Metju Peri je bio na aparatima za održavanje života sa '2 procenta šanse da živi' nakon što mu je debelo crevo puklo od zloupotrebe opioida 2018.

Sensei

Master
Moderator
Poruka
94.373
Godine 2018, Peri, tada 49, proveo je mesece u bolnici oporavljajući se od operacije od, kako je njegov publicista rekao, perforacije gastrointestinalnog trakta.

Njegova knjiga opisuje kako je zapravo bio u životnoj opasnosti nakon što mu je debelo crevo puklo od zloupotrebe opioida. Bio je u komi dve nedelje i na aparatima za održavanje života. Ukupno je proveo pet meseci u bolnici na oporavku i morao je da koristi kesu za kolostomu devet meseci.

„Lekari su rekli mojoj porodici da imam 2 procenta šanse da preživim“, rekao je Peri. "Stavljen sam na stvar koja se zove ECMO mašina, koja radi sve disanje za vaše srce i vaša pluća. I to se zove Zdravo Marijo. Niko to ne preživi."

1644585980-1144.jpg

Godine 2018, Peri, tada 49, proveo je mesece u bolnici oporavljajući se od operacije od, kako je njegov publicista rekao, perforacije gastrointestinalnog trakta.

Njegova knjiga opisuje kako je zapravo bio u životnoj opasnosti nakon što mu je debelo crevo puklo od zloupotrebe opioida. Bio je u komi dve nedelje i na aparatima za održavanje života. Ukupno je proveo pet meseci u bolnici na oporavku i morao je da koristi kesu za kolostomu devet meseci.

„Lekari su rekli mojoj porodici da imam 2 procenta šanse da preživim“, rekao je Peri. "Stavljen sam na stvar koja se zove ECMO mašina, koja radi sve disanje za vaše srce i vaša pluća. I to se zove Zdravo Marijo. Niko to ne preživi."

Pogledajte prilog 1241149
Čendler, Čendler.

mora da je uneo u sebe pun šleper tih opioida čim mu je debelo crevo puklo od zloupotrebe istih
Интересантно, али опиоиди, односно опиоидна епидемијаа која тренутно влада у САД од које годишње умре сада већ више од 100.000 амера (дакле више него у било којим ратовима), не тражи већу количину дроге. Све је засновано на фентанилу, који изазива екстремну зависност. Њиме често допуне неке класичне дроге, пошто је веома отрован. Дешавало се да полицијац током претреса случајно удахне малу дозу и одмах иде на оживљавање.

Дакле дилери то распореде у неке мале количине, али набаце себи муштерије које ће им се враћати док су живи, јер изазива већу зависност од крека.

А све почиње уоптребом пилула против болова, које су амерички доктори деценију преписивали у ненормалним количинама. Нису то диклофени и бруфени као код нас, то су пилуле на бази морфијума, које јако брзо изазову зависност. Па и када се проблем здравствени реши, остаје ти да си постао завистан од њих. А како су скупе и како је тешко набавити без рецепта, многи су са тих пилула прешли на друге дроге, најчешће хероин.

Фентаник иначе има своју употребу у медицини, ако се не варам код анестезија и тешких повреда. Али сада Америма фентанил ваљају Кинези преко мексичких картела. Трамп се једно време бунио, притисао Кину (која је највећи произвођач), да боље котролише. То је чак и функционисало, све до Бајдена и овог рата у Украјини, а кулминирало је када је Пелоси посетила Тајван. Кинези најавили повлачење из тог неког договора, тако да поново ваљају фентанил Америма.

Back