Michael Jackson

Omiljeni MJ Album?

• Off The Wall

• Thriller

• Bad

• Dangerous

• HIStory

• HIStory In The Mix

• Invincible

• Ostalo

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
A kolika je postarina otprilike? :think:

I moja je prevrtala ocima kad sam prosle godine sa mora dosla sa ovom majicom, kaze na sta si bacila pare. :roll:

Mozda narucim neku, ali ne mogu da se odlucim.

Za Srbiju je 170din za jednu, 75 za dve a za tri majice besplatna.
E sad ne znam jel' to isto za sve zemlje :think:
Pise dostava u sve zemlje sveta.
Ali ne moze postarina za Srbiju i Novi Zeland biti ista :lol:

Toni Bler upoznao devet Tonija Blerova na Kosovu
"Grupa mladih Blerovih imenjaka otpevala je bivšem premijeru hit
Majkla Džeksona "We Are The World"

ispred bilborda na kojem je pisalo: "Vođa, prijatelj,
heroj", poruka u čast Blerove posete."

Nemojte me pogresno shvatiti ali ja od ovih muslimana iz Bosne i muslimana sa Kosova/Albanije ne vidjoh vecih uvlakaca zapadnim zemljama :lol:

Uvukli im se u dupe samo im pertle vire :roll:

Malo politicki okrenuto ali morao sam :mrgreen:

Vis' i Albanci znaju za Majkla :hahaha1:

35802_118430281536980_100001100269190_109938_4284193_n.jpg

Holy crap :aha:

kukuuu... a vidim vas dve kazete da se pola slaze a pola ne slaze da se podigne spomenik...? :confused:

Праг добија споменик посвећен америчком краљу попа

а многе Пражане је то потпуно апсурдно: на месту где је некада био највећи споменик Стаљину на свету, од краја августа требао би да стоји споменик Мајклу Џексону.

Градске власти су већ дале зелено светло: 29. августа, на рођендан Мајкла Џексона, требало би да буде свечано откривен споменик америчкој музичкој звезди на месту на коме се у доба комунизма дичио Стаљин и на коме је у међувремену преминули архитекта Јан Каплицки хтео да изгради нову чешку националну библиотеку као футуристички заштитни знак главног града Чешке.

Библиотека није изграђена због великог отпора конзервативаца, а прашки уметници се ништа мање данас не против плановима за подизање споменика Џексону.

Давид Черни, најпознатији чешки савремени уметник, не може да верује да је то могуће - идолопоклонство и кич уместо уметности.

„Потпуно је свеједно да ли се ради о Мајклу Џексону или неком другом кловну”, изјавио је он за немачки државни радио „Дојче веле” и додао да је „проблем што град уопште дозвољава овакву тривијалност и што још преузима и покровитељство за њу”.

Баш на брду Летни, високо изнад обала Влтаве, требао би да буде подигнут споменик недавно умрлој америчкој поп-икони.

До 1962. тамо се уздизао дивовски, 15 метара високи споменик Стаљину - највиши на свету. Током Плишане револуције на Летни су се окупљале стотине хиљада демонстраната на мирним демонстрацијама против комунистичких власти.

Инцијаторика пројекта за споменик Мајклу Џексону Хелена Бабичка не схвата зашто би то требао да буде аргумент против овог пројекта. Она не може ни да замисли да би то некоме могло да смета.

„Ако у Прагу може да стоји споменик једном бугарском политичару или хрватском песнику, не видим зашто не би могао стајати и споменик једном великом америчком уметнику који је подржавао толико пуно хуманитарних пројеката да је због тога ушао у Гинисову књигу рекорда”, истакла је она.

Она, наиме, држи и један приватни музеј монструма, па на целу ствар гледа и из комерцијалне перспективе: споменик Џексону би могао да привуче још више туриста у Праг, сматра она.

Њени аргументи су наишли на разумевање градских власти. Референт за културу Ондреј Пећа има само речи хвале за пројекат, а конзервативни прашки градоначелник Павел Бем је чак лично преузео покровитељство над пројектом.

Споменик ће урадити млада уметница Данијела Караткова, која каже да ће Мајкл Џексон подсећати на Наполеона и бити обучен у једну од својих униформи.

На хиљаде Пражана је огорчено пројектом посебно због тога што је тај исти градоначелник одбио да подржи изградњу библиотеке.

Танјуг
објављено: 10/07/2010

Back