Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovaj put bez mene, ne zamerite, meni dosta bilo i prvi put... :mrgreen:

:hahaha:

Ja palim u bracku Mađarsku, nek ratuju Vučić i Vulin sa ovima vašima...:per:

- - - - - - - - - -

Srbin hervatskog podrijetla, popravoslavljen bez greške...:per:

On je tamo iz nekog Popovog polja, tamo kažu nema nit vode, nit ljudi...:hahaha:

- - - - - - - - - -

Nemoj samo na tenku dolazit'... :sad2:

Eeee, sledeći rat, Lazar 9...

:hahaha:

Ja palim u bracku Mađarsku, nek ratuju Vučić i Vulin sa ovima vašima...:per:

Ja nešto pikiram na Island, baš fina zemlja, nigdje susjeda, nigdje nikoga, mislim da bi se fino uklopio, baš sam skandinavski tip...

Srbin hervatskog podrijetla, popravoslavljen bez greške...:per:

On je tamo iz nekog Popovog polja, tamo kažu nema nit vode, nit ljudi...:hahaha:

Da popravoslavljen, POPRAVOSLAVLJEN... :hahaha:

Nismo, dolaziš ti i nepozvan, ostala ti navika još otkad si služio Mađarima. A tu je i faktor kamene srpske genetike :kafa: Nas, na primer, zabole šta vi mislite o nama, jer ste zakržljala rasa koja ne predstavlja relevantan faktor ni za šta osim za održavanje štale, tu ste eksperti :whistling:

U skladu sa svime što si reko pa što onda radiš na ovoj temi ?

"Mi Hrvati" je valjda tema za nas Hrvate kojom nas pozivate da nam čujete glas. Ili sam ja krivo shvatio da je to tema za vas koji bi htjeli bit Hrvati ali vam je u bivšoj jugi pokazano crveno na semaforu ?

Inače krang se nije potrudio ni preko interneta pročitat da se u periodu gdje nas želi ugurat pod Mađare ti Mađari bili turski vazali i mongolske žrtve dok su Hrvati smlatili mongole i proglašeni BEDEMOM KRŠĆANSTVA !!!

Slava hrvatskoj ratničkoj povijesti !!!

.

Јес ти фишкал? Како обрћеш ствари. :lol: Која ексклузива. Зелићи у Матасима Хрвати, а у Жегару Срби. Сад се питам који су "ориђинал", а који "фалсификат"? Некако ми је логичније да су Зелићи Хрвати покатоличени ( Млечани/католичка црква) и похрваћени (католичка црква), него да су Зелићи Срби у Жегару посрбљени, јер за тако нешто није било упоришта (државне подршке). Мој стари се својевремено дружио са једним Зелићем (Хрватом) из Матаса. Тај је знао кроз шалу напоменути да су његови били "православци". Колико је у томе био искрен, не знам.

Ipak mislim da je to išlo prirodnim putem kroz ženidbu.
Imam prijatelja kojem se otac Srbin sa Korduna oženio Hrvaticom i žive kod njenih u mjestu. Djeca im išla s nama i crkvu, primali sakramente kao i mi. Do rata kao djeca nismo ni znali da ima srpsko prezime, izjašnjava i osjeća se kao Hrvat.
I sam već ima djecu, i tako dobivaš Hrvate sa srpskim prezimenom. Bilo je i dosta slučajeva da su djeca iz mjesanih brakova uzimala majčino prezime da ne bi strsala.
Obratno je bilo isto, kako pričaju hrvatski rođaci od Šešelja i Dodika.

Jučer bilo u vašim novinama priča o vašem pilotu i Hrvatici na nekoj NATO obuci, e sad taj vas pilot ima prezime isto kao prezime iz okolice Zagreba koje sam samo tamo čuo do jučer.

Ipak mislim da je to išlo prirodnim putem kroz ženidbu.
Imam prijatelja kojem se otac Srbin sa Korduna oženio Hrvaticom i žive kod njenih u mjestu. Djeca im išla s nama i crkvu, primali sakramente kao i mi. Do rata kao djeca nismo ni znali da ima srpsko prezime, izjašnjava i osjeća se kao Hrvat.
I sam već ima djecu, i tako dobivaš Hrvate sa srpskim prezimenom. Bilo je i dosta slučajeva da su djeca iz mjesanih brakova uzimala majčino prezime da ne bi strsala.
Obratno je bilo isto, kako pričaju hrvatski rođaci od Šešelja i Dodika.

Jučer bilo u vašim novinama priča o vašem pilotu i Hrvatici na nekoj NATO obuci, e sad taj vas pilot ima prezime isto kao prezime iz okolice Zagreba koje sam samo tamo čuo do jučer.

Srodni narodi, srodna imena i prezimena, ništa čudno, ne možeš po prezimenu odrediti nacionalnu pripadnost, ono, nije to sad razlika ko između Talijana i Šveđana, jbg, sve se to ispremiješalo kroz stoljeća, moj susjed se zove Milenko a sa Srbima ima veze toliko da mu je mama voljela nekog srpskog pjevača Milenka, pa dala djetetu ime po njemu, ko u Bosni recimo Elvis, ili Tarzan, ili Šerif... :hahaha:

Danas djeca u Hrvatskoj dobijaju imena da sačuvaj bože, ono, Sophie, Chandra, Sussane, Emma, Patrik i slično, i sad bi po tome valjda trebalo odrediti njihovu nacionalnu pripadnost...

aaaaaahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahha

:cepanje:

Jedino oni i 'talijani nemaju orden za hrabrost!:hahaha:

- - - - - - - - - -

Srodni narodi, srodna imena i prezimena, ništa čudno, ne možeš po prezimenu odrediti nacionalnu pripadnost, ono, nije to sad razlika ko između Talijana i Šveđana, jbg, sve se to ispremiješalo kroz stoljeća, moj susjed se zove Milenko a sa Srbima ima veze toliko da mu je mama voljela nekog srpskog pjevača Milenka, pa dala djetetu ime po njemu, ko u Bosni recimo Elvis, ili Tarzan, ili Šerif... :hahaha:

Danas djeca u Hrvatskoj dobijaju imena da sačuvaj bože, ono, Sophie, Chandra, Sussane, Emma, Patrik i slično, i sad bi po tome valjda trebalo odrediti njihovu nacionalnu pripadnost...
Od uvek ste težili da niste sami svoji!:D

Oduvijek smo dio nečeg većeg, jbg, ne čučimo po planinama ko vi, mi idemo u svijet, živimo u svijetu...

:D:D

Ima dokumentarac o Vizantiji (francuski) i u okviru priče o tom carstvu posećuju Zadar kao vizanijski grad . Pita narator da li su sadašnji stanovnici svesni da je to vizantijska kultura

Kaže istoričarka Hrvatica - da ne žele do to priznaju i da to radije zovu "ranohrvatskom umetnošću - ako razumete šta želim reći" kaže on "znači prvobitna stara umetnost" kaže ona - "da to je bolji izraz"

Kad se suoči sa stvarnim znanjem može se biti i iskren, i neće se biti ništa manji u nečijim očima, ček veći .

To je kad je neko pošten pa prizna i nije problem

:D:D

Ima dokumentarac o Vizantiji (francuski) i u okviru priče o tom carstvu posećuju Zadar kao vizanijski grad . Pita narator da li su sadašnji stanovnici svesni da je to vizantijska kultura

Kaže istoričarka Hrvatica - da ne žele do to priznaju i da to radije zovu "ranohrvatskom umetnošću - ako razumete šta želim reći" kaže on "znači prvobitna stara umetnost" kaže ona - "da to je bolji izraz"

Kad se suoči sa stvarnim znanjem može se biti i iskren, i neće se biti ništa manji u nečijim očima, ček veći .

To je kad je neko pošten pa prizna i nije problem

Zadar bizantski grad? Pa bio je, da, prije tisuću godina...

Beograd je recimo prvi put pao u ruke Slavena 1284 godine, a oko sredine 16. stoljeća postaje turski grad, s većinskim muslimanskim stanovništvom, i to traje stoljećima, do početka 19. stoljeća... .per:

- - - - - - - - - -

Naravno, oduvek ste bili deo srpskog naroda :whistling:

Baš nikad nismo bili dio srpskog naroda, oduvijek smo bili dio zapadne civilizacije, a granica zapada staje točno gdje prestaju Hrvati i počinju Srbi... :per.

Beograd je recimo prvi put pao u ruke Slavena 1284 godine, a oko sredine 16. stoljeća postaje turski grad, s većinskim muslimanskim stanovništvom, i to traje stoljećima, do početka 19. stoljeća... .per:

Za razliku od vas, mi makar imamo gradove koje smo sami napravili :hahaha: Zanimljivo, ima li nekog grada na teritoriji koja se naziva Hrvatska, a da su ga sagradili Hrvati?

- - - - - - - - - -

baš nikad nismo bili dio srpskog naroda, oduvijek smo bili dio zapadne civilizacije, a granica zapada staje točno gdje prestaju Hrvati i počinju Srbi... :per.

Sigurno da jeste, jer ste od nas otpali. Ako ti je za utehu, danas već to niste, samo rekoh da te podsetim ko ti je tata :whistling:

Za razliku od vas, mi makar imamo gradove koje smo sami napravili :hahaha:

Jeste dabome, Beograd recimo, koji nije s vama veze imao stoljećima, do 19. stoljeća ste bili u promilima zastupljeni u Beogradu... :hahaha:

Zanimljivo, ima li nekog grada na teritoriji koja se naziva Hrvatska, a da su ga sagradili Hrvati?

Većinu današnjih gradova na ovim prostorima osnovali su Rimljani, a i oni su naseljavali već od prije naseljena mjesta, ali to je za tebe već viša matematika, primi se ti trolanja, to ti puno bolje ide... ;)

- - - - - - - - - -

Baš nikad nismo bili dio srpskog naroda, oduvijek smo bili dio zapadne civilizacije, a granica zapada staje točno gdje prestaju Hrvati i počinju Srbi... :per.

Pa sve što je vredno u Zadru je vizantijsko nasleđe. Hoćeš reći da je Francuska nacionalna televizija zapošljava ljude koji ne znaju šta je čija umetnost?

Dokumentarac nije napravljen da ispira mozgove, već da daje proste činjenice.

I kakve veze to ima sa Bgd? Niko to ne osporava da je Bgd bio pod vlašću Turaka. Bila je i Budimpešta. Za razliku od vas Turci nisu jajare, to je veliki narod.

Kakvi kompleksi progovaraju iz tebe? Kakav jadan identitet... Nije vama lako, ali stvarno. Ne razlikujete nasleđenu kulturu i sadašnjost. Ta potreba da se ima istorija , i ako ne postoji je baš žestoka frustracija.

Pa sve što je vredno u Zadru je vizantijsko nasleđe. Hoćeš reći da je Francuska nacionalna televizija zapošljava ljude koji ne znaju šta je čija umetnost?

Dokumentarac nije napravljen da ispira mozgove, već da daje proste činjenice.

I kakve veze to ima sa Bgd? Niko to ne osporava da je Bgd bio pod vlašću Turaka. Bila je i Budimpešta. Za razliku od vas Turci nisu jajare, to je veliki narod.

Kakvi kompleksi progovaraju iz tebe? Kakav jadan identitet... Nije vama lako, ali stvarno. Ne razlikujete nasleđenu kulturu i sadašnjost. Ta potreba da se ima istorija , i ako ne postoji je baš žestoka frustracija.

Šta ima bizantsko u Zadru? Ono nešto kamenja u starom dijelu? :hahaha:

A smiješne li babe... :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back