Perperius
Veoma poznat
- Poruka
- 14.607
Nemam nikakvih problema, osim što ne daje uvek tačne informacije ali zato petosturko uštedi vreme na guglanje npr.Kako vi koristite ChatGPT? Ja probao mnogo puta i piše da je zauzet.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nemam nikakvih problema, osim što ne daje uvek tačne informacije ali zato petosturko uštedi vreme na guglanje npr.Kako vi koristite ChatGPT? Ja probao mnogo puta i piše da je zauzet.
Da bre, sada sam testirao neke stvari i fenomenalno radi. Kucao da mi nadje listu bendova za muziku koja je slična bendu koji slušam i tap, 10 rezultata. Na google bih se cimao dosta oko toga.Nemam nikakvih problema, osim što ne daje uvek tačne informacije ali zato petosturko uštedi vreme na guglanje npr.
Vidim da se ovde vrši prepirka šta je original, umetnost, mašta, kopirajt i slično. U svakom slučaju postoje bivše i sadašnjo-buduće definicije. Naveo bih dva meni zanimljiva primera koji su nekada bili nezamislivi.Možda video i audio generisanje.
Za 30 godina moći ćeš sam napraviti film u roku od sat vremena ili kraće, ili čak naručiti od nekog da ti napravi film na bazi kratkog opisa.
Evo šta kaže ChatGPT na tu temu:
"Generiranje audio sadržaja već je u razvoju, a postoje AI sistemi koji mogu generisati muziku, govorne uzorke i zvukove različitih vrsta. U budućnosti bi se takvi sistemi mogli poboljšati i postati sposobni da generišu kvalitetne muzičke kompozicije, govore i zvukove koji su gotovo neodvojivi od onih koje stvaraju stvarni muzičari i govornici".
Zanimjiva je mogućnost da je možeš pitati o filmovima. Nema sve filmove u svojoj bazi ali od onih koje ima osim osnovnih podataka daje sadržaj ilma pa čak i psihološku analizu likova što je mnogo više nego što se može naći na IMDB-u. Sjajno mi je analizirala film "AI" o dečaku androidu koji traži svoju biološku majku.Da bre, sada sam testirao neke stvari i fenomenalno radi. Kucao da mi nadje listu bendova za muziku koja je slična bendu koji slušam i tap, 10 rezultata. Na google bih se cimao dosta oko toga.
Misliš za godinu danaPusti Maksina trabunjanja, samo čeka neku temu o AI da kaže da AI ne postoji, što nema blage veze sa životom.
Ako imamo OVO danas, ne mogu ni zamisliti šta ćemo imati za 30 godina...
Mislio sam da svaka nova tehnologija u početku ima eksponencionalni rast. Pogledajmo kakva je bjla AI pre 2 god. Ne zaboravimo da Aladin upravlja kapitalom 3 najveća investiciona fonda. Da je to kapital veći od BDP SAD. Da Aladin simulira ekonomska kretanja i odlučuje gde će se investirati a odakle povlačiti novac određujući tako ekonomaka kretanja, ostvarujući tako svojim vlasnicima zaradu na račun boranije. Kretanja na finansijskim tržištjma su veštački kreirana na osnovu podataka koje AI poseduje. Cela berza i kretanja na njoj su lažirana.Pogledajte prilog 1308461
Met je spomenuo najavu za GPT 4.0 za sledeću nedelju ali je takođe spomenuo da nema potvrdu te vesti. Ovaj video je od petka 10.03.2023. Moguće je da je to samo provokacija odnosno probni balon za reakciju javnosti. Za 16. mart 2023. je najavljen kineski Baidu Ernie chat bot za kojeg se spekuliše saradnja sa GPT 4.0. To su zapadne vesti pa ih treba primiti sa rezervom. U svakom slučaju vlada određena groznica oko prestiža. Google je izgleda zaglavio ili čeka povoljan momenat da "razbije" javnost. Naše je da sačekamo rasplet ove drame koja se pravi prvenstveno zbog trke za novac.
Razvoj multimedije uopšte ne čudi jer se o tome dosta govori u poslednje dve godine. Rezultat? Praviće se spektakularni naučno fantstični filmovi sa video efektima ali za gledaoce sa niskom inteligencijom. Tu nema pomoći.
Testirao sam ovu Alisu na slici, bolja je od Kuki-AI ali zaostaje za ChatGPT-om. Meni ne smeta, ali je svakako njena mana što ne samo da ne govori srpski nego ga i ne razume u pisanoj formi.
Da bi AI zloupotrebio moraš je najpre upotrebiti a pre toga i kreirati.I ko zna kakvih sve AI ima a da mi za njih i ne znamo. To je ipak jedno novo oružje koje se u tajnosti razvija. Ovo šta vidimo je samo vrh ledenog brega.