Metallica

• Začetnik teme Začetnik teme 135tt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Metallica - The Best Instrumental

• Orion

glasova: 6 33,3%
  • (Anesthesia) Pulling Teeth

glasova: 4 22,2%
  • The Call of Ktulu

glasova: 8 44,4%

• Ukupno glasova
    18
  • Anketa je zatvorena .
princeofpain897:
Neznam zašto bi trošili reči da ovlaš prepričamo ono što je sasvim dobro rečeno u pesmi.
Nije to Mile voli disko pa da moze dase prepriča...
Svako ko sluša tu pesmu shvatiće je na svoj način,sasvim različit od svih ostalih...

Tacno,a neko ce reci (ja) da Metallica NE ZNA DA SVIRA,i zato je Garage INC. toliko uproscen i osakacen-
Nije ni cudo sto ceo Mercyful Fate poslednjih godina toliko otvoreno pljuje po Metallici.
ali,svaka im cast na hrabrosti sto su smeli da ista urade sa Mr.Krølmarkom i Mr. Petersonom,,,,mislim,eto,preziveli su.

Nikad nisam nesto voleo metallicu,ali ovaj poslednji album je i vise nego ocajan...kad sam odslusao prve dve pesme(frantic,st.anger),toliko me je smorilo da nisam imao volju da odslusam ostatak albuma

Da,al opet i Metalika je sa ove strane,a ne sa njihove...
I netreba da se svađamo međusobnonego da svu mržnju usmerimo ka njima (onima sa druge strane) ako shvatate šta hoću da kažem, odnosno ako znate ko smo MI a ko su ONI...

princeofpain897:
Da,al opet i Metalika je sa ove strane,a ne sa njihove...
I netreba da se svađamo međusobnonego da svu mržnju usmerimo ka njima (onima sa druge strane) ako shvatate šta hoću da kažem, odnosno ako znate ko smo MI a ko su ONI...

Ovo ti je dobro.Ali mi pobornici tradicionalnog metala ne mozemo i necemo da se svrstamo medju "Us" i "Them" (je li nekome poznat ovaj naslov od King Diamonda).

Protiv Metallice,protiv Slayera,protiv Venoma.

Samo tradicionalni Heavy Metal.

Abigail, sinko Abigail :wink:
Funeral

"We are gathered here tonight,
to lay to rest Abigail LaFey,
whom we now know
was first born dead
on The 7th Day of July 1777.

Abigail must be nailed to her coffin
with 7 silver spikes,
1 through each arm, hand and knee,
and let the last of the 7 be drawn through
her mouth
so that she may never rise and cause evil again

Who will be the first?"

"I O'Brian of the Black Horsemen."

Da,,,,,da ne skrecemo sa teme. Nije King Diamond taj zasluzni za uspeh Metallice,nego bas kompletan band Mercyful Fate i na prvom mestu lider Renæ Kørmlak i drugi gitarista Michael Denner.
"Kill 'Em All" je bukvalno prekopiran rani Mercyful Fate,pogotovo po dugackim pesmama i onoliko brzim solazama.Uostalom Lars Ulrich nikada nije krio svoje danske korene,cak ih je uzdizao u nebesa i posmatrao uspeh Mercyful Fate sa takvim ponosom da je prosto morao da se ulizuje Mercyful Fate ne bi li ovi ikako obratili paznju na jedan poprilicno jadan band pod imenom Metallica.

Mada,zanimljiva je takodje prica o Larsu i cuvenom bandu Metal Church,ciji je prvi bubnjar bio Lars.
Kada je band skoro dosao do snimanja prvog albuma,niko nije hteo da objavi album zbog Larsovog neznanja i nepoznavanja sviranja klasicnog metala.Sva sreca sto je onda genijalni Kurdt Vanderhoof sutnuo Larsa iz banda da mu ne pravi probleme,i Metal Church je krenuo svom snagom napred.
Tako da ta plitkost Metallice i umece kopiranja drugih zaista nije nimalo vredna paznje.

Dont_Break_The_Oath:
Da,,,,,da ne skrecemo sa teme. Nije King Diamond taj zasluzni za uspeh Metallice,nego bas kompletan band Mercyful Fate i na prvom mestu lider Renæ Kørmlak i drugi gitarista Michael Denner.
"Kill 'Em All" je bukvalno prekopiran rani Mercyful Fate,pogotovo po dugackim pesmama i onoliko brzim solazama.Uostalom Lars Ulrich nikada nije krio svoje danske korene,cak ih je uzdizao u nebesa i posmatrao uspeh Mercyful Fate sa takvim ponosom da je prosto morao da se ulizuje Mercyful Fate ne bi li ovi ikako obratili paznju na jedan poprilicno jadan band pod imenom Metallica.

Mada,zanimljiva je takodje prica o Larsu i cuvenom bandu Metal Church,ciji je prvi bubnjar bio Lars.
Kada je band skoro dosao do snimanja prvog albuma,niko nije hteo da objavi album zbog Larsovog neznanja i nepoznavanja sviranja klasicnog metala.Sva sreca sto je onda genijalni Kurdt Vanderhoof sutnuo Larsa iz banda da mu ne pravi probleme,i Metal Church je krenuo svom snagom napred.
Tako da ta plitkost Metallice i umece kopiranja drugih zaista nije nimalo vredna paznje.

Mercyful Fate blablabla.......mislim dosta price o Metallica kao lopovima, o loshim muzicarima u tom bendu, o njihovom kopiranju tudjih albuma, o mega kradjama, itd. itd.

ovde je tema St.Anger i mislim da je komentar albuma ono shto se trazi......a osporavanje benda kao shto je Metallica je tvrditi da je crno ustvari belo

licno na prvo slushanje mi se nije preterano svideo, ali poshto su mi oni No.1 bio sam lud i euforican vrlo dugo i za St.Anger-om.........kasnije nakon novog slushanja neke pesme su mi se vishe svidele, neshto novo sam otkrivao ali i dalje je ostao gorak ukus zbog izostanka Kirkovih solaza......no, to je moje licno mishljenje i zato sam ga i napisao jer se to i trazi......

bez uvrede

princeofpain897:
inače moja omiljena pesma od Melalike je Welcome home(Sanitarium)
Pozdrav za joxy_metal
poZzzz i za tebe... :-D
Nego jedan savet:gledaj u pun Mesec dok slusas svoju omiljenu...
Meni je Welcome home (Sanatarium) jedna od omiljenih...
posebno ovaj deo:
"Fear of living on
natives getting restless now
Mutiny in the air
got some death to do
Mirror stares back hard
Kill, it's such a friendly word
seems the only way
for reaching out again."

A sto se tice pesme Astronomy,htela sam da podelimo utiske... Mislila sam da ima vise onih koji su rapolozeni za tu temu,s obzirom da sam na jednom stranom forumu nasla da su raspravljali o ovoj pesmi,i bilo je svakakvih vidjenja...Od toga da se radi o lezbejkama do toga da se radi o samoj o astronomiji. :lol: ...Toliko od mene... ;-)

Meni je interesantno dali su osobe koje ne vole st.anger iste one koje ne vole i sve posle 4(5) albuma! A sto se tice mog misljenja (kao velikog fana METALLICE) o st.angeru mislim da je jedini los album ovog benda.Razlog: kreativno ne ucestvovanje James Hetfielda! Ko prati Metallicu zna i zasto(mrzi me da pisem).

Izgleda da je u celoj ovoj Metallicinoj izdaji metala najpametniji bio Jason Newsted.
Covek je ostao dosledan svojim korenima i dalje je obozavao Gene Simmonsa i njegov stil sviranja bassa.Zato je i otisao iz banda i lepo covek uziva u Voivod.

Mada mislim licno da je band napravio onu prekretnicu posle turneje albuma "Metallica",tj. popularno zvani black album.
Ipak turneja koja je trajala godinu i 11 meseci sa ne bas mnogo odmora naravno da je posteno doprinela tom zasicenju zvuka,a i neprekidno gledanje u clana pored ume zestoko da iziritira i da stvori svadje u bandu.
Iskreno,razumem zasto je Metallica to uradila (mada ih nikada nisam voleo), ali mozda su ipak trebali da sacekaju i celu deceniju pa da se snime album u metal zanru.
"Load", "Reload", "Garage INC." a pogotovo ona propast sa simfonijskim orkestrom nikome zapravo nije trebala.

vec sam rekao da mi je Metallica No.1, ali kad stavim Load da slusham, jednostavno ga najlakshe odslusham......ne kazem da su na njemu najbolje pesme, ili da su najbolje solazhe, nego samo da se vidi da je ta duga pauza bila vredna......

shto se tice ostalih albuma moze se reci da je i sve to deo sazrevanja........zashto se niko nije pobunio kad je vec na drugom albumu ubaceno par laganih uvoda i delova na akusticnoj gitari, ili josh bolje, zashto nikom nije smetala pesma Fade to Black.....zashto ljudi ne shavataju da oni vishe nisu pubertetlije koji ma je samo do par petica i brzih rifova i solazha i udri do zore.....licno ja sve volim od njih, ali mi je trulo kad ih neko tako lagano pljuje i to necu da istrpim......i naravno jedno pitanje za sve prisutne......KOLIKO PUTA STE ODSLUSHALI St.Anger?

Stefane, itekako ja smetala FADE TO BLACK jednom broju zadrtih fanova... To je po njima prva izdaja, druga izdaja je snimanje spota za One, jer su na samom početku karijere izjavili da nikad neće snimiti spot, treća izdaja je album METALLICA , koji - iako čvrst - nije bio trash, četvrta izdaja su bili albumi LOAD/RELOAD jer su snimnjeni u hard-rock maniru i peta izdaja je ST.ANGER jer je produkcija nu-metal orijentisana... Sa albuma St.Anger mi se sviđaju FRANTIC i SKOM, naravno i UNNAMED FEELING ( i to samo kad sam u žešćoj depresiji)... Jako dobro se na ovom albumu vidi da je Hetfield prestao biti control freak, jer prvi put nije došao sa gotovim okvirima pesama u studio (već su pesme komponovali spontano na licu mesta i zajedno) i zato što je dopustio da ostali članovi benda (pa čak i Bob Rock-verovali ili neverovali!) zajedno sa njim pišu tekstove...Do kraja godine ulaze u studio da snime novi album, pa se iskreno nadam da će Gospodar Lutaka ponovo uzeti konce u svoje ruke ( a što se tiče solaža, već se saznalo da će ih biti)...
Inače, i moj omiljeni bend...

Na zalost imam informaciju da ce i novi album snimiti spontano i na licu mesta! A sto je jos gore imaju i 20-tak pesama koje su zajednicki komponovali (u procesu snimanja st.angera) pa moze da se desi da od njih naprave album.

Pa dobro,to i nije lose ako su te pesme kvalitetne.Mislim,bolje tako da ih podele na dva albuma nego da izdaju dupli.Ovako barem imaju vise manevarskog prostora za buducnost.
A kada sam ja slusao St.Anger,iskreno nisam prepoznao da je to Metallica.
Zvuk mi je vise vukao na (verovali ili ne)na Venom u poslednjoj fazi.
Izuzetno agresivan album,a opet onako odstupa od te mracne atmosfere.
Ali ne znam,,,,,to prosto nije onaj standarni zvuk kao kod bandova Helloween, Iron Maiden, Saxon, da prosto cim cujes,znas da je to to.
Metallica nije sklona evoluciji svog zvuka kao na primer Testament da nadogradjuje svoje iskustvo nego ipak imaju dovoljno hrabrosti da toliko mnogo eksperimentisu.

poenta moje price je da je Metallica iz albuma u album imala drugaciji shmek i da je ponekad i bilo vecih novina....i stvar nije u tome da li si ostao dosledan ili si izdao neki pravac vec je stvar u sazrevanju benda i njihove muzike, produkcije i svega shto ide uz to i tu su promene neminovne.....
moje licno mishljenje...

Phantom, iskreno se nadam da ta informacija nije tačna! Ako jeste, onda će verovatno biti rasula... Po meni demokratija u stvaralaštvu koje kreira više umetnika bez toga da neko bude mastermind, nije dobra stvar... Što se škartova sa St.Anger-a tiče, ne verujem da će ih koristiti za naredni album jer imaju 50 (!) sati ideja snimljenih na turneji - povodom toga je Rob T. rekao da su Hetfieldovi rifovi fenomenalni - plus Presidio Session ( materijal za album koji je bio u planu da se radi, u čemu ih je sprečio H. odlazak u rehab i koji nije korišćen za St.Anger)... Nadam se da će od toga napraviti par dobrih albuma...

Triple one, i mislio sam na taj materijal ,od kog su napravili 20-tak pesama koje nisu zeleli da stave na album(st.anger) ali postoi ideja da stave na sledeci.Sto se tice demokratije i meni je to lose,ali jednostavno James je posle rehaba postao mnogo bolji covek i sad propagira demokratiju vise nego Bus junior i senior zajedno!

Ne, ne... Presidio session materijal je apsolutno netaknut, to su govorili u intervjuima... Od ideja koje su nastale kasnije je napravljeno tridesetak pesama, od kojih su 11. uvršćene na album St.Anger ( i nadam se da to neće upotrebiti za novi album)... U pravu si da je James doživeo popriličnu promenu posle rehaba, čak i svoju davnašnju religioznost otvoreno pokazuje ( tetovaže Isusa Hrista, onda nekog sveca - zaboravio sam mu ime -, zatim dve ruke koje se mole u okruženju anđeoskih krila - ova je na grudima), ali tim pre su mi neshvatljivi razlozi za onako agresivne tekstove, potpuno nesaglasne sa njegovim sadašnjim duhovnim stanjem (možda oni objašnjavaju stanje u kojem se nalazio pre rehaba, pa sad možemo očekivati dijametralnu suprotnost?- ko zna...)

Koliko ja znam on je odrasto u strogo hriscanskoj porodici i to je ostavilo veliki trag na njemu,ali je upravo zato zamrzeo religiju i izgleda mi neverovatno da je ponovo postao religiozan?Sto se tice tetovaza procitao sam skoro na nekom forumu nesto o tome i zaista sam iznenadjen. A sto se tice novih tekstova svi su ih pisali zajedno,i zato deluju ocajno.Tako da pesme po meni ne govore o nicemu!U svakom slucaju tesko je reci sta moze da se desi na sledecem albumu.Kad sam vec kod njega dali znas neke novosti(posto znam da su vec par puta pomerali datum ulaska u studio).BDW verovatno si upravu za one pesme i presidio session materijal,moguce da sam ih pomesao.

verujem da je deo rehab. i povratak veri ili novo pronalazenje vere....no naravno ne moze se negirati uticaj toga na njegove pesme i rad......mislim da su to bitne stvari u njegovom zivotu ..

tatt-1.jpg

jamesandfamily-1.jpg

Back