,korishcen je najvise titanijum nema traga od kompozitnih RAM materijala a tek motori mozes da im prebrojish lopatice kompresora na radaru hihihi.tex odakle si covece?!

KiZo:
http://img326.imageshack.us/my.php?image=avprofoas10021mh.jpg evo stavio sam engleski koncept iz 99 avpro biroa bespilotna letelica je vec poletela a za pilotiranog lovca tesko s obzirom na JSF koji ce biti glavni u Engleskom RV,po meni bespilotne letelice su velika sansa cak i za male zemlje jer su dovoljno jeftine a nema rizika za coveka u borbi i nova tehnologija je tu tako da se njihova efikasnost stalno povecava i jos tu ima mesta za poboljsanja...sam koncept-dizajn je dovoljno radikalan recimo usisnik iznad kokpita nema vertikalnih stabilizatora nego su sama krila zakoseni delta oblik i kanardi su isti kao kod Eurofightera....e ovo je jos bolje od nosaca brodova! a zasto svi misle da je Blackbird stelt?! ma nema tu "S" od stelta boja je obicna i crna radi brzeg oslobadjanja toplote,trup je takvog oblika da stvara dodatni potisak nagore koji je neophodan da bi se avion popeo na toliko velike visine u tako razredjenom vazduhu,korishcen je najvise titanijum nema traga od kompozitnih RAM materijala a tek motori mozes da im prebrojish lopatice kompresora na radaru hihihi.tex odakle si covece?!

Uf, ovo je bas SF....narocito kada pogledamo kako su nacrtani brodovi...:)
Wingleti u vidu ruddevator-a...zanimljiva ideja.
Bespilotne letelice su odlicne, ali skoro iskljucivo za RC namenu...ostalo ce vec ici teze.
Ja sam pomenuo da ima neke stealth karakteristike...boja nije obicna (ne znam da li si imao prilike da je vidis izbliza, ali NIJE crna...koliko sam citao, primerci koji su sada izlozeni nemaju originalnu boju), a i bocni radarski odraz je prilicno mali.
"Trup sa potiskom na gore" kako ga nazivas je ono sto bi se tacnije zvalo "uzgonski trup" ili nesto slicno.
Ne znam zasto stalno pominjes nosac brodova...:)
Iz Beograda sam.

ok Tex,nick mi je bio sumnjiv!u prvoj koloni su letelice sto su dosad poletele engleska ima 2 firme Avpro [prikazan na prethodnoj slici Avpro-Proteus] i EADS,u Francuskoj je jedini naravno Dassault tim ,Italijani recimo imaju Alenijin[ucestvovala u razvoju typhoona,eurofightera] Sky-X ali nije stelt mada ima elemenata,u Svedskoj!! imas pazi svedskoj od 10 miliona stanovnika SAAB Sharc,druga kolona to ti je planirano u skorijoj buducnosti...a englezi planiraju i testirali su recimo stelt brod-razarac a mozda i stelt nosac AVIONA zato je na prethodnojslici to stavljeno [uh zamalo da stavim nosac brodova hehe].........http://img13.imageshack.us/my.php?image=europeanstealth18ac.jpg

KiZo:
Ja sam ovde na ovom forumu uglavnom citac ali ovde si napravio veliku gresku ispljuvavsi motore na srt -71 za razliku od ostalih mtora ovaj mtor prvo trosi drugo gorivo ( visa tacke temperaturne tacke zapaljenja ako se tako kaze) .
Druga stvar je je u lopaticama turbine njih mora da bude malo zato sto pri brzinama koje avion postize stvara se efekat turbo punjenja( bez obzira sto je vazduh na visinama na kojima avion leti extra razredjan) i bez njih one bi samo smetale pri slobodnom ulasku vazduha u u motor tj kad bih ih bilo vise smetale bi amozda bi se i slomile.
. Ovo ja nisam izmislio vec je u nekoj americkoj tv seriji o americkim spec. avionima lepo o tome objasnjeno . Farba na avionu sluzi za odvodjenje viska toplote ali i kao senzor koje su temperature postizane tokom leta.
Tokom leta avion zbog velike temperature koje se stvara na njemu se takoreci fizicki razvuce oko pola metra po sletanju pilot ne moze da izadje iz kabine jos ako se dobro secam jo oko 2 sata dok se avion ne ohladi. J
edna zanimljivost vezana za njega dok je na stajanci i na punjenju iz aviona gorivo curi na sve strane Tek kad avion postigne radnu temperaturu spojevi se sire i pocinju da dihtuju.
Avion sam nije morao da ima stealth osobine zato sto u to vreme ani sad kako verujem nije bilo niceg tako brzog da ga stigne.
Avion je izbacen iz operativne upotrebe i sada ga koristi samo NASA za svoja ispitivanja

KiZo:
ok Tex,nick mi je bio sumnjiv!u prvoj koloni su letelice sto su dosad poletele engleska ima 2 firme Avpro [prikazan na prethodnoj slici Avpro-Proteus] i EADS,u Francuskoj je jedini naravno Dassault tim ,Italijani recimo imaju Alenijin[ucestvovala u razvoju typhoona,eurofightera] Sky-X ali nije stelt mada ima elemenata,u Svedskoj!! imas pazi svedskoj od 10 miliona stanovnika SAAB Sharc,druga kolona to ti je planirano u skorijoj buducnosti...a englezi planiraju i testirali su recimo stelt brod-razarac a mozda i stelt nosac AVIONA zato je na prethodnojslici to stavljeno [uh zamalo da stavim nosac brodova hehe].........http://img13.imageshack.us/my.php?image=europeanstealth18ac.jpg

Vidjao sam neke od ovih loncepata...kada realno sagledas sve to prilicno lici ili na F-117 ili na B-2....a, ustvari, i mora tako da izgleda.
Za projekte stealth brodova znam, cini mi se da USN vec ima nesto ili u ispitivanju ili u upotrebi.
Zasto ti je nick bio sumnjiv?

yugo 45:
Ja sam ovde na ovom forumu uglavnom citac ali ovde si napravio veliku gresku ispljuvavsi motore na srt -71 za razliku od ostalih mtora ovaj mtor prvo trosi drugo gorivo ( visa tacke temperaturne tacke zapaljenja ako se tako kaze) .
Druga stvar je je u lopaticama turbine njih mora da bude malo zato sto pri brzinama koje avion postize stvara se efekat turbo punjenja( bez obzira sto je vazduh na visinama na kojima avion leti extra razredjan) i bez njih one bi samo smetale pri slobodnom ulasku vazduha u u motor tj kad bih ih bilo vise smetale bi amozda bi se i slomile.
. Ovo ja nisam izmislio vec je u nekoj americkoj tv seriji o americkim spec. avionima lepo o tome objasnjeno . Farba na avionu sluzi za odvodjenje viska toplote ali i kao senzor koje su temperature postizane tokom leta.
Tokom leta avion zbog velike temperature koje se stvara na njemu se takoreci fizicki razvuce oko pola metra po sletanju pilot ne moze da izadje iz kabine jos ako se dobro secam jo oko 2 sata dok se avion ne ohladi. J
edna zanimljivost vezana za njega dok je na stajanci i na punjenju iz aviona gorivo curi na sve strane Tek kad avion postigne radnu temperaturu spojevi se sire i pocinju da dihtuju.
Avion sam nije morao da ima stealth osobine zato sto u to vreme ani sad kako verujem nije bilo niceg tako brzog da ga stigne.
Avion je izbacen iz operativne upotrebe i sada ga koristi samo NASA za svoja ispitivanja
poznate su mi serije o X-avionima pa i o blackbirdu,a zasto mislis da sam ih ja pljuvao? motori su odlicni ja sam samo rekao da je cena za mach 3+ brzine toliki RCS na usisniku i lopaticama[koje iako u malom broju on ipak ima] ,da mozes da ih prebrojis...da motor trosi drugacije gorivo,i funkcionise delimicno i kao Ramjet.za boju si rekao isto sto i ja,pazi gorivo curi na sve strane i zato kad uzleti SR-71 kruzi jedno vreme oko piste dok ne postigne "Radnu" temparaturu i potom smanjuje brzinu i dopunjava rezervoare iz tankera i tek onda krece u misiju.avion nije imao stelt pa ni iz bocnog smera kao sto je tex mislio vertikalni stabilizatori su zakoseni jedan ka drugom zbog toga sto nije imalo mesta za aktuatore da ih stave u vertikalu. danas je u penziji tako da je MIG-31 najbrzi avion.

Tex707:
Vidjao sam neke od ovih loncepata...kada realno sagledas sve to prilicno lici ili na F-117 ili na B-2....a, ustvari, i mora tako da izgleda.
Za projekte stealth brodova znam, cini mi se da USN vec ima nesto ili u ispitivanju ili u upotrebi.
Zasto ti je nick bio sumnjiv?
ma rekoh da nisi mozda iz teksasa ko dzordz bush :D .. jeste stelt-brodove ispituju i englezi i ameri ......,prioritet broj 1 za bespilotne letelice jeste sigurnost veze i zastita podataka tako da ima mesta tu za poboljsanja..usmerena antena ,laserska komunikacija,sifrovanje...

KiZo:
ma rekoh da nisi mozda iz teksasa ko dzordz bush :D .. jeste stelt-brodove ispituju i englezi i ameri ......,prioritet broj 1 za bespilotne letelice jeste sigurnost veze i zastita podataka tako da ima mesta tu za poboljsanja..usmerena antena ,laserska komunikacija,sifrovanje...

Kamo srece da jesam...ali eto, zeznu me roda...

Naravno da ima mesta za poboljsanja kod bespilotnih letilica (a gde pa nema). Ne znam dokle su dosli sa prenosom podataka preko satelita (odavno ne pratim, verovatno to vec rade uveliko).

Rade prenos podataka u realnom vremenu ,preko satelita,odavno.Počeli su sa vezom izmedju U--2 i baza u americi a odavno korite veze izmedju Predatora ili global Hawk-ai tih baza.

znam za to .tako nesto su radili jos u Iraku.nego preprogramiranje gde letelica nadgleda odredjeni rejon i koristi program za prepoznavanje da aktivira raketu,ili kruzi u vazdusnom prostoru sa raketama kratkog dometa i puca na sve sto pridje na recimo 20 km od nje na primer preprogramiranje kako im to ide tu bismo mi mogli da smislimo nesto nase,ili nesto jos mastovitije recimo helikopter UCAV sa kojim se komunicira laserom-nema prisluskivanja,ometanja....obimno je ovo,neka neko postavi temu odosmo totalno off.

Back