Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Majstore, 500 evra mesečno, obezbeđen stan i hrana, za posao u sezoni je smejurija i za CG, a ne za Hrvatsku.

Ljudi iz Srbije, koji su u Hrvatskoj tretirani što se uslova rada tiče isto kao i Hrvati, su zadovoljni.

O toj ravnoteži interesa i sile ti pričam.

Ako ti trebam, plati me kao i tvoje, tretiraj me kao i tvoje, pogotovo ako sam stručan. Nisam došao da radim kod tebe zato što te volim, nit sam došao zato što si jedini na svetu.

Prosto.

Kvaliteta i stručnost se plaća

Majstore, 500 evra mesečno, obezbeđen stan i hrana, za posao u sezoni je smejurija i za CG, a ne za Hrvatsku.

Ljudi iz Srbije, koji su u Hrvatskoj tretirani što se uslova rada tiče isto kao i Hrvati, su zadovoljni.

Ako ti trebam, plati me kao i tvoje, tretiraj me kao i tvoje, pogotovo ako sam stručan. Nisam došao da radim kod tebe zato što te volim, nit sam došao zato što si jedini na svetu.

Prosto.

Bolestan je hrvatski um !

Nahuškani na rat za NDH2 kao i za NDH1, jeste cilj da oni postanu robovi, pod uslovom da mi postanemo utamničeni zatvorenici !

To se odražava i preko standarda.

Normalno.

Nego, prema svecu i tropar.

Ako ti Hrvat u sezoni, radi za prosečnu hrvatsku platu (a sumnjam) , onda će i normalan Srbin.

Ako Hrvat u sezoni radi za malo više para (a verujem da radi) onda će i normalan Srbin nije siso veslo...

Nema tu puno filozofije, plati radnika koliko treba..

To važi za sezonce i ostale u bilo kojoj struci..

- - - - - - - - - -

Zato ste i ratovali - razne preferencije, benefite, imovinsku korist i sve ono sto vam je drugi vermaht, cetvrti rajh i NDH1 i 2 donela .... :manikir:

Majke ti ne folirajse više

Bolestan je hrvatski um !

Nahuškani na rat za NDH2 kao i za NDH1, jeste cilj da oni postanu robovi, pod uslovom da mi postanemo utamničeni zatvorenici !

To se odražava i preko standarda.

Koja je tvoja dijagnoza??

Dobro da nismo imali posla sa Japancima, njih bi i dan danas bilo po našim šumama. Jel se zna kako je umro ovaj junak? Ja sam u to vrijeme često vozio preko Knina i Plitvica, nisam ni slutio što me je moglo snaći.

Nije imao pojma šta će ga snaći ni onaj bračni par što ih je junačina izrešetala dok su tražili svoje ovce kraj njegovog brloga... :per:

Raznio se bombom kad su ga trebali hapsiti...

- - - - - - - - - -

Zar nisu u vas tamo svi bili branitelji?

Naravno, svi smo mi branitelji, svaki Hrvat je legitimna vojna meta za Srbe...

Kako si ti samo duhovit ljudi moji!!

Ne moram ja da budem duhovit kad si tu ti, samo tvoje ponašanje je smejurija sama po sebi :hahaha: Kako si samo želeo te avione, pravio pripreme ovde na forumu, postavljao slike i sanjao dan kad ćeš konačno moći da se pohvališ svojim srpskim precima da sada i pokatoličeni otpad ima avijaciju. Ali avaj, vaši NATO saveznici vas ne smatraju dovoljno zrelim da bi vam dopustili da posedujete avione, pa su jednostavno lupili zabranu :kafa:

Prosto.

Teško će uvozna radna snaga dobiti plaću kao i domicilno stanovništvo, pogotovo u manualnim poslovima tipa građevine, ugostiteljstva, poljoprivrede i slično, uvoz radne snage je uvoz ili jeftinije radne snage ili uvoz deficitarne stručne radne snage tipa medicina, IT, inženjerija...

Nije imao pojma šta će ga snaći ni onaj bračni par što ih je junačina izrešetala dok su tražili svoje ovce kraj njegovog brloga... :per:

Raznio se bombom kad su ga trebali hapsiti...

Eto, sad ne valja ni što se samoubio...pa vama ni mrtav Srbin nije dovoljno dobar...:roll:

Naravno, svi smo mi branitelji, svaki Hrvat je legitimna vojna meta za Srbe...

Normalno, pogotovo ako je nenaoružani vojnik, ili policajac, ili lovac.

Ako je nenaoružani civil, onda je kolateralna šteta...jbga...

Znaš pravila...:per:

Teško će uvozna radna snaga dobiti plaću kao i domicilno stanovništvo, pogotovo u manualnim poslovima tipa građevine, ugostiteljstva, poljoprivrede i slično, uvoz radne snage je uvoz ili jeftinije radne snage ili uvoz deficitarne stručne radne snage tipa medicina, IT, inženjerija...

S obzirom na razmere odseljavanja Hrvata u Irsku, uskoro više neće biti domicilnog stanovništva, ostaće samo razni koncesori i slični hrvatski vlasnici.

U redu je to, ako je Njemačka u pitanju.

Ali Hrvatska za tu priču teško da je konkurentna.

U Srbiji neće više na njivi da rade (što je bio najlošije plaćen posao, za najmanje kvalifikovane) za manje od 15 evra dnevno, a ne da ide u Hrvatsku da radi za 500 mesečno...

Aj dobro, ovi pomenuti su iz BiH, njima je 500 evra neto valjda u početku izgledalo super, dok nisu skontali da je sezona...

Eto, sad ne valja ni što se samoubio...pa vama ni mrtav Srbin nije dovoljno dobar...:roll:

Bolje da se ubio prije nego je pobio nevine ljude, tako bi imao šanse bar za čistilište, a ovako je otišao ravno u pakao... :kafa:

Normalno, pogotovo ako je nenaoružani vojnik, ili policajac, ili lovac.

Ako je nenaoružani civil, onda je kolateralna šteta...jbga...

Znaš pravila...:per:

Kakav je to nenaoružani lovac? :hahaha:

U redu je to, ako je Njemačka u pitanju.

Ali Hrvatska za tu priču teško da je konkurentna.

U Srbiji neće više na njivi da rade (što je bio najlošije plaćen posao, za najmanje kvalifikovane) za manje od 15 evra dnevno, a ne da ide u Hrvatsku da radi za 500 mesečno...

Aj dobro, ovi pomenuti su iz BiH, njima je 500 evra neto valjda u početku izgledalo super, dok nisu skontali da je sezona...

A ono, hrvatski poslodavci su većinom jedna mučka djubrad, makar i njima pomalo sviće da nema više robova na kojima će se oni bogatiti, jer ni Bosanci više neće raditi za šaku riže, ako je već krenuo na rad u inozemstvo, onda mu je zapravo svejedno je li ide u Hrvatsku ili Njemačku, jbg, koja će budala raditi u Hrvatskoj kad može u Njemačkoj za triput veće pare...

Bog blagoslovio otvorene granice, nekada sam bio pobornik zatvorenih granica, a onda sam shvatio koliko sam bio blesav... :klap:

Bolje da se ubio prije nego je pobio nevine ljude, tako bi imao šanse bar za čistilište, a ovako je otišao ravno u pakao... :kafa:

:eek:

Čif, jesi li to ti, ili te je zaposelo nešto...:think:

Kakav je to nenaoružani lovac? :hahaha:

Eto, hebi ga, eto ti kažeš da je ubio 4 civila, a serbski izvori vele da je koknuo jednog hrvatskog vojnika, i jednog golorukog lovca koji je bio deo poterne grupe...

Kome verovati, kojem se carstvu prikloniti...istina je tamo negde...

:eek:

Čif, jesi li to ti, ili te je zaposelo nešto...:think:

:hahaha:

Nekako mi je posebno gnjusno kad iz šume izrešetaš ništa zlo ne sluteći bračni par, ono, ljudi tražili izgubljene ovce a ovaj manijak ih izrešetao na licu mjesta, gnjusno, zbilja gnjusno...

Eto, hebi ga, eto ti kažeš da je ubio 4 civila, a serbski izvori vele da je koknuo jednog hrvatskog vojnika, i jednog golorukog lovca koji je bio deo poterne grupe...

Kome verovati, kojem se carstvu prikloniti...istina je tamo negde...

Goloruki lovac natjeravao naoružanog teroristu po šumi? Mda, hau jes nou... :hahaha:

A ono, hrvatski poslodavci su većinom jedna mučka djubrad, makar i njima pomalo sviće da nema više robova na kojima će se oni bogatiti, jer ni Bosanci više neće raditi za šaku riže, ako je već krenuo na rad u inozemstvo, onda mu je zapravo svejedno je li ide u Hrvatsku ili Njemačku, jbg, koja će budala raditi u Hrvatskoj kad može u Njemačkoj za triput veće pare...

Bog blagoslovio otvorene granice, nekada sam bio pobornik zatvorenih granica, a onda sam shvatio koliko sam bio blesav... :klap:

Cijenim da su poslodavci svuda isti, samo su neki naučili da gledaju malo dalje od sopstvene guzice.

Dobro, ovi na Balkanu uglavnom nisu dostigli taj nivo.

Inače, slažem se sas vime što si napisao.

Bogu hvala, pa ljudi mogu napolje.

:hahaha:

Nekako mi je posebno gnjusno kad iz šume izrešetaš ništa zlo ne sluteći bračni par, ono, ljudi tražili izgubljene ovce a ovaj manijak ih izrešetao na licu mjesta, gnjusno, zbilja gnjusno...

Vidi, lik, iako je Srbin, očigledno nije bio baš sasvim u vinklu, pa nije čuditi...

Mislim, ono, ajde da pravimo gerilu, u redu...to ima neka pravila igre...talibanišemo po Likama i Kordunima, civila ionako nema, terorišeš Hervate zarad nekog političkog cilja...nastavlja se rat, nekom teroristi, nekom borci za slobodu, i tako to...ali sam se, kad je sve gotovo, odmetneš u šumu i landaraš godinama...nisu čista posla.

Goloruki lovac natjeravao naoružanog teroristu po šumi? Mda, hau jes nou... :hahaha:

Čekaj sad, pa zar nisu svi Hervati goloruki branitelji, ili jesu? Šta je od toga??? :per:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back