Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Да ли спремате мезе кад вам долазе гости?
Ако да, које?
O da, na proju sam zaboravila.Uz meze obavezno slane kiflice, projice ili pita sa sirom.
Ostavljaš me bez tekstaImam kod mojih pušnicu, gde svake zime sušimo meso. Naseckano na dasci uz domaći sir, salate i pogaču, uobičajeno meze uz žestinu...
Kaži to evropskoj gospodi koja služi kanapee na koktel okupljanjimaNe, to je ostatak osmanskog primitivizma. Služim gostima čips i pivo, a čaše nalivam malo iznad pola u duhu centralnoevropske tradicije.
Bugarska je vise istok nego Srbija, sve crkve u Sofiji su bile dzamije.Ne, to je ostatak osmanskog primitivizma. Služim gostima čips i pivo, a čaše nalivam malo iznad pola u duhu centralnoevropske tradicije.
Nije normalno ne posluziti uz alkohol neku hranu. Cips nije hrana.Kaži to evropskoj gospodi koja služi kanapee na koktel okupljanjima
Ne živim tamo jbt. Rođen sam u opštoj bolnici u Leskovcu. U Sofiji imam samo službenu adresu. Mada je Bugarska danas dosta modernije društvo od Srbije.Bugarska je vise istok nego Srbija, sve crkve u Sofiji su bile dzamije.
E pa zato bata Neško služi Bayerische Pilsner.Kaži to evropskoj gospodi koja služi kanapee na koktel okupljanjima
Evo moj tip uz belo ili roze vino - brusketi od kriski bageta, preliveni maslinovim uljem i belim lukom i sa kockicom gorgonzole preko. Sve se to kratko zapece. Ukrasi roze grozdjem.
Nigde nisam primetila da se na tim okupljanjima uz pivo ništa ne posluži. Il misliš na one barove gde grickaš perece i kikiriki uz to ovde se priča o domaćem mezetluku i običaju ugošćavanja gostiju kod nas, bez ikakve veze sa OsmanlijamaNe živim tamo jbt. Rođen sam u opštoj bolnici u Leskovcu. U Sofiji imam samo službenu adresu. Mada je Bugarska danas dosta modernije društvo od Srbije.
E pa zato bata Neško služi Bayerische Pilsner.
Danas jeste, vec sam na nekoj temi objasnjavala zbog cega.Mada je Bugarska danas dosta modernije društvo od Srbije.
Pa to su osmanski običaji. Samo narodi koji su potpali pod negativan turski uticaj imaju naviku da iznose pečenje pred gosta. Kod braće Rusa jedeš kikiriki.Nigde nisam primetila da se na tim okupljanjima uz pivo ništa ne posluži. Il misliš na one barove gde grickaš perece i kikiriki uz to ovde se priča o domaćem mezetluku i običaju ugošćavanja gostiju kod nas, bez ikakve veze sa Osmanlijama
Jedan prost razlog. U Srbiji ljudi još uvek piju kafu na džezvu dok u Bugarskoj već 20-30 godina takvu kafu piju samo stariji od 70.Danas jeste, vec sam na nekoj temi objasnjavala zbog cega.
Kakve veze imaju Rusi sa našim običajima ugošćavanja gostiju? I odakle ti ideja da smo čekali Turke da nam pokažu kako se dočekuju gosti? Jesi li čitao nešto o načinu života na selima i dvoru pre dolaska Turaka na ove prostore?Pa to su osmanski običaji. Samo narodi koji su potpali pod negativan turski uticaj imaju naviku da iznose pečenje pred gosta. Kod braće Rusa jedeš kikiriki.