Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ne,ja sam napisao da su to tvrdili Madjari i Austrijanci pa si umjesto da kaznis njih,ti kaznio mene. ;)

А не, тешко да су тврдили.

Такве тврдње сам само нашао у ХР википедији, док је код осталих, укључујући и енглеску, нешто сасвим друго.

Занимљива је још и чињеница како се неко смеје државности Срба, који су како рече колега имали своју државу и у средњем и у новом веку.

Док је некима након пар стотина година прва формална држава НДХ.

Баш лоше ствари за поређење и баш бедне речи које излазе из уста твојих.

Pa tu mapu si ti postavio, ne ja. Na obe mape piše isto.

Ti si toliko upućen u to koja se ovde tema pretresa, da sam potireš mapu koji si izneo kao svoj dokaz o broju naroda.

Daj, saberi se, pa da nastavimo.

Čudiš se što su Srbi imali Kraljeve i Cara u Srednjem veku? Verujem da je i to, po tebi, mit. :rotf:

Pa tu mapu si ti postavio, ne ja. Na obe mape piše isto.

Ti si toliko upućen u to koja se ovde tema pretresa, da sam potireš mapu koji si izneo kao svoj dokaz o broju naroda.

Daj, saberi se, pa da nastavimo.

Čudiš se što su Srbi imali Kraljeve i Cara u Srednjem veku? Verujem da je i to, po tebi, mit. :rotf:

Dobro,priznajem,sve te zemlje su srpske,oduvjek su i bile,sa svim kraljevima i carevima. ;)

A koja je to zemlja Hrvata? Nabroj mi? I po kom osnovu? Šta su oni uložili u tu zemlju, šta su izgradili, ostavili iza sebe kroz vekove?

Onu zemlju gde su Serbi bili apsolutna većina je li?

Kako te nije sramota da tako nešto lupaš?

Nataša ti si ta koja ulazi u tuđe dvorište i dere se da je to srpsko, a pritom za takvu tvrdnju nemaš nijedan povijesni, politički, demografski, ekonomski ni moralni argument. Imaš samo želju da ukradeš, a mora da je to silan teret na duši kad noću treba leć. Kako ćeš pred Boga s pričom da je slavonija srpska ? Srbi i Hrvati kroz povijest najčešće nisu bili niti susjedi, daleko ste vi od nas u svakom pogledu...

.

Nataša ti si ta koja ulazi u tuđe dvorište i dere se da je to srpsko, a pritom za takvu tvrdnju nemaš nijedan povijesni, politički, demografski, ekonomski ni moralni argument. Imaš samo želju da ukradeš, a mora da je to silan teret na duši kad noću treba leć. Kako ćeš pred Boga s pričom da je slavonija srpska ? Srbi i Hrvati kroz povijest najčešće nisu bili niti susjedi, daleko ste vi od nas u svakom pogledu...

.

Pa dobro, daj nam ti argumentovano koje su to Hrvatske zemlje.

Opet, za Slavoniju, tu je mapa:
Pogledajte prilog 515106

Lepo piše "SERBEN" preko CELE Slavonije i Vojvodine. Ne znam šta ti tu nije jasno.

Srbija je na Severu u glavnom bila sused sa Ugarskom u doba Srednjeg veka, to si u pravu. Možda bi bila i sa Hrvatskom da je ta država u to doba postojala kao samostalna.

Poslednja izmena:

Lepo piše "SERBEN" preko CELE Slavonije i Vojvodine. Ne znam šta ti tu nije jasno.

Srbija je u glavnom bila sused sa Ugarskom u doba Srednjeg veka, to si u pravu. Možda bi bila i sa Hrvatskom da je ta država u to doba postojala kao samostalna.

:D

car-krepimir-foto-sd-ilustracija.png

Onu na kojoj pise da je Hrvata u A-U bilo vise nego Srba uprkos tvojoj tvrdnji da je Srba bilo 3X vise ?? :D

Mapa koju sam postavio i ceo Atlas su veoma priznati. Dok ti ni ne znaš izvor mape koju si postavio. :per:
Svakako, obe mape se slažu oko Slavonije i Vojvodine, što je, ipak, bitan detalj.

Sa druge strane, mapa koju si upravo postavio, ova sa Oštrivojevićima, nije istorijski validna (tako da mene dzabe hvataš na to).

pa i Austrougari su Srbi, to je činjenica.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/be/Ethnographic_map_of_austrian_monarchy_czoernig_1855.jpg
Sve jasno.

Poslednja izmena:
Nemoj postavljati tu mapu,podaci ce razocarati Natasu. :D

Da li si pogledao tu mapu u opšte? Hajde, iskreno kaži. :per:

Fino piše:
Slavovija i Slovenija - Srbi
Zagorje i Podgorje - piše Slovenci i Hrvati
Vojna Krajina - Srbi i Hrvati

Stvarno nigde ne piše samo Hrvati. To je činjenice ove mape koju si mi ti dao. To nije niko izmislio, ako pogledaš detaljno, tako vrlo jasno piše.

Da li si pogledao tu mapu u opšte? Hajde, iskreno kaži. :per:

Fino piše:
Slavovija i Slovenija - Srbi
Zagorje i Podgorje - piše Slovenci i Hrvati
Vojna Krajina - Srbi i Hrvati

Stvarno nigde ne piše samo Hrvati. To je činjenice ove mape koju si mi ti dao. To nije niko izmislio, ako pogledaš detaljno, tako vrlo jasno piše.

Ma sve su to Srbi,kakvi crni Hrvati i Slovenci,ne vjerujem "beckoj skoli",oni su i nekakve Albance izmislili. :D

Najlakše je, kada te dokazi pobede, preći na neku jeftinu ironiju.

Niko Albance nije izmislio, bili su to od kad i Srbi. Čak je Teodor Muzaka u sastavu vojske Vuka Brankovića sa svojom konjicom iz južne Metohije učestvovao u Boju na Kosovu :per:

Za Hrvate nikad nisam rekao da ne postoje kao nacija... Svaka moja tema o Balkanku govori o samo dva Slovenska plemena: Srbima i Hrvatima (Dalimilova Hronika i istorijski izvori tog vremena samo ova dva naroda pominju, za druge Južnoslovenske ne daju ni najmanju naznaku da postoje).

Poslednja izmena:
Znamo se,po tvojim podacima su u A-U Bunjevci i Sokci bili popisani kao posebne nacije. :D

Oni i nisu Hrvati, oni su to postali uredbama. To je činjenica.

- - - - - - - - - -

Ako nisi shvatila , na području AU monarhije samo.

Pa gde su to bili sem AU monarhije?

Ja lepo pitah, a ne dobih odgovor - gde su to Hrvati ostavili neki trag ?

Najlakše je, kada te dokazi pobede, preći na neku jeftinu ironiju.

Niko Albance nije izmislio, bili su to od kad i Srbi. Čak je Teodor Muzaka u sastavu vojske Vuka Brankovića sa svojom konjicom iz južne Metohije učestvovao u Boju na Kosovu :per:

Za Hrvate nikad nisam rekao da ne postoje kao nacija... Svaka moja tema o Balkanku govori o samo dva Slovenska plemena: Srbima i Hrvatima (Dalimilova Hronika i istorijski izvori tog vremena samo ova dva naroda pominju, za druge Južnoslovenske ne daju ni najmanju naznaku da postoje).

Ti kao primjer pravog Srbina bi trebao znati da to uopce nije ironija,pitaj Natasu kako su ustvari nastali tzv. Hrvati :D

Oni i nisu Hrvati, oni su to postali uredbama. To je činjenica.

A-U izdavala uredbe Bunjevcima i Sokcima ?? :D

Pogledajte prilog 515106

Srbija je na Severu u glavnom bila sused sa Ugarskom u doba Srednjeg veka, to si u pravu. Možda bi bila i sa Hrvatskom da je ta država u to doba postojala kao samostalna.

I što bi ta mapa trebala predstavljat ?

Srbi u Slavoniji nisu bili većina čak niti nakon tursko-srpske najezde na Hrvate, koju smo povjesno uspješno porazili, a vlahe - sada srbe, tada poštedjeli. Nikad to ni administrativno nije bila Srbija. Dakle nemaš demografski, povijesni ni moralni argument.

Našo si mapu di piše serben i to je postala tvoja istina ? Tako ima i onaj popis di zabunom piše da su 90 posto dubrovčana početkom 20. Stoljeća bili Srbi. Daj onda i to okači pa dokazuj sada živim dubrovčanima da su im roditelji tajili da su srbi...

Ti si teška budala čovječe božji čim se baviš takvim glupostima. Tebi u glavu ne ulazi da su kroz povjest rađene i mape s pogrešnim natpisima, što namjerno, što iz nepažnje, što iz neznanja. Ti vidiš da negdje piše srbija i gotovo, za tebe je to srbija i nema dalje. Srbija je zemlja trećeg svijeta sve dok takve jeftine priče prolaze kod vas...

.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back