Miastenia gravis

Ali kapak i tesko penjanje uz stepenice.... cak doktor nije znao reci sta je. Bas cudno. Koju god bolest je pomenula rekao je da nije

Pa jel to bilo kao na kvizu - ona pogadja, a on govori "nije"? Nije njeno da nagadja nego da odradi sve dijagnosticke procedure koje joj naloze i onda je duznost lekara da napise dijagnozu. Ako nije ispostovala instrukcije, sta joj mi sad mozemo?

Isla je na nalaze krvi,uredu vecina. Emng kazecna granici i ima neko oboljenje. Nista je vise nisu ni slali. Sta moze da uradi da sama trazi

Pazi, ne moze da se desi da ona i dalje ima tegobe, a da oni ne postave nikakvu dijagnozu i da je pritom bar ne prate dalje. Znaci, sigurno je dobila nekakvu dijagnozu, nesto je moralo da pise na izvestaju specijaliste. Mozda sifra dijagnoze (neko slovo, verovatno G, pa 2 cifre).

Pazi, koliko se secam price, nije licilo to na mijasteniju. Ali cak i kada bi neko od nas na forumu mogao da postavi dijagnozu ovako bez pregleda, bez analiza i bilo cega, to joj svejedno ne bi vredelo, jer ne bi mogla da dobije lecenje bez zvanicne dijagnoze.
Zivo me zanima kako je izgledao taj poslednji razgovor sa lekarom, u kom oni njoj kazu da ne znaju sta joj je i da ide kuci.

Pa nijedna metoda ne moze da postavi svaku dijagnozu, ali moze da pomogne kod eliminisanja nekih sumnji, i da usmeri ka pravoj dijagnozi. Ako vec hocete kod privatnika, najbolje je da odete kod nekog koji ce vam posle pregleda sam reci sta misli da treba da se odradi od analiza. Nek ponese to sto vec ima od papira.

oci rodice. Meni kapci djeluju spusteni.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1450138516537.jpg
    uploadfromtaptalk1450138516537.jpg
    23,8 KB · Pregleda: 61
Meni na onoj slici nisu delovali upadljivo spusteni.
Ovde imas na 0:31 jedan prost test koji mozes da uradis sa njom pa da vidis da li joj se spustaju kapci:

Malo sam zaboravio pricu, ali koliko se secam, uopste se nije uklapala u dijagnozu M. gravis.
Ne mozes da ocekujes da joj neko postavi dijagnozu preko interneta, niti da joj ti postavis dijagnozu. Mora da ide kod lekara.

Naravno da niko ne ocekuje dijagnozu samo pitam jesu li to ti spusteni kapci

Аман девојко, дијагноза Мијастеније се поставља комплетним неуролошким прегледом.
Спуштени капци могу бити из хиљаду разлога.

Значи, пошаљи је код доктора/неуролога у неки регионални центар и сазнаћеш што су јој спуштени капци.

Posto jos uvek nisam procitala ni jedan clanak o ovome sto mene muci.Zato bi vas zamolila da ako neko ima neko iskustvo ili mozda i sam pati od ove rekla bi retke bolesti.Molila bi da razmenimo iskusva.Imam 45g a vec 17g pijem mestinon svaki dan 2 do 3 na dan,bez njih nemogu.U Beogradu su mi uspostavili dijagnozu mijastenija gravis.Znam samo da je oboljela zlezda ali joj neznam cak ni naziv.Znam samo da je upitanju pad imuniteta tj obolenje misica.To je bolest koja ne boli ali se malaksa izgubi snaga u celom organizmu.Zanima me ako jos neko ima tu dijagnozu kako se oseca.Ja nisam vrsila nikakve operacije vezane za tu bolest.Nepoznam nikoga ko ima iste probleme,pa bi mi bilo lakse da snekim mogu razmeniti iskusva.Unapred zahvalna.Pozdrav.

Cao. Postoji dva ovlika Mijastenije Gravis. Jedna se dobija na rodjenju a druga kasnije. Postoje 4 tipa mij.gravis u odnosu na tezinu tegoba. Treca i 4. tip mij.grav.imaju najvise tegoba npr:osim slabosti ocnih misica, nastaje slabost i misica ruku i nogu i teskoce u disanju. Mij. gravis se leci hiruskom metodom i lekovima. Hiruska metoda je za sada najbolja i moze dovesti do trajnog izlecenja. Odstanjyuje se zlezda TIMUS u grunom kosu koja je odgovorna za javljanje simptoma. Od lekova se koristi antagonist acetil holin receptora a lek se zove PIRIDOSTIGMIN. A za sprecavanje ataka oboljenja se koristi METOTREKSAT koji se bolje podnosi ili AZATIOPIN ili nesto redje PREDNIZON. JA bih ti preporucio da ides na operaciju da ti se odstrani Timus. Potrebno je par meseci posle odstranjivanja Timusa da se tegobe povuku.

Srdacno,
Doktor Medicine.

Back