Meze

Да ли спремате мезе кад вам долазе гости?
Ако да, које?

Imam uvek domaće peke i prosarane slanine i cvaraka vakumiranih
Sireve kupim

🤷🏻‍♀️

Zavisi ko mi dolazi

Za jugose gore navedeno

Ako mi dodju prijatelji muslimani nabavim sudzuk , sireve , ruže od lesnatog tijesta i zukini

U postu dimljene ribe

Svaka meza sadrzi oljive, ajvar, papricice, luk i krastavcice

Bugarska je vise istok nego Srbija, sve crkve u Sofiji su bile dzamije.
Ne živim tamo jbt. Rođen sam u opštoj bolnici u Leskovcu. U Sofiji imam samo službenu adresu. Mada je Bugarska danas dosta modernije društvo od Srbije.
Kaži to evropskoj gospodi koja služi kanapee na koktel okupljanjima :mrgreen:
E pa zato bata Neško služi Bayerische Pilsner.

Ne živim tamo jbt. Rođen sam u opštoj bolnici u Leskovcu. U Sofiji imam samo službenu adresu. Mada je Bugarska danas dosta modernije društvo od Srbije.

E pa zato bata Neško služi Bayerische Pilsner.
Nigde nisam primetila da se na tim okupljanjima uz pivo ništa ne posluži. Il misliš na one barove gde grickaš perece i kikiriki uz to :mrgreen: ovde se priča o domaćem mezetluku i običaju ugošćavanja gostiju kod nas, bez ikakve veze sa Osmanlijama :mrgreen:

Nigde nisam primetila da se na tim okupljanjima uz pivo ništa ne posluži. Il misliš na one barove gde grickaš perece i kikiriki uz to :mrgreen: ovde se priča o domaćem mezetluku i običaju ugošćavanja gostiju kod nas, bez ikakve veze sa Osmanlijama :mrgreen:
Pa to su osmanski običaji. Samo narodi koji su potpali pod negativan turski uticaj imaju naviku da iznose pečenje pred gosta. Kod braće Rusa jedeš kikiriki.

Pa to su osmanski običaji. Samo narodi koji su potpali pod negativan turski uticaj imaju naviku da iznose pečenje pred gosta. Kod braće Rusa jedeš kikiriki.
Kakve veze imaju Rusi sa našim običajima ugošćavanja gostiju? I odakle ti ideja da smo čekali Turke da nam pokažu kako se dočekuju gosti? 🤣Jesi li čitao nešto o načinu života na selima i dvoru pre dolaska Turaka na ove prostore?

Back