Sto se tiče muzike, da citiram kolegu sa druge teme...
Normalno da ima dobre i lose muzike danas, bilo je juce i bice sutra isto.
Najopustenije danas sviraju ljudi koje ce neko za 30 godina zvati legendama, a sviraju i neki nesrecnici.
Ne znam zasto ti se cini da je muzika nekim cudom bila bolje pre 20-30-40 godina.
Mozda zato sto nakon toliko vremena ostaju samo one stvari koje su imale priznanje slusalaca i medija tada.
Krdza se zaboravi i izgubi, pa onda mi danas kapiramo 60ih niko nije snimio losu pesmu...
Dakle, ključna stvar je filtriranje. Uvek je bilo i biće ovoga i onoga, ali ono što valja opstaće, ono drugo pada u zaborav i to je to. Ne znamo šta će se od ovoga danas slušati za 10-20 godina, vreme će pokazati.
Filmovi ne mislim da su sve gori i gori jer će oni sa dobrom pričom, ljudskom, smislenom uvek trajati duže od bilo kakvih specijlnih efekata koji trenutno dominiraju.
Kažem efekata jer me je nervira više priča oko Avatara da
posle ovoga ništa neće biti isto,
filmovi će se deliti na one pre i posle Avatara,
ovo je revolucija i bla bla bla.
Zašto? Možda tehnička revolucija, ali ja bih jedan Titanik menjala za 10 Avatara.
Da ne bude totalno oftopičenje (da citiram opet xD) postavimo stvari ovako:
Ako uzmemo TII turneju i Bad turneju, tj. t. sa i bez efekata, obe bi valjale. Ali zato što ono što ostaje ispod tih specijalnih efekata je čist talenat, umeće, sve. Dobro je kad se tehnologija koristi da se talenat istakne, ali ako je ona sama sebi svrha onda ne dobijaš ništa. Avataru kad skineš efekte, ne ostaje ništa. Jer je osnova mlaka.
Bez uvrede oni kojima se svideo film.

Ja ne gotivim nešto SF pa malo hejtujem.