Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nešto si pomješo...

Srbi su u takvoj opsesiji s Hrvatima da tvrde da su Hrvati pokatoličeni Srbi, da su ovo srpske zemlje, itd.

Pa nitko na ta sranja niti na vas uopće ne bi ni obraćo pažnju da vi stvarno niste krenuli u opću mobilizaciju i napad na Hrvate u pokušaju da ostvarite spomenute umotvorine...

Sad povijesno rasčlanjujemo odakle vam te sumanute ideje i vidiš do kud to ide. Korjen zla je negdje duboko u povijesti izgleda...

.

Ne, nisam.

Srbi ni izbliza dovoljno ne obraćaju pažnju na Hrvate.
Nema sumnje da je jedan manji dio pokatoličen, nema sumnjje da je srpski katolički dio pretpoljen u Hrvate (nekoliko desetina hiljada ljudi).
Nema sumnje da je niz naroda, Česi, Nemci, Mađari i drugi pretopljen u Hrvate.
Neistina je da većina Srba tvrdi da je većina današnjih Hrvata poreklom od Srba katolika.

Na nas se itekako obraća pažnja, od Srpske revolucije o kojoj je najveći nemački povesničar Ranke pisao pa do danas.
Obraća se pažnja jer srpski narod ima bundžijsko, anarhijsko pa čak i (samo)destruktivne crte i voli slobodu, dok drugi imaju "personalne unije" i dugorazredno EU građanstvo i silne "bitke" u kojoj se brani strateški nevažni gradić.

Kod Srba je bilo sumanutih ideja a najveća je bila umivanje očajnog gubitnika u 2 rata i davanje im državnosti, što nisu imali od kralja Tome Mističnog i 100.000 ljutih mu gusara, sa malim izuzetkom vrlog Tomislava II. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Srbi su krenuli u opštu mobilizaciju u ime Jugoslavije i čuvanja svog položaja jer su smatrali da je JU najbolja za Srbe i da tako svi Srbi žive u jednoj državi.
Velika zabluda...
Druga je svar što kod vas spinuju pa onda svoje otcepljenje ratom i puškaranjem nazivate agresijom.
Kako može pravno legitimna vojska (koja istina ima mrlja) da bude agresor=? Logika na nivou drugog gimnazije u deficitu.

Što bi JJ Cale rekao - Lies, lies, lies.

Pa onda stvar dobija tragikomičan obrt i citira se Dobrica Ćosić ko zna odakle i kada, gde veli da Srbi lažu, bla bla. :hahaha:

Poslednja izmena:
Verujem da je tako, ali baš u takvim stvarima se i očitava razlika između nas i njih. Mi nemamo potrebe da bilo šta ikome dokazujemo, a kamoli tim pokatoličenim jadnicima. Dok njih drmaju kompleksi samo tako, pa stoga i banuju na svojim forumima, a dolaze na srpske da se glupiraju. Mene, recimo, ništa ne vuče na njihove forume, pa stoga i ne mogu da razumem njih koji dolaze na srpski forum. To jest razumem, kompleksi i geni kameni, oni jednostavno sebe ne mogu da definišu bez nas. Što je i logično, ipak su naš otpad...

Kako glup upis...

Ti objašnjavaš da te ništa ne vuče na hrvatske forume, a opsjednut si izmišljotinom o pokatoličenim Srbima, nepostojećom srpskom dalmacijom i zapravo svim ostalim velikosrpskim izmišljotinama. Da si u prilici dao bi potpis na otimačinu hrvatskog teritorija. I kako onda glupo zvuči kad kažeš da te ništa ne vuče na hrvatski forum. Vuče tebe vrag za rep, a bolje je za sve da ti se to objasni na forumu...

.

Кад га питаш шта је....он ти каже...."Нисам Србин" ! Дакле.....они нису народ....они су контра народ. Мука је то у души. Та патологија мути разум. Тера на бестијалности и морбидности. Нарочито ако те Ватикан тј. сатана узме у своје руке.

Frustracija koja se očituje u predbacivanju drugima i inacenju, jer se ne možete podnijeti što vidite u zrcalu. Dok kao govorite o nama zapravo opisuje te sebe.
Jel ti sada lakše kad si to izbacio iz sebe? Priznaj da je .

Kako glup upis...

Ti objašnjavaš da te ništa ne vuče na hrvatske forume, a opsjednut si izmišljotinom o pokatoličenim Srbima, nepostojećom srpskom dalmacijom i zapravo svim ostalim velikosrpskim izmišljotinama. Da si u prilici dao bi potpis na otimačinu hrvatskog teritorija. I kako onda glupo zvuči kad kažeš da te ništa ne vuče na hrvatski forum. Vuče tebe vrag za rep, a bolje je za sve da ti se to objasni na forumu...

.

Pa i nisam, samo se sprdam sa pokatoličenim budalama, taman dok pratim rezultate na kladži :hahaha:

- - - - - - - - - -

Frustracija koja se očituje u predbacivanju drugima i inacenju, jer se ne možete podnijeti što vidite u zrcalu. Dok kao govorite o nama zapravo opisuje te sebe.

Ne, mi nikad nismo bili divljaci poput vas, prevazišli ste po učinku i ljudožderska plemena iz kamenog doba...

ne8h4.jpg

Ne, nisam.

Srbi ni izbliza dovoljno ne obraćaju pažnju na Hrvate.
Nema sumnje da je jedan manji dio pokatoličen, nema sumnjje da je srpski katolički dio pretpoljen u Hrvate (nekoliko desetina hiljada ljudi).
Nema sumnje da je niz naroda, Česi, Nemci, Mađari i drugi pretopljen u Hrvate.
Neistina je da većina Srba tvrdi da je većina današnjih Hrvata poreklom od Srba katolika.

Na nas se itekako obraća pažnja, od Srpske revolucije o kojoj je najveći nemački povesničar Ranke pisao pa do danas.
Obraća se pažnja jer srpski narod ima bundžijsko, anarhijsko pa čak i (samo)destruktivne crte i voli slobodu, dok drugi imaju "personalne unije" i dugorazredno EU građanstvo i silne "bitke" u kojoj se brani strateški nevažni gradić.

Kod Srba je bilo sumanutih ideja a najveća je bila umivanje očajnog gubitnika u 2 rata i davanje im državnosti, što nisu imali od kralja Tome Mističnog i 100.000 ljutih mu gusara, sa malim izuzetkom vrlog Tomislava II. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Srbi su krenuli u opštu mobilizaciju u ime Jugoslavije i čuvanja svog položaja jer su smatrali da je JU najbolja za Srbe i da tako svi Srbi žive u jednoj državi.
Velika zabluda...
Druga je svar što kod vas spinuju pa onda svoje otcepljenje ratom i puškaranjem nazivate agresijom.
Kako može pravno legitimna vojska (koja istina ima mrlja) da bude agresor=? Logika na nivou drugog gimnazije u deficitu.

Što bi JJ Cale rekao - Lies, lies, lies.

Pa onda stvar dobija tragikomičan obrt i citira se Dobrica Ćosić ko zna odakle i kada, gde veli da Srbi lažu, bla bla. :hahaha:

Pa ovo ti više zvuči kao da pričaš sam sa sobom bez želje da nešto konkretno i kažeš, a još manje da dobiješ odgovor...

Ili si možda nešto htio reći ?

Evo, mogu ti pomoć...
Jesu li se Srbi 1991. trebali pomirit s tim da mirno nastave živjet u Hrvatskoj ili su se Hrvati trebali pomirit s tim da nam turska pomoćna vojska (iz našeg ugla) određuje sudbinu ?

Mi smo i predali Srbima naše Kosovo - to je ovaj dio Hrvatske u republici srpskoj oko banjaluke koji su nam turci oteli, a Srbi pomogli. Ali nismo radili histeriju 91. oko toga kao što vi radite oko Kosova. Samo smo htjeli ovaj hrvatski povjesni minimum - tzv. kiflu. Ali Srbi su 1991. bili složni da ne može ni kifla...

Dakle što si ono htio reći ?

.

Pa ovo ti više zvuči kao da pričaš sam sa sobom bez želje da nešto konkretno i kažeš, a još manje da dobiješ odgovor...

Evo, mogu ti pomoć...
Jesu li se Srbi 1991. trebali pomirit s tim da mirno nastave živjet u Hrvatskoj ili su se Hrvati trebali pomirit s tim da nam turska pomoćna vojska (iz našeg ugla) određuje sudbinu ?

Mi smo i predali Srbima naše Kosovo - to je ovaj dio Hrvatske u republici srpskoj oko banjaluke koji su nam turci oteli, a Srbi pomogli. Ali nismo radili histeriju 91. oko toga kao što vi radite oko Kosova. Samo smo htjeli ovaj hrvatski povjesni minimum - tzv. kiflu. Ali Srbi su 1991. bili složni da ne može ni kifla...

.

Ti si pokatoliceni Srbin. Sve srpsko i dalje osjecas kao svoje, ali to nazivas - hrvatskim. Kao evropski narod, treba da svoju istoriju trazis u evropi, a ne na balkanu, prema istoku, prema Srbima,

Evo, mogu ti pomoć...

.

Pojedinačno sam navodio, stavku po stavku, pisano jednostavnim jezikom kako biste razumeli pošto sve što je iole komplikovano svodite na jednostavne jednačine - mi branitelji vi agresori ćetnici zloĆinaćki, mi tisućljetna kultura vi barbari turska kopilad itd. :rotf:
"Turska pomoćna vojska" koja je posekla više Turaka nego bilo ko na Balkanu je omogućila dašanjoj HR da postoji i nastane.
Istru ne biste imali da nije bilo Srba, da ne govorimo dalje. :lol:

Licemerje i nezahvalnost, koja se očitava u slučajevima poput jučerašnje (ili kada već) seče zasada maslina udovici povratnici...
Prava tisućljetna kultura i EU standardi.

Po čemu je taj dio zemlje "hrvatsko Kosovo"? :hahaha:

Dakle, tebi je vrh argumenta postavit pola teksta i čekat da ja postavim drugu polovicu tekst...

Evo je...

Also present were Knights Hospitaller led by the Croatian knight John of Palisna.[12] Several thousand were knights.[13] Furthermore, there have been several anachronistic accounts that have mentioned the "Christian army" of Lazar was far greater, and that it also included contingents of other nations, although these cannot be verified.[C

.

Ko su ti sad ti vitezi hohštapleri ? :eek:

:hahaha:

Nisi mi odgovorio na pitanje. Pitanje je bilo jednostavno, a ti prtljaš...

KONAČNI ODGOVOR može biti samo taj da Hrvati polažu pravo na prostor RH ili da Srbi polažu to pravo. Pa iz tog prava proizlazi i odgovor tko je kriv za rat...

Znaš kako zvuči ako ne želiš dati jasan odgovor na ovo pitanje ?

Tako je, zvuči kao da ti je jasno da muljaš...

A kad ti je jasno da muljaš onda nema ni potrebe ponovo opovrgavat trolerske bestidne laži o tome da je pomoćna turska vojska koja je klala Hrvate za Turke zapravo nečim zadužila Hrvate. Čime su oni nas mogli zadužit ? Tako je, apsolutno ničim. Mogu bit sretni da smo ih poštedjeli. I ako su kasnije na našoj strani ubili pokojeg Turčina to ništa suštinski ne mijenja oko položaja tih ljigavih ljudi. Barem ne u odnosu na nas. Kad pored nas prolaze mogu samo gledat u pod...
Istru su Hrvatima dali hrvatski partizani Hrvati iz istre.
Banjaluka je bila dio jajačke banovine koju su cijelu Hrvati krvavo i žilavo branili od Turaka. Baš onako kako vi niste branili kosovo...
https://www.google.hr/url?sa=t&sour...FjAAegQIARAB&usg=AOvVaw24-KbNeekn-Cm2qnFTNrh3

.

Covjece, ti si "ubijedjen". Bas zato sto si ubijedjen postao si Hrvat. Zivio sam u Hrvatskoj, i umalo da mene "ubijede", a onda bi postao Hrvat, Tako to ide - preko propagande! Propagiraju se svakakve gluposti protiv Srba,

Ti si pokatoliceni Srbin. Sve srpsko i dalje osjecas kao svoje, ali to nazivas - hrvatskim.

Старчевићанштина?

Kao evropski narod, treba da svoju istoriju trazis u evropi, a ne na balkanu, prema istoku, prema Srbima,
Зар се "тисућљећни" не грозе Балкана, бизантизма, азијатсва? ;)

Laži o Vukovaru raskrinkane temeljno i valjano, pravo uživanje za čitati.

http://webtribune.rs/istine-i-zablu...XtbXaW1xqLIdACfHg2bCkKm-E_OtE6KaBVmTc89tRDwKs

...

Uživaš čitati jer je na tvojoj liniji razmišljanja.
Navode se "činjenice" bez dokaza i potvrde.
Pa sami Srbi potvrđuju da su srpska sela oko Vukovara naoružana od strane srpske SDB i kasnije JNA i puna dobrovoljaca iz Srbije od početka 1991. što se najbolje vidjelo na početku 5. mjeseca i događaja u Borovu selu.
Nikakvih ubijanja prije toga nije bilo, sami sebi skacete u usta kad ovdje postavljate ubojstvo onog Srbina iz šestog mjeseca kao prvog ubijenog Srbina i razlog za napad na grad, a što ste vi radili prije toga gurate pod tepih.

Nakon svega što je bilo i gdje se skoro sve zna vi vrtite priču ko mala djeca, "nisam ja majke mi, Ivica je počeo".

Ti si pokatoliceni Srbin. Sve srpsko i dalje osjecas kao svoje, ali to nazivas - hrvatskim. Kao evropski narod, treba da svoju istoriju trazis u evropi, a ne na balkanu, prema istoku, prema Srbima,

Dobro, nisu svi Hrvati pokatličeni Srbi.

Samo većina njih što se prezivaju na "ić" i svi "Hrvati" iz Zapadne Hercegovine.

Ono, takvi uglavnom i dolaze ođe, da nam ukazuju na Gospu iz Međunožja...:hahaha:

Šok iz Austrije koji će prodrmati Hrvatsku

salcburg.jpg
Pokrajinski sud u Salcburgu izrekao je kazne četrnaestorici navijača zagrebačkog Dinama zbog ustaškog pozdrava, a presuda zbog veličanja ustaštva mogla bi da ima dalekosežne posledice.

Više od osam sati porota je većala o presudi u suđenju protiv 14 Hrvata i donela je zaključke za svakog optuženog pojedinačno da li je kriv za kršenja Zakona o veličanju nacizma, pošto su veličali ustaštvo.
Tokom jedne zabave u junu 2015. godine u Halajnu pevale su se ustaške pesme, visila je ustaška zastava pored jednog šatorskog krila na kojem je bio nacrtan kukasti krst, a pojedini prisutni digli su desnu ruku u znak ustaškog pozdrava, ukazao je tužilac Markus Neher pokazujući grupnu fotografiju.
On je ocenio da je pravno gledano istovetno da li su digli desnu ruku u znak hitlerovskog ili ustaškog pozdrava, prenosi Tanjug.
Porota je došla do zaključka da je sedmoro optuženih krivo u skladu sa optužnicom i oni su dobili uslovne kazne u trajanju od šest do 15 meseci.

Četvorica optuženih, koji su tokom događaja za koje su optuženi bili u dobi „mladih odraslih“, dobili su mogućnost zamene kazne za socijalno korisni rad.
Trojica optuženih, koje porota nije uspela jasno da identifikuje na fotografiji, oslobođeni su optužbi.
Oslobađajuće presude i zamena kazne su pravosnažne, dok uslovne kazne još nisu, jer su tužilac i advokat odbrane najavili mogućnost ulaganja žalbe.
„Ovo je definitivno presedan koji će prodrmati i Hrvatsku“, uveren je istraživač nacionalizma Dario Brentin.
Presuda bi mogla da ima posledice i po komemoraciju u Blajburgu.
Poslednjih godina se uvek gledalo u stranu kada je reč o tom skupu. Nije postojao pravni aparat za kažnjavanje veličanja ustaštva, ali sada je drugačije.
Inače, advokat optuženih tvrdio je da hrvatski pozdrav nije isti kao nacistički, koji potpada pod Zakon o zabrani veličanja nacizma. Međutim, tužilac Neher sledio je stav istoričara Marija Jareba prema kojem hrvatski pozdrav nije obuhvatao nikakvo pokretanje ruke i da je uvedeno podizanje desne ruke, analogno hitlerovskom pozdravu tek za vreme ustaškog režima.
I Brentin ističe da je taj pozdrav uvek posmatrao kao nacistički pozdrav.
Inače, Vlada Austrije je na jučerašnjoj sednici usvojila dopunu zakona o zabrani simbola, unevši u njega, pored simbola terorističkih organizacija, i ustaška obeležja. Tako su se simboli ustaškog pokreta i NDH našli uz bok sa simbolima terorističkih organizacija DAEŠ-a i Al Kaide.

:lol::super:

To znači da su, posledično, Hrvati Zapadni Bugari, pošto su svakako naš otpad :kafa:

Spominješ srpski otpad. Vama Srbima je izgleda normalno da o vlastitom narodu tako govorite. Ja ne znam da ijedan narod o vlastitom narodu govori kao o otpadu...

Tko je srpski otpad zavisi o tome koje srbe pitaš. Ako pitaš vaše poturčeno plemstvo koje je kolektivno preselilo u tursku oni bi rekli da su srpski otpad zapravo Srbi kmetovi koji su kao roblje ostali živjet u Srbiji. Fino vas je izradilo vaše plemstvo na marici i kosovom polju, a Srbi kmetovi sve do danas ne razumiju da ih je vlastito plemstvo izjeblo i odselilo u Tursku, pa još slave fejk bitke di su im najsjajniji srpski vitezovi (jer to ti je plemstvo) ubijali vlastiti narod...

Zatim 1945. Srbi četnici tvrde da je u Srbiji zavladao srpski otpad koji se udružio s Franjom Tuđmanom i napravio urotu nad srpskim domoljubima koje su sami Srbi postreljali i objesili samo zato što su branili Srbe od ustaškog pokolja, i na kraju doveli Hrvate u Beograd...

Zatim 1995. opet jedni Srbi tvrde da ih je vlastito plemstvo prodalo Hrvatima. Ovdje sada ulogu srpskog otpada imaju najsjajniji srpski vojnici koji su poslušali i kolektivno izvršili kolektivnu izdaju po naredbi iz Beograda, a optužuju ih krajišnici koji su pobjegli s fronta i svi Srbi iz Srbije koji su u tom trenutku bili u fotelji a ne na frontu...

Ako dakle pitaš Slobodana Miloševića i srbijanske dobrovoljce na frontu oni tvrdi da su se zapravo krajišnici ponijeli kao otpad skupa sa svima onima koji se nisu htjeli uopće ni odazvat na mobilizaciju...

A baš me zanima koga srpskim otpadom smatraju onih 300 000 vojno sposobnih Srba koji su 1991. u ratnim uvjetima rekli ZBOGOM vlastitom narodu i otišli...

Koliko optužbi na vlastiti račun imate. Ispada da svi Srbi neke druge Srbe smatraju otpadom...

Ne bi se štel mešat...

.

У Затону код Шибеника, Милошевићи 'рватине од стољећа седмог. :lol:

Tek svi oni jadnici Miloši po Ceskoj, Slovackoj, samo da im ti jos objasnis kako stvari stvarno stoje i izvedes ih iz mraka.
Slaveni koji imaju prezimena na ić/ič svud po slavenskom svijetu , kad njih izvedes na pravi put srpstva ,tek onda se mozes nasloniti u hladu i reci da si napravio pravi posao.

To znači da su, posledično, Hrvati Zapadni Bugari, pošto su svakako naš otpad :kafa:

Ne znači...to je već srpska mitomanija kojom se hranite.

- - - - - - - - - -

Spominješ srpski otpad. Vama Srbima je izgleda normalno da o vlastitom narodu tako govorite. Ja ne znam da ijedan narod o vlastitom narodu govori kao o otpadu...

Tko je srpski otpad zavisi o tome koje srbe pitaš. Ako pitaš vaše poturčeno plemstvo koje je kolektivno preselilo u tursku oni bi rekli da su srpski otpad zapravo Srbi kmetovi koji su kao roblje ostali živjet u Srbiji. Fino vas je izradilo vaše plemstvo na marici i kosovom polju, a Srbi kmetovi sve do danas ne razumiju da ih je vlastito plemstvo izjeblo i odselilo u Tursku, pa još slave fejk bitke di su im najsjajniji srpski vitezovi (jer to ti je plemstvo) ubijali vlastiti narod...

Zatim 1945. Srbi četnici tvrde da je u Srbiji zavladao srpski otpad koji se udružio s Franjom Tuđmanom i napravio urotu nad srpskim domoljubima koje su sami Srbi postreljali i objesili samo zato što su branili Srbe od ustaškog pokolja, i na kraju doveli Hrvate u Beograd...

Zatim 1995. opet jedni Srbi tvrde da ih je vlastito plemstvo prodalo Hrvatima. Ovdje sada ulogu srpskog otpada imaju najsjajniji srpski vojnici koji su poslušali i kolektivno izvršili kolektivnu izdaju po naredbi iz Beograda, a optužuju ih krajišnici koji su pobjegli s fronta i svi Srbi iz Srbije koji su u tom trenutku bili u fotelji a ne na frontu...

Ako dakle pitaš Slobodana Miloševića i srbijanske dobrovoljce na frontu oni tvrdi da su se zapravo krajišnici ponijeli kao otpad skupa sa svima onima koji se nisu htjeli uopće ni odazvat na mobilizaciju...

A baš me zanima koga srpskim otpadom smatraju onih 300 000 vojno sposobnih Srba koji su 1991. u ratnim uvjetima rekli ZBOGOM vlastitom narodu i otišli...

Koliko optužbi na vlastiti račun imate. Ispada da svi Srbi neke druge Srbe smatraju otpadom...

Ne bi se štel mešat...

.

Zbog te činjenice ja sam otišao par dana na klupu...navodno zbog provokacije...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back