Metal VS. Punk

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uh kad sam ja bila malo dete i kad nisam ni znala sta je muzika,
a kamoli metal, kupovala sam najvise crne stvari,
(cak su me moji tukli par puta zbog toga...)
tako da odgovorno tvrdim da to sto volim tu boju nema veze sa metal muzikom...

A sta je za vas uniformisanost? Da li se to moze shvatiti kao samo kao nosenje striktno jedne vrste odece (uniforme na neki nacin) ili to moze da se tumaci i na neki drugi nacin? Kao na sledjenje jednog trenda koji pocinje ili vec uveliko vlada?
Ja nosim maice sa natpisima vec skoro 10 godina, na jakni imam zasivene zakrpe sa nekoliko svojih omiljenih bendova, i ne vidim nijedan pametan razlog da prestanem to da radim. . . To sto nosim to sam ja i ne stidim se toga i ne vidim da sam zbog toga bolji ili gori od nekog drugog ko nosi to isto ili ko ne nosi tako nesto. . . Pored tih maica vrlo dobro znam da obucem i neke druge, neke koje nemaju veze sa muzikom koju slusam, a opet znam da ih obucem jer su meni omiljene. . .
A vi sto ne nosite takve maice da li ih ne nosite jer mislite da ce te na taj nacin postati poozeri za nekog ili cete postati uniformisani ili sta vec, ili mozda vec sa time jeste uniformisani jer odbijate obuci nesto drugo?
Sve u svemu. . . Prava odeca i obuca su ono u cemu se osecate udobno, nesto sto vam ne predstavlja problem nositi, kako fizicki tako i psihicki, sve ostalo je neki trend i glupost. . .

A sta je za vas uniformisanost? Da li se to moze shvatiti kao samo kao nosenje striktno jedne vrste odece (uniforme na neki nacin) ili to moze da se tumaci i na neki drugi nacin? Kao na sledjenje jednog trenda koji pocinje ili vec uveliko vlada?
Ja nosim maice sa natpisima vec skoro 10 godina, na jakni imam zasivene zakrpe sa nekoliko svojih omiljenih bendova, i ne vidim nijedan pametan razlog da prestanem to da radim. . . To sto nosim to sam ja i ne stidim se toga i ne vidim da sam zbog toga bolji ili gori od nekog drugog ko nosi to isto ili ko ne nosi tako nesto. . . Pored tih maica vrlo dobro znam da obucem i neke druge, neke koje nemaju veze sa muzikom koju slusam, a opet znam da ih obucem jer su meni omiljene. . .
A vi sto ne nosite takve maice da li ih ne nosite jer mislite da ce te na taj nacin postati poozeri za nekog ili cete postati uniformisani ili sta vec, ili mozda vec sa time jeste uniformisani jer odbijate obuci nesto drugo?
Sve u svemu. . . Prava odeca i obuca su ono u cemu se osecate udobno, nesto sto vam ne predstavlja problem nositi, kako fizicki tako i psihicki, sve ostalo je neki trend i glupost. . .

A u, koliko psihologije na malom mestu..!:mrgreen:

Ja ne nosim te majice iz prostog razloga sto sam zensko,
a zenski modeli su ruzni...
Samo natpisi sa HIMOM, TOKIO HOTELOM, Mensonom itd...
Ko da devojke to slusaju...
Bar ja NE!!!
A jednostavno ne mogu da nosim siroke muske majice...
Ne osecam se prijatno ako je majica presiroka,
(osim ako ne spavam u njoj...)
Inace bih verovatno nosila neke takve majice,
ali i dalje tvrdim da nema nista lepse od cisto crne majice...

mada na torbi imam jednog ripera...

I smatram uniformisanje na onaj drugi naveden nacin...
(mislim i na prvi naravno, ali to nije tema sada...)

Koj moj pricate o odeci...j*t...
Anyway, ja bas volim majice s bandovima, onako siroke crne....*balavi* xD
Ali, ne znam ja de to da nadjem, sem za vasar ;)

Daaakle, ja nisam zagrejana ni za metal, ni za punk, ali moz' se reci da vise volim metal.... punk zika, normalna, ono kao i ostalo, ali metal... :) ql...

kad smo vec kod odece, odeca ne cini coveka. sve receno u kratkoj recenici. moze biti fraza ali to u ovom slucaju jeste tako stvarno. brate ljudi nosite sta hocete, nek svako nosi sta hoce i kako mu prija. bitno je ono sto je u glavi. ja nosim sve, i crno i kezual, mada mi sve vise prija kezual... cesto mi zagrizeni blek metalci se-r-u tu nesto kao da nisam pravi pagan nego lozana jer ne nosim stalno taj crni kaput-marte-uske-lone autfit. brate upravo je suprotno, ja sam veci pagan nego sto oni misle i nego sto su oni sami jer odeca te ne cini takvim nimalo. ja svoj ank mali nosim ispod maje ili shulje i ne izbacujem ga stalno da svi vide koliko sam razlicit i to mi je dovoljno... samo ga nekad izbacim cisto radi ukrasnog detalja ili na svirkama. pravi pagani uopste ne moraju biti u crnom celi, vec suprotno... vise hriscanstvo nalaze takva suzdrzavanja i suzdrzano oblacenje strogo u najtamniju boju i do brade stegnuto. to je kul nekad, nosim ja i crne rolke, al ne treba uvek. paganizam je nastao u prirodi i ta religija je po svojoj prirodi svetlija i raznovrsnija od hriscanstva koje gura samo jednu pricu, uglavnom suzdrzanu pricu, pricu celibata i posta i ostalih stvari... al dobro, sad ovo ode u neku drugu raspravu... hocu reci, kul je sve oblaciti, zavisi od raspolozenja ljudi i onoga u cemu se trenutno udobno osecaju. martinke, skejterke, nike... svejedno je, bas kao i majice sa bendovima i prisivaci i bedzevi ostalo... nije to uniformisanost, to je nosenje onoga sto ti je kul, sto te cini svojim, zasebnom jedinkom, a ako se to poklapa sa i nekim mnogim drugim ljudima, onda je to ok, deo si neke grupe i sta ti fali, znas u glavi da si svoj... nekad je dobro isticati sta volis ako to toliko volis, bilo na jakni, na rancu, kao tetovaza, mindjusa, zig na kozi... sve je to za ljude, nije to nista nenormalno i glupo...

Ja nosim crno ali ne u tripu da sam neki darker,vec isto ono sto imam i belo i crveno...
Pre jedno 2 meseca bio ja u nekom rock kaficu,pustali alogiu i tako neke mekse stvari.Ja blejim i pevusim,prilazi mi neki metalac i onako kao 'svaka cast pa ti slusas alogiu'
:D:D:D

Sto Nodi kaze,te majce su bas nezenstvene,siroke,kao vrece.
A bilo bi pravo osvezenje kad bi postojale bele majce sa logoima bendova,tad bi mi se jos vise svidjale:)Mada verujem da mnogi ne bi bili odusevljeni:lol:

Da, crne majice su super, ali morao bih da dodam da ne sme da postoji nikakav logo na njima. A majice sa bandovima su ok, ali ih redje nosim...

Uglavnom to mora da bude totally blank, world without logos :D

To i ja kazem cisto crne...:-)

Ja volim belu majicu,
ali na drugima...
Retko kada nosim nesto belo,
i mislim da postoje majice rock bendova u beloj i drugim bojama...

INACE IMA LI NEKO ADRESU MORDORA..?

Eto jos jednog razloga zasto je pank bolji...
mi sami pravimo svoje stvari :-D

PUNK'S NOT DEAD!!! (malo sutra :-D )

sid.jpeg

"Ovaj zamazani" je ikona panka, covek koji je stvorio pogo (kasnije sutku) , covek koji je "promovisao" (ako tako mogu da kazem) samounistenje! Covek koji nije bio neki muzicar ali je definitivno posedovao sve ono sto jedan panker treba da poseduje...bunt, revolt i svojsvenost!
I sad ce da pocne prica "on je bio obican dzanki, takvih ima milion" ... e pa NIJE! On se potrudio da ga za 21 godinu zivota upamti ceo svet. . . . .

"Ovaj zamazani" je ikona panka, covek koji je stvorio pogo (kasnije sutku) , covek koji je "promovisao" (ako tako mogu da kazem) samounistenje! Covek koji nije bio neki muzicar ali je definitivno posedovao sve ono sto jedan panker treba da poseduje...bunt, revolt i svojsvenost!
I sad ce da pocne prica "on je bio obican dzanki, takvih ima milion" ... e pa NIJE! On se potrudio da ga za 21 godinu zivota upamti ceo svet. . . . .

A koliko je ziveo..?
Da li zaista smatras da je to cena da te upamti ceo svet..?
da li bi ti toliko platio da bismo tebe pamtili..?
Evo recimo ceo svet zna i Nikolu Teslu,
pa se covek naziveo 88 godina...
I jos je svet mnogo vece korisi od njega imao...
Poenta je da je taj mali izabrao precicu,
nacin da lakse bude upamcen,
a to nije za pohvalu,
svaka cas' njemu kao muzicaru,
ali ovo nije za isticanje...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back