Microsoft Word 2010: Numerisanje stranica

Атомик™

Srebrna tastatura
Poruka
264.793
Pozdrav dragi moji forumaši.
Editujem word fajl koji ću da odnesem u fotokopirnicu na štampanje.
Problem je u tome što numeracija stranica nije primenjena na sve stranice, konkretno Word mi nije označio sve stranice sa brojevima.
Dokument ima 76 stranica a na naredbu "Insert page number" Word mi je numerisao stranice do 46. stranice.

t9RGBb1.png

LH0pzfz.png

Šta je potrebno da uradim kako bi se brojevi stranica pojavili od 47. do 76. stranice?

E sad, sta reci a ne zaplakati...

UM uzeo knjigicu, procitao knjigicu od 100 strana o word97...UM naucio da radi sa WORD97 jer moze da kontrolise svaki pixel , svaku tacku u dokumentu.
Najvise sto se UMu svidelo je sto je WORD97 lagan i radi i na slabijim masinama...a portabilni koji stampa i pdf je ukupno 67MB.

Najbolje je sto stvarno moze svaki pixel da se kontrolise u WORD97....

Sve posle tog word97 je samo sminka za one koji nece da znaju nego hoce da urade u 2 minuta i imaju ili nemaju lakirane noktice...

Ima outline ima chapters, ima sidra, tabele, jedino sto nema su tabele u tabelama, ali zato ima split , ima tri vrste embed data, staticko , dinamicko i ole...ali je ole malo teze....staticko je prilikom otvaranja, a dinamicko je stalno se azurira iz nekog fajla ili tabele (to ima i excel i mozda logicnije radi excel)...

Sto se page numeration tice, tu mozes da definises section, chapters, odd even i ostale zaebancije, vidljive ili nevidljive...Jedino ogranicenje word97 je sto ne moze bas u cosku 1 mm od ivice da odstampa, ali nisam siguran da li je do worda ili do drajvera stampaca koji se poziva iz worda...
Naravno postoje booklet software koji moze da stampa bukvalno na pola mm od ivice...

A sta stampari vole...to je stvar navike i mainstrema u biznisu....mita i korupcije na neki nacin...
Hajde corel sto je harao grafikom , a quark je to iskoristio i preskocio ih u startu...Ali danas nema razloga zasto bi quark bio apsolut, cak su cad formati opstiji...

Могу само да нагађам да си првобитно (свјесно или случајно) нумерисао само прву секцију од 1-46 стране.
На штампање немој носити Word фајл. Направи pdf па им то однеси. Тако ћеш избјећи многе потенцијалне проблеме због којих штампари и „не воле” кад им се доносе „живи” фајлови. Не ради се ни о вољењу ни о навикама, постоје јаки разлози зашто неки уопште и не примају на штампу „припреме” у Word-у, Excel-у, PowerPoint-у...

Apsolutno ste u pravu. Jednom mi se desio takav problem i od tada sejvujem fajl kao pdf koji hoću da bude odštampan.
Naime, kod kuće sam otkucao excel fajl i odneo na štampanje. Kada sam odneo u fotokopirnicu, tačnije kada sam fajl otovrio na kompjuteru u fotokopirnici, formatiranje koje sam uradio kod kuće nije bilo isto.
Od tada uvek nosim pdf na štampanje.

Back