adeptus
Iskusan
- Poruka
- 5.093
Nemcoi, ovo je lepo, ali stvarno mnogo teksta od jednom.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
У томе и јесте проблем данашњег времена, како ће неко да схвати било шта, а камо ли Теслу, ако га смара да чита дужи текст од 20 реда, а о размишљању и да не причам. Не мислим на никог овде посебно, нити да вређам, већ то је генерално мој став, јер је то свеопшта појава резултирана загљупљивању људи путем медија.
Ум код човека рапидно атрофира, разуме само кад му се каже "клик-клак".
Da, naravno, u pravu si, ima ih dovoljno, ali niti želim da ubeđujem nekog u nešto, jer se ubeđivanjem ne dolazi do ničega. Čak i ako ga ubediš rečima, on se posle opet vraća na inertne stare koloseke. Sve je do spoznaje i rada, a ne ubeđivanja.Dobro došao dzonsone.
Ne trudi se da ubediš ikoga u išta .
Ovde u svi već ubeđeni da znaju sve.
Da te ispravim malo , ne zameri, ima ljudi koji žude za novim rakursima a ima onih kojima daš loptu i pustiš ih u dvorište.
Na svu sreću dovoljno je ovih prvih.
Ima.Recimo u mom primeru pre pojave interneta ni delić znanja nisam imao od onoga što sam stekao posle pojave interneta.Pa kakve to veze ima sa stanjem uma?
Naravno.lako možemo da zaključimo da takvog čoveka ne interesuje tema,pa je najbolje ignorisati takve ljude i pustiti i poštovati da veruju i da razmišljaju kako hoće.Ali da mi vršimo psihoanalizu i da ga na osnovu toga osuđujemo,samo pokazuje da stanje uma takvog čoveka koji usuđuje daleko niži od teksta i mudrosti koje sam napisao.Pa utoliko gore za današnjeg čoveka koji preko interneta može da nađe koji hoće tekst, ali zato kad naiđe na duži tekst od 20 reda kaže:
"U hebote, ko će to da čita".
I taj će nešto da razmišlja o Teslinim delima.
Pa ako neko hoće da čita Teslina dela to ne može da se sabije u 20 reda morao bi da se podvrgne "strahovitim mukama" da recimo pročita 40 strana teksta A4 formata.
Za mene to izgleda da više ima veze sa interesovanjem.Radi se o stanju uma i energiji, a ne koji je vek.