Microsoft certifikati

andrija.panic

Početnik
Poruka
15
Imam 22 godine. SAM sam se spremao za MCSA (bez ikakvih skola i gluposti), nisam imao NIKAKVO mrezno iskustvo, a prilicno slabo predznanje (skoro nikakvo).

Ispit: 70-290 sam polozio sa 1000 poena !
Ispit: 70-270 sam polozio sam 952 poena !
Ispit: 70-291 sam polozio sam 940 poena !
Ispit: 70-350 sam polozio sam 975 poena ... i stekao zvanje MCSA.

Trenutno privodim kraju spremanje ispita 70-293, ka MCSE...
Koga interesuje moj nacin spremanja ispita (LearnKey video, potom knjiga SYNGRESS i na kraju TESTKING), neka mi se obrati na email: panic.andrija@gmail.com

Neki ljudi imaju viska para pa placaju skole 900 evra za MCSA i 1500 evra za MCSE...Ja toliko para nisam imao, pa sam resio sam da se spremam.

bojan p

Iskusan
Poruka
5.690
Od nekoga ko ima sertifikate se očekuje da zna sve ono što je potrebno da bi dobio pomenute sertifikate. Sigurno ga niko neće slati na obuku za to što se pretpostavlja da zna, a da li će mu trebati obuka iz nečeg drugog zavisi od mesta na kome će raditi.

nikodim

Poznat
Poruka
7.532
Gottii:
Ja sam imao viska para za malo,i imam jos jedan ispit do zavrsetka mcse,i predlozio bih svima da idu na kurs zato sto se tamo sve nauci,tako da kada se zaposlite ne morate prolaziti nikakvu oobuku.

Vidi, ovo apsolutno nije tacno... to da kada se zaposlis ne morasprolaziti nikakvu obuku.
Prva stvar, ne postojidobro odradjena i kvalitetna mreza bez Cisco uredjaja... Drugo, gomile razlicitih tehnologija koje se koriste u istim firmama.
Ovaj posao predstavlja dozivotno ucenje... ni u jednom trenutku neces moci da kazes "hejkonacno sve znam, vise mi nista nije potrebno".

andrija.panic

Početnik
Poruka
15
Slazem se sa NIKODIM-om, tek kada pocnes da radis, videces koliko NE ZNAS, tj koliko moras da naprezes mozak da bi od NULE kreirao npr. jednu mrezu, ili ne daj Boze, popravljao mrezu koju postavi PEXIM Solutions :-))))

Kada pocnes da radis, onda shvatis da si zadnjih 12 godina (ili vise) bacio na gluposti (osnovna, srednja, fakultet) i TEK ONDA POCINJES DA UCIS - I TO TRAJE DO KRAJA ZIVOTA :-((( , kao sto Nikodim rece...Ali to smo sami izabrali...

POzdrav

bojan p

Iskusan
Poruka
5.690
andrija.panic:
Slazem se sa NIKODIM-om, tek kada pocnes da radis, videces koliko NE ZNAS, tj koliko moras da naprezes mozak da bi od NULE kreirao npr. jednu mrezu, ili ne daj Boze, popravljao mrezu koju postavi PEXIM Solutions :-))))

Kada pocnes da radis, onda shvatis da si zadnjih 12 godina (ili vise) bacio na gluposti (osnovna, srednja, fakultet) i TEK ONDA POCINJES DA UCIS - I TO TRAJE DO KRAJA ZIVOTA :-((( , kao sto Nikodim rece...Ali to smo sami izabrali...

POzdrav
Ako sada misliš tako, onda ćeš verovatno i korz 10 godina misliti da si poslednjih n godina bacio na gluposti. U svakom poslu ako nisi spreman na stalno učenje, nemoj onda ni očekivati neke rezultate. U ovom poslu se sve jako brzo menja tako da je potreba za stalnim učenjem uočljivija nego u nekim drugim profesijama.

andrija.panic

Početnik
Poruka
15
Za Bojana P: To sto si rekao sam i ja rekao...A slozices se da NISTA korisno, a pri tok vezano za racunare i administraciju, nisi naucio ni u osnovnoj ni u srednjoj skoli, a nazalost veoma malo na fakultetu, i to krajnje teorijski. Moj drugar koji U ROKU zavrsava ETF mi je rekao sledecu recenicu: "Andrija, ja sam za 6 meseci Sistem Inzenjer na smeru za telekomunikacije - da li ti meni verujes da ja ne znam da umrezim vise od 2 racunara?" Napomenucu da je rec o VEOMA ozbiljnom momku, studentu, izuzetan potencijal, ali toliko se "ozbiljno" radi PRAKSA na ETF-u...sve vise mi ljudi govore, da je od ETF-a, ostalo u glavnom samo dobro IME, jer prakticno znanje koje ljudi ponesu sa tog faksa je...skoro ravno nuli... - ZATO SAM I REKAO DA SE SKORO NISTA NE NAUCI PRAKTICNO u toku prethodnog skolovanja...

A Bojane, slazem se da se nasa struka uci do kraja zivota - to je i bila poenta mog prethodnog odgovora...