Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pricaj mi o ogranku Nemanjica...

Xa,xa,xa.....

- - - - - - - - - -

Stari dobri Dobrica...

Srce ga je izdalo kada je čuo da su RH specijalci spasavali u Obrenovcu unesrećene zbog poplava..

Nemanjići, tj. Bogunovići (patronimičko prezime), kako su se kasnije nazivali, zahvaljujući svojoj imovini i ugledu, pripadala je krugu dubrovačke građanske klase Antunina (vodeća laička bratovština), korporaciji najbogatijih trgovaca, brodovlasnika i finansijera.

I tako preko 200 godina...
:deda:

Smiješ a ne znaš puno, to otvara veliki prostor izlivama gluposti i poluistine u stilu ovog tragikomičnog kolege Libre, Libara, kako li.

Jeste, sigurno je tako bilo. :zelenko2:

Pricaj mi o ogranku Nemanjica...

Xa,xa,xa.....

- - - - - - - - - -

Stari dobri Dobrica...

Srce ga je izdalo kada je čuo da su RH specijalci spasavali u Obrenovcu unesrećene zbog poplava..

Bili su specijalno obučeni da džepare unesrećene. Ustaška klasika.
13076567_550365848479100_5115160390861470378_n.jpg
13055439_550365875145764_3645536105783060157_n.jpg

.

Sretan Božić i Alsteru...

Što drugo reć...

.

Vaš Bog je davno umro, bando katoličko - ustaška.

- - - - - - - - - -

Najspektakularnija likvidacija, koju su prilično podudarno opisali brojni preživjeli logoraši, DESILA SE NA KATOLIČKI BADNJAK 1941. godine. Luburić je u govoru pred strojem logoraša rekao da je čuo kako se mnogi ovdje žale da su slabi i bolesni, pa ne mogu izdržati teške radove na nasipu i drugdje. On, Luburić, upravo se vratio iz Đakova, gdje je u tamošnjem logoru uspostavio odjel za slabije i boležljive, pa tko se ovdje tako osjeća, neka se javi da ga otpremimo u Đakovo. Navodno se odmah javilo više od 500 logoraša, koji su smjesta otpremljeni, ali ne u Đakovo, već direktno na likvidaciju

Definitivno naš Bog nije i njihov...

Pa je i nije...
Zavisi o kojem razdoblju govorimo...

Srbi su naprimjer 500 godina bili uglavnom muslimani. To se vidi iz ovog broja đamija koje su bile po Srbiji. Sa tridesetak đamija u Smederevu nije teško izračunat da je smederevo bilo muslimanski grad kao i cijela Srbija...
https://www.google.com/url?sa=t&sou...FjACegQICBAB&usg=AOvVaw1H8ZDCuLEy9egbXJgrT-gp

Treba popunit trideset đamija. Nije to baš lako. Takvi su bili i svi drugi gradovi...

.

Obitelj Banović "Bilo mi je teško kad sam odlazio, onaj tko to nije prošao, ne može shvatiti. Sada već manje mislim na sve. Radim, život ide dalje, dan prođe i jednostavnije je", dodaje Božidar kojem kao rođenom Slavoncu već mnogo toga nedostaje. Od tamburice i prijatelja iz djetinjstva do tradicije i običaja. "Njemačka je sređena država, ali ovdje se ljudi drže za sebe. Susjed susjeda ne poznaje i to mi je stvarno čudno". Iako je rekao kako roditelje i sestru planira "izvući iz Hrvatske "Normalno da bih se htio vratiti, ali samo onda kad to bude uređena i poštena zemlja. Ako ne bude nikad, spreman sam ovdje ostati zauvijek", priznaje. "Ovo sve u Hrvatskoj je zavaravanje i prodavanje magle. Moje vrijeme je prošlo, ali kad već u starijim godinama razmišljam o odlasku, što onda imam mladima savjetovati", zaključuje Darko.

- - - - - - - - - -

Toliko vam ide dobro.:hahaha:

Obitelj Banović "Bilo mi je teško kad sam odlazio, onaj tko to nije prošao, ne može shvatiti. Sada već manje mislim na sve. Radim, život ide dalje, dan prođe i jednostavnije je", dodaje Božidar kojem kao rođenom Slavoncu već mnogo toga nedostaje. Od tamburice i prijatelja iz djetinjstva do tradicije i običaja. "Njemačka je sređena država, ali ovdje se ljudi drže za sebe. Susjed susjeda ne poznaje i to mi je stvarno čudno". Iako je rekao kako roditelje i sestru planira "izvući iz Hrvatske "Normalno da bih se htio vratiti, ali samo onda kad to bude uređena i poštena zemlja. Ako ne bude nikad, spreman sam ovdje ostati zauvijek", priznaje. "Ovo sve u Hrvatskoj je zavaravanje i prodavanje magle. Moje vrijeme je prošlo, ali kad već u starijim godinama razmišljam o odlasku, što onda imam mladima savjetovati", zaključuje Darko.

- - - - - - - - - -

Toliko vam ide dobro.

https://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2018&mm=12&dd=21&nav_id=1484879 :D

Pa Irska je naša zemlja...

Sve je to naša domovina EU. To je blagodat EU da možeš bolje zaradit u drugom dijelu EU bez da si promjenio državu...

.

Jeste, samo što se Irci ne doseljavaju u Hrvatsku, a onakvo more ima :hahaha:

- - - - - - - - - -

Bili su i tvoji preci ramazanko... :hahaha:

Tek zadnjih 150 godina lutate između ateizma i svetoslavlja. Do tada ste bili muslići...

.

To znači da su i tvoji, pošto sam ti ja tata :kafa:

To znači da su i tvoji, pošto sam ti ja tata :kafa:

Oni Srbi koji nisu htjeli postat muslići vjerojatno su bježali i u Hrvatsku, između ostalog. Ja bi očekivao da su možda čak i jedan posto Hrvata zapravo Srbi koji su htjeli spasit svoje kršćanstvo i jedini način je bio da odu među Hrvate ili neku drugu hrabru kršćansku naciju. Hrvati su najhrabrija kršćanska nacija - mi smo antemuralis christianis kako nas je papa prozvao - pa tu nisu išli oni Srbi kojima baš i nije bilo do rata do istrebljenja. Međutim, i 1054. možemo očekivati Srbe katolike kako bježe Hrvatima. Taj puta su Srbi bježali Hrvatima pred carigradskim krivovjerjem. Ako si bio Srbin katolik najlakše ti je bilo pobjeć Hrvatima da se spasiš od lude ekipe tipa "sveti" stefan lazarević poturčenjak. To je onda možda i dva posto Srba među nama. To bi bilo logično...

Samo ostaje nejasno kako su oni zbog toga srpski otpad, dok su tvoji preci muslići koji su izdali kršćanstvo i ostali živjet u Srbiji klanjat se po đamijama danas bolji dio Srba i pravi Srbi iako ste zapravo poturčenjaci ? Ja bi prije reko da su najbolji među Srbima bježali u Hrvate, a otpad (98 posto) je ostao u Srbiji. Naglašavam za moderaciju da ovo otpad nije moja riječ za Srbe nego to kažem u kontekstu krangovog shvaćanja otpada pošto on odmetnike od pravoslavnog srpstva naziva srpskim otpadom. Ali krang ne razumije da su velika većina Srba u Srbiji bili upravo takvi kakve on naziva otpadom dok jedino takvi nisu bili oni koji su pobjegli Hrvatima, Mađarima ili možda neki Ircima...

Krang, daj malo o tome. Iako znam da ti je teško. To bi bilo teško odgonetnut i svetom stefanu lazareviću osobno. Jel, kako je on koji je svetac krenuo u pokolj pravoslavnih kršćana s turcima ?

Reko sam ti ja. Nema Srbima naprijed dok se ne vrate na točku gdje su napustili katolicizam. Ako se uopće imate intelektualne hrabrosti suočit s time da su vaši preci napustili katolicizam i posljedično postali muslimani. Zato i nema danas čak niti te pravoslavne prakse među vama - nejdete u crkvu - jer niste imali veze povijesno niti sa tim pravoslavljem koje ste raznijeli dinamitom. Ali to bi trebalo imati muda i poštenja priznat samom sebi. Ja mislim da Srbi nemaju tih muda..

Ali možda se varam i Srbi se vrate svojoj katoličkoj vjeri nakon 1000 godina lutanja. Da bratski zajedno ispunimo naša katolička proročanstva koja kažu da će "južni slaveni uspostaviti veliki katolički imperij". Dakle proročanstva kažu južni slaveni, ne samo Hrvati...

.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back