Meteor

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Asteroid promera oko jednog kilometra upravo se jako približio našoj planeti i juri pokraj Zemlje. Najmanja udaljenost na kojoj će nam biti je 5,6 miliona kilometara pa ne predstavlja ozbiljnu pretnju za planetu.

Ipak, zbog njegove veličine NASA ga pomno prati.

U izveštaju se podseća kako naučnici smatraju da je asteroid veličine oko 10 kilometara svojim fatalnim udarom pre 66 miliona godina prouzrokovao, između ostaloga, i izumiranje dinosaurusa.

Procene su da je ova gromada velika 990 x 440 metara, a u kategoriju potencijalno opasnih ušao je jer će kraj nas proći na udaljenosti manjoj od 0,05 au (astronomskih jedinica) i promer mu je veći od 150 metara. Inače, takvi udari potencijalno opasnih asteroida dogode se jednom u 10.000 godina.

I da u NASI znaju da ce udariti u Zemlju TO NIKADA NE BI REKLI da ne izazovu paniku u svetu!

Ima jedan roman, davo sam ga citao, zove se takodje "Meteor", kako jedan meteor velicine Meseca leti pravo prema Zemlji...To samo naucnici znaju, ali su od politicara prisiljeni da cute......Tek na dan pred udar, kada je vec bio vidljiv golim okom i nije se vise moglo kriti, politicari su svetu saopstili strasnu istinu: da su to poslednji sati planete Zemlje...

Ima jedan roman, davo sam ga citao, zove se takodje "Meteor", kako jedan meteor velicine Meseca leti pravo prema Zemlji...To samo naucnici znaju, ali su od politicara prisiljeni da cute......Tek na dan pred udar, kada je vec bio vidljiv golim okom i nije se vise moglo kriti, politicari su svetu saopstili strasnu istinu: da su to poslednji sati planete Zemlje...
Kako si ti preživeo onaj prošli udar, imaš li kakav savet

Nije brza, ja vec pocela...
Par dana pre udara CNN, Rasha today i ostali najveci svetski listovi i TV stanice bi zvali naucnike, ispitivali ih sta moze da se desi, oni bi se nadmudrivali sa publikom, jedni bi govorili da je opasnost smrtna, drugi bi tesili da nema nikakvog razloga za paniku, treci bi se molili Bogu...

Par dana pre udara CNN, Rasha today i ostali najveci svetski listovi i TV stanice bi zvali naucnike, ispitivali ih sta moze da se desi, oni bi se nadmudrivali sa publikom, jedni bi govorili da je opasnost smrtna, drugi bi tesili da nema nikakvog razloga za paniku, treci bi se molili Bogu...
E gledala sam taj film...

ili bar slican :think:

Svakoga dana i noci Najmocniji teleskopi na svetu gledaju mnoge sudare nebeskih tela u Kosmosu...To nije nista neobicno, to je normalna pojava...Tako je stigao i zivot na nasu planetu, negde iz nekog mracnog budzaka Svemira...

Back