Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pusti se ti prěbacivanja lopte na SANU. Nećeš ništa postići jerbo je ta institucija odavno prožeta prědstavnicima bečko-berlinske škole društvenih nauka.
250px-Croatian_Academy_of_Science_and_Arts.JPG

Nego deder, probaj da razuměš zašto je 1884. Jugoslavenska akademija znanosti otvorena baš u Zagrebu i kako to da je dva puta u samo dvadesetom stolěću měnjala ime ali ne i program. :kafa:

Kada se uzme u obzir tko je osnivač akademije nista čudno..

Rezime, tražimo bilo šta, ali nema ničega. Jedno papsko pismo (bez sačuvanog odgovora ili prethodne prepiske) i jedan artefakt upitnog podrijetla da ostanu od onako moćne "države" kakvom je vi predstavljate, jednostavno nije moguće. Tebi ne trebaju dokazi o nama jer i sama tvoja "povijest" pominje da ste nas šatro spasavali, pa ćeš morati da odlučiš hoćeš li verovati svojoj povijesti ili ćeš i dalje preispitivati našu situaciju. Sa druge strane, naša istorija vas ne pominje jer niste ni bili bitni (to jest niste postojali), pa budući da te dve stvari nisu povezane, mogli bismo da pričamo o vama bez pominjanja nas.

To jest, mogli bismo da vi niste toliki kompleksaši :kafa:

Kako ti možeš znat što je pisala srpska povijest prije provale turaka ?

Kad su vas mujo i haso okupirali sve što je u srbiji vrijedilo od blaga ili umjetnosti opljačkano je i odnešeno u carigrad ili premješteno najbliže kod muje i hase u tuzlu. Turci su gledali kako da vas zatru ili odnarode i pretvore u vlahe, a ne da su vam čuvali identitet i povijest. Bili ste njihovo roblje i guzili su vas, a pimpač brisali sa svitkom kneza Zaharije...

Dakle, kako ti uopće možeš znat koja je tvoja povijest kad su ti je turci odnijeli ?
O srpskoj povijesti možemo dakle pričati s vašim gospodarima muslimanima iz bosne da vidimo jesu li što vašeg sačuvali ili su sve spalili, ili sa turcima koji teško da nisu guzicu obrisali sa papirom na kojem piše:

"Mi srbi sve što imamo dugujemo Hrvatima za sve veke vekova amen. Hrvati su srpski spas. Bože Čuvaj Hrvate. Bože Čuvaj kevičnjaka"...

Eto, tako ti je završila srpska povijest...

Di si sad ?

Šta te briga uopšte, pošto ti od te istorije ne zavisiš, kao i tvoja "povijest". Jer, mi ne tvrdimo da smo imali ogromnu i moćnu državu, nama je bitno jedino da smo je imali. Dok sa druge strane vi ne samo da tvrdite kako ste imali nezavisnu državu, bez ikakvih validnih dokaza o tome, nego i da je to bila moćna i bogata država kojoj nije bilo ravne. Dakle, to je ono što je upitno, ako stavimo na stranu to da nikakva vaša država najverovatnije nije postojala.

Uzgred, još mi niko od vas ustaških naslednika nije odgovorio kakvo je vaše zvanično učenje po tom pitanju, to jest da li ste imali nezavisnu državu u ono doba ili ne?

Šta te briga uopšte, pošto ti od te istorije ne zavisiš, kao i tvoja "povijest". Jer, mi ne tvrdimo da smo imali ogromnu i moćnu državu, nama je bitno jedino da smo je imali. Dok sa druge strane vi ne samo da tvrdite kako ste imali nezavisnu državu, bez ikakvih validnih dokaza o tome, nego i da je to bila moćna i bogata država kojoj nije bilo ravne. Dakle, to je ono što je upitno, ako stavimo na stranu to da nikakva vaša država najverovatnije nije postojala.

Uzgred, još mi niko od vas ustaških naslednika nije odgovorio kakvo je vaše zvanično učenje po tom pitanju, to jest da li ste imali nezavisnu državu u ono doba ili ne?

Ниси чуо за "хрватско-угарско" краљевство?:sad2:

Kako nas nije briga ?
Pa vi Srbi negirate hrvatsku povijest, naciju, itd...

Onda se postavlja pitanje što je ta srpska povijest pisala o Hrvatima...

I onda se logički nameće da Srbi ni ne znaju što je njihova povijest uopće pisala o ikome, kad vam je povijest i umjetnost završila u rukama vaših gospodara...

Ako te npr. zanima povijest američkih indijanaca, naprimjer čejena, pa nećeš valjda povijest čejena istraživat tako da ćeš ić čejene u 21. stoljeću tražit po americi da ih pitaš za njihovu povijest nego imaš njihove gospodare amerikance, gdje oni u svojim muzejima sakupljaju slike i kulturu čejena, priče iz rezervata, čejena vjerovanja, itd. Tako je i srpska povijest završila u turskim ili bosanskim muzejima, pa treba tamo tražit di piše pismo zahvale vascelog srpstva kralju tomislavu ako su što sačuvali...

.

Kako nas nije briga ?
Pa vi Srbi negirate hrvatsku povijest, naciju, itd...

Vidi da ti objasnim, to jest da pokušam jer mislim da nećeš razumeti svakako. Ali, mi ne pričamo o našoj istoriji, nego o vašoj "povijesti". Dakle, to što ja tebe negiram nećeš promeniti tako što ćeš ti negirati mene, nego ako mi pružiš nekakve dokaze za svoje tvrdnje. A i ne možeš da negiraš naše postojanje, jer tvoja sopstvena "povijest" govori o nama, kao što smo već pomenuli. Ako negiraš to, onda negiraš i svoje navode, to bi trebalo da bude prilično jednostavno za shvatiti...

- - - - - - - - - -

Znaci,ti si veci gubitnik nego sto sam mislio ! :zcepanje:

Pa ne, samo imam svoj klub koji se ne zove Zvezda ili Partizan, jer to ne zavisi od rezultata tog kluba. Možda da pokušam ovako da ti objasnim, to jest citatom iz jedne priče Irvina Velša, kada jedan lik koji je u mladosti navijao za Hibernijan, nakon unapređenja na poslu počinje da se druži sa svojim kolegama iz više klase i odlazi da gleda Rendžers. Komentar njegove žene na to je bio "muškarac koji menja žene je i dalje muškarac, ali onaj koji menja klub za koji navija, to je obična pičketina" :whistling:

Uzgred, za koga si ti navijao pre nego što su te dobri rezultati primakli Hajduku?

Vidi da ti objasnim, to jest da pokušam jer mislim da nećeš razumeti svakako. Ali, mi ne pričamo o našoj istoriji, nego o vašoj "povijesti". Dakle, to što ja tebe negiram nećeš promeniti tako što ćeš ti negirati mene, nego ako mi pružiš nekakve dokaze za svoje tvrdnje. A i ne možeš da negiraš naše postojanje, jer tvoja sopstvena "povijest" govori o nama, kao što smo već pomenuli. Ako negiraš to, onda negiraš i svoje navode, to bi trebalo da bude prilično

Pa ja ne negiram srpsku naciju ili povijest...
Morao bih biti lud čovjek da negiram priču o Tomislavu i Zahariji koju bilježi svjetska priznata povijest. Ja ti samo kažem da ti ni ne možeš imati uvid u srpske izvore povijesti prije turaka jer su oni uništeni u turskoj navali. Ako su uništeni onda ne možeš govorit što su oni pisali o srednjovjekovnim Hrvatima. Vi Srbi po ničem niste dobar izvor povijesti za taj period, a pozivate se na srpske izvore za taj period. Srećom imamo svjetsku povijest koja sve o Tomislavu i zahariji bilježi...

Vi ste ti koji govore da se u srpskim izvorima Hrvati ne pominju, a srpski izvori vam uopće nisu na raspolaganju. Pojeo vuk magare...

.

Vidi da ti objasnim, to jest da pokušam jer mislim da nećeš razumeti svakako. Ali, mi ne pričamo o našoj istoriji, nego o vašoj "povijesti". Dakle, to što ja tebe negiram nećeš promeniti tako što ćeš ti negirati mene, nego ako mi pružiš nekakve dokaze za svoje tvrdnje. A i ne možeš da negiraš naše postojanje, jer tvoja sopstvena "povijest" govori o nama, kao što smo već pomenuli. Ako negiraš to, onda negiraš i svoje navode, to bi trebalo da bude prilično jednostavno za shvatiti.

Ha cuj, to tvoje negiranje danas je propalo prije nekoliko stranica gdje je postavljen samo djelic dokaza da srusi tvoje tvrdnje.

Morao bih biti lud čovjek da negiram priču o Tomislavu i Zahariji koju bilježi svjetska priznata povijest. Ja ti samo kažem da ti ni ne možeš imati uvid u srpske izvore povijesti prije turaka jer su oni uništeni u turskoj navali. Ako su uništeni onda ne možeš govorit što su oni pisali o srednjovjekovnim Hrvatima. Vi Srbi po ničem niste dobar izvor povijesti za taj period, a pozivate se na srpske izvore za taj period. Srećom imamo svjetsku povijest koja sve o Tomislavu i zahariji bilježi...

Vi ste ti koji govore da se u srpskim izvorima Hrvati ne pominju, a srpski izvori vam uopće nisu na raspolaganju. Pojeo vuk magare...

.

Zajebi ti šta beleži svetski priznata povijest, ja te pitam o tome kada je prvi put zabeležena ta priča o Tomislavu? Ko ju je zabeležio i da li je sačuvan originalni zapis toga? I najbitnije, kako je moguće da od nečega što, po tvojoj priči, je svetski priznato ne ostane baš ništa materijalno? A što se turske navale tiče, vidi se da ne shvataš najbolje stvari, pošto je jako malo materijala uništeno iz razloga što je sav materijal prenesen na sigurno tokom seoba Srba pred Turcima. A što se perioda pre njih tiče, ja imam uvid u tu istoriju na deset minuta hoda od moje kuće, pošto živim u Kruševcu i u ovdašnjem muzeju su sačuvani originalni predmeti, dokumenta, oružje, nošnje i slično iz vremena Cara Lazara, može ih videti bukvalno svako i to svakog dana. Čak i Lazareve mošti, naravno ne u muzeju, možeš da vidiš, jer su i one sačuvane. E, tako nešto ne postoji kada je reč o Hrvatima, dok mi imamo obilje dokaza i o ranijoj istoriji, iz prostog razloga jer je jedan naš vladar osvojio kompletne ove prostore, a to je nešto što ne može baš da se izmisli...

- - - - - - - - - -

Ha cuj, to tvoje negiranje danas je propalo prije nekoliko stranica gdje je postavljen samo djelic dokaza da srusi tvoje tvrdnje.

Pa i nije, pošto osim papskog pisma i fragmenta sumnjivog porekla nije ostalo ništa od bogate i moćne hrvatske "države", a to je malo u suprotnosti sa zdravim razumom. Napomena, ne smatraj sebe čovekom zdravog razuma, pošto to nisi, pa se ni tvoja merila ne mogu primeniti u normalnoj raspravi.

.

https://forum.krstarica.com/showthread.php/818267-HRVATSKA-MITOMANIJA

:kafa:

Kad su vas mujo i haso okupirali sve što je u srbiji vrijedilo od blaga ili umjetnosti opljačkano je i odnešeno u carigrad ili premješteno najbliže kod muje i hase u tuzlu. Turci su gledali kako da vas zatru ili odnarode i pretvore u vlahe, a ne da su vam čuvali identitet i povijest. Bili ste njihovo roblje i guzili su vas, a pimpač brisali sa svitkom kneza Zaharije...

Dakle, kako ti uopće možeš znat koja je tvoja povijest kad su ti je turci odnijeli ?
O srpskoj povijesti možemo dakle pričati s vašim gospodarima muslimanima iz bosne da vidimo jesu li što vašeg sačuvali ili su sve spalili, ili sa turcima koji teško da nisu guzicu obrisali sa papirom na kojem piše:

"Mi srbi sve što imamo dugujemo Hrvatima za sve veke vekova amen. Hrvati su srpski spas. Bože Čuvaj Hrvate. Bože Čuvaj kevičnjaka"...

Eto, tako ti je završila srpska povijest...

Di si sad ?

Pardon, niko nikog nije u Vlahe pretvarao nego Vlahe u današnje nacije, npr. katolike zapadne Hercegovine od Vlaha u Hrvatine...

Nije to previše bitan podatak, pošto su i Hajduk osnovali Srbi, a sad je ustaški klub :whistling:

megatroll na kvadrat...

- - - - - - - - - -

.

Imaju kosti kraljeva....oni sve pričaju u kićenim desetercima..

A što se turske navale tiče, vidi se da ne shvataš najbolje stvari, pošto je jako malo materijala uništeno iz razloga što je sav materijal prenesen na sigurno tokom seoba Srba pred Turcima.

Sad si se izgubio cijeli. Odjednom spominješ neke seobe pred turcima. A di su se ti srbi selili ? Jel su u Hrvatsku selili ili gdje ? Onda sam priznaješ da ste došli ovdje s turcima. Pa to je zaokret od vekovnih srpskih zemalja. I gdje su podaci o sačuvanom blagu i povijesti ?

Vi jeste dotepanci jer ste velikim silama služili za raskusurivanje sa Srbijom koja je bila pobednik u velikom ratu a teritorija koju ste vi zaposedali kao apatridi je bila moneta za potkusurivanje...tko da bi ste iz K&K prešli u Kraljevinu Srbiju.
Toga ste vi bili jako svesni i podmećete Kralju (kukavičje jaje) koji želi sve Slovene da ujedini - ideju južnoslovenskih naroda u jednoj državi.
Kao nagradu za to ste mu poklonili Marsejski atentat...

Ako ćemo pravo, ubili su ga Makedonci, vaši tzv 'južni Srbi'... :per:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back