veliki krang
Legenda
- Poruka
- 71.060
Hrvati su KONSTANTNO razbijali turke SAMI...
Kasnije i s braćom ali najviše sami. Tebe to boli znam...
.
Ne nisu, jer ih je mobilisala druga država kojoj su Hrvati bili podređeni subjekt, to jest entitet

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
.

.
Kako da ne pa Austrijanci naselili Srbe u vojnoj krajini
Aj ne lupaj, i stvarno šta radi moderacija... ne može se svakakva budala puštati da piše laži .
Ovog stvarno treba ukloniti kao sumanutog i bota prve vrste.
Kako da ne pa Austrijanci naselili Srbe u vojnoj krajini
Aj ne lupaj, i stvarno šta radi moderacija... ne može se svakakva budala puštati da piše laži .
Ovog stvarno treba ukloniti kao sumanutog i bota prve vrste.
Mene treba uklonit jer pišem povijesne činjenice kako ih broji svjetska povijest. A tebe treba pustit da pišeš kako jednostavni demografski i lako provjerljivi službeni navod iz bivše države o 21 000 Hrvata u Vukovaru zapravo nije istina jer je to, da te citiram: "Malo previše Hrvata"...
.

Pa i ne broji ih, jer nigde u svetskoj istoriji nećeš naći ni pomena o tim "bitkama" koje pominješ, prosto zato što su sukobi te veličine bili gotovo svakodnevni u to vreme, pa ni oni Hrvati koji su bili mobilisani od strane Mađara nisu bili izuzetak![]()
Jesi li kad čuo za pojam "antemuralis christianis" ?
To znači bedem kršćanstva. Štit...
Da vidimo koje su zemlje povijesno i u kojem obujmu i značaju od kršćanske civilizacije proglašene bedemom kršćanstva...
https://www.google.hr/url?sa=t&sour...FjAAegQIARAB&usg=AOvVaw0DyJlcm_GMCe3ywpo_AJTW
Dakle, Hrvati su povijesno proglašeni definitivno najvećim braniteljima kršćanstva u cijeloj povijesti europe...
Kako je lepo biti Hrvat !!!
BOŽE HVALA TI !!!
.

Da vidimo koje su zemlje povijesno i u kojem obujmu i značaju od kršćanske civilizacije proglašene bedemom kršćanstva...
https://www.google.hr/url?sa=t&sour...FjAAegQIARAB&usg=AOvVaw0DyJlcm_GMCe3ywpo_AJTW
Dakle, Hrvati su povijesno proglašeni definitivno najvećim braniteljima kršćanstva u cijeloj povijesti europe...
BOŽE HVALA TI !!!
.
Mene treba uklonit jer pišem povijesne činjenice kako ih broji svjetska povijest. A tebe treba pustit da pišeš kako jednostavni demografski i lako provjerljivi službeni navod iz bivše države o 21 000 Hrvata u Vukovaru zapravo nije istina jer je to, da te citiram: "Malo previše Hrvata"...
.
Pa izgleda da ste malo dopisali , šta je to čudno. To Šiptari non stop rade, pa što ne bi i vi, kod istih ste učili .
To isto su radili prije 300 godina, prije 150 godina, juce, danas, zato - jer im to uvijek prolazi...Oguglali smo na to, a dobro je da se ne dogadja nama, nego - tamo nekim Srbima. Mislim, ko **** Srbina, napustila ga vlast, a on nece - da se pokatolici!?? Ne slusa Kolindu koja mu lijepo kaze da je Hrvat,ali pravoslavan! J*bat mater Vucicu i ostalima ako ne udju u sastav Rusije, makar kao "ruska gubernija" jer mi se ne mozemo sami suprostaviti fasistoidnom zapadu,
Kakvi Hrvati u tim bitkama, možda kao štitonoše i pešaci. Lupa budaletina za sve pare. Ali oni to tako falsifikuju i ponavljaju, na kraju će ispasti da je tako bilo
Kakvi su to ološi, pa to svet nije video
BOŽE HVALA TI !!!
.
Pa i ne broji ih, jer nigde u svetskoj istoriji nećeš naći ni pomena o tim "bitkama" koje pominješ, prosto zato što su sukobi te veličine bili gotovo svakodnevni u to vreme, pa ni oni Hrvati koji su bili mobilisani od strane Mađara nisu bili izuzetak![]()
Da li priliči da ti srpsko vojevanje protiv osmanlija stavljaš u isti koš s hrvatskim ?
Hrvati imaju brdo velikih bitaka s turcima i ogromnih pobjeda. Naprimjer famozna bitka na Krbavskom polju bila je zapravo repriza prve bitke na Krbavskom polju 1492. poznate kao "bitka na vrpolju", gdje smo porazili vojsku osmanlija u broji do 10 000 vojnika...
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Vrpile
Pa je slična u tom periodu bila bitka kod dubine 1483. gdje je isto potučeni ogromna turska vojska i još mnoge velike bitke, gdje smo stalno poražavaju turke. Tako da ne možeš nas uspoređivat s vama kada govorimo o turcima, jer se tu nema što uspoređivat...
.
Naravno, nadimak koji ste sami sebi dali je veoma relevantan, posebno kad dolazi od zakržljale rase![]()
Srpskog zida očito nije bilo, prešli preko Srbije ko preko plitkog potoka.
Što više Srbi postali pomagači Turcima u nadiranju na naše zidove.

Iskreno ja na zapadu ili okruženju isto nisam čuo da se kosovska bitka spominje . To je samo vas nacionalni mit. Takvih bitaka, pa i većih su Hrvati imali s Turcima, pa po tvojim riječima je to ništa. Onda je vaše još manje. Jedna, dvije bitke i junački Srbi su nestali sa scene. U Hrvatskoj vojnoj granici se pojavljuju pravoslavni u većoj mjeri tek kad su Turci zaustavljeni i postoji donekle stabilna fronta.
Srbi su većinom bili samo seljaci koji su trebali obrađivati zemlju i tako opskrbljivati vojsku na granici. Vojnu moć da budu neki faktor kao seljaci nisu imali.

Iskreno ja na zapadu ili okruženju isto nisam čuo da se kosovska bitka spominje . To je samo vas nacionalni mit. Takvih bitaka, pa i većih su Hrvati imali s Turcima, pa po tvojim riječima je to ništa. Onda je vaše još manje. Jedna, dvije bitke i junački Srbi su nestali sa scene. U Hrvatskoj vojnoj granici se pojavljuju pravoslavni u većoj mjeri tek kad su Turci zaustavljeni i postoji donekle stabilna fronta.
Srbi su većinom bili samo seljaci koji su trebali obrađivati zemlju i tako opskrbljivati vojsku na granici. Vojnu moć da budu neki faktor kao seljaci nisu imali.
S kim se vi mozete usporedjivati - nego sa Srbima!?? Sa nikim drugim se ne usporedjujete. Zato jer s nikim drugim nemate veze. nego sa Srbima. Ali kao konvertiti - "bolji" ste, pametniji, jaci, ljepsi, ovo-ono,,,Vi, evropski narod, idite u 3 ***** materine - u evropu, i tamo trazite svoju istoriju, a ne na Balkanu!
Srpskog zida očito nije bilo, prešli preko Srbije ko preko plitkog potoka.
Što više Srbi postali pomagači Turcima u nadiranju na naše zidove.
Naravno, samo što smo mi bili sami, a vi tek deo mnogo veće države i samo spletom okolnosti prvi na udaru. Takureć šaka jada![]()
To ti govoris iz perspektive "vjernika" jer o cinjenicama pojma nemas, ali si zato - velik vjernik! Ti se baziras na vjeri. Katolicizam - fasizam, to dodje isto, ista politika rimskog carstva za osvajanje svijeta i potcinjavanje drugih,,,
Naravno, samo što smo mi bili sami, a vi tek deo mnogo veće države i samo spletom okolnosti prvi na udaru. Takureć šaka jada
- - - - - - - - - -
Evo, da pomenemo opet onaj Jutjub kanal sa koga sam već postavljao prikaze bitke kod Angore. Dakle, nije to nikakav poseban istorijski izvor, jednostavno se neko zanimao i napravio animirane prikaze čuvenih bitaka kroz istoriju. Ima tu svega, koliko sam video nešto više od sto različitih snimaka, od bitaka Aleksandra i Rimljana, preko Karla Velikog i Tevtonaca, do Osmanlija, Rusa, Engleza i ostalih modernog doba. Najbitnije, ti koji prave su neki Britanci koje savršeno ne zanimaju ovdašnje trzavice.
Ovo je taj kanal...
https://www.youtube.com/channel/UCMmaBzfCCwZ2KqaBJjkj0fw
A pitanje za milion dolara glasi: među tolikim svetski poznatim bitkama i ratovanjima, gde su Hrvati?![]()
Hrvati imaju podatke od lažljivih fratara.Pa zašto Hrvati ne bi prihvatili pomoć odreda Austrijanaca ili Slovenaca kad su vlasi i Srbi dolazili pomagati Turcima ?
Tvoja specijalnost je zamućivanje situacije. Čemu zamućivanje kad za svaku važnu bitku imaš točno podatke tko je bio vojskovođa, koji broj vojnika je bio, čiji su bili odredi itd...
I ti svi podaci jasno pokazuju da su Hrvati vodili ne samo svoje bitke nego smo vodili bitke i izvan teritorija Hrvatske i spašavali Mađare i Austrijance. Dakle POVIJEST NAMA IDE U PRILOG !!!
.

Što ima vjera sa činjenicama. Dvije bitke su slomile Srbe u roku od dvadeset godina i postali ste vjerni vazali i pomagači Turaka.