Mетафизика и космологија научника Николе Тесле

Nemam sad vremena, ali čim mi bebica zaspi ( i raširim veš, završim ručak, usisam kuću, obrišem prašinu... i ućutkam muža :cool: ), obećavam da ću sve da pročitam, i to sa razumevanjem. :)
Ozbiljno, mimo svake šale, pročitaću. Prvo zato što cenim da je interesantno, makar i ne bilo ni blizu istini ( ne kažem da nije, kažem - makar i ne bilo ), a drugo - prijatno sam iznenadjena što ne Nemcoi napokon otvorio ozbiljnu temu i cenim da zaista ima nameru da diskutuje bez zezancije.
A onda ćemo videti da li ima o čemu da se diskutuje.
U svakom slučaju, Nemi svaka čast, znala sam ja da se iza zezatorskog nastupa krije pametan momak :) ( E, ako me sad razočaraš, ima da te stavim u top, da lično proveriš ima li gradova na Mesecu :p ;) )

Možda je tekst preobiman za neke forumaše .

Takvima preostaje da ga zaobiđu i čitaju one teme koje su im zanimljivije.

Pozdrav i takvima kao i onima koji nalaze da je ova tema zanimljiva i posvete čitanju uvodnog dela 15-estak minuta svog dragocenog forumskog vremena.

Po mom mišljenju ovo je odličan tekst i nalazi se na pravom mestu .

Nemcoiu sve čestitke za izbor.

У томе и јесте проблем данашњег времена, како ће неко да схвати било шта, а камо ли Теслу, ако га смара да чита дужи текст од 20 реда, а о размишљању и да не причам. Не мислим на никог овде посебно, нити да вређам, већ то је генерално мој став, јер је то свеопшта појава резултирана загљупљивању људи путем медија.

Ум код човека рапидно атрофира, разуме само кад му се каже "клик-клак".

Poslednja izmena:
У томе и јесте проблем данашњег времена, како ће неко да схвати било шта, а камо ли Теслу, ако га смара да чита дужи текст од 20 реда, а о размишљању и да не причам. Не мислим на никог овде посебно, нити да вређам, већ то је генерално мој став, јер је то свеопшта појава резултирана загљупљивању људи путем медија.

Ум код човека рапидно атрофира, разуме само кад му се каже "клик-клак".

Imaš pravo.:klap:

Pa kakve to veze ima sa stanjem uma?

Pa utoliko gore za današnjeg čoveka koji preko interneta može da nađe koji hoće tekst, ali zato kad naiđe na duži tekst od 20 reda kaže:

"U hebote, ko će to da čita".

I taj će nešto da razmišlja o Teslinim delima.
Pa ako neko hoće da čita Teslina dela to ne može da se sabije u 20 reda morao bi da se podvrgne "strahovitim mukama" da recimo pročita 40 strana teksta A4 formata.

Radi se o stanju uma i energiji, a ne koji je vek.

Današnji čovekom um je evidentno atrofirao ako je već "mučenje" da se čitaju duži tekstovi.
Radi se o lenjosti uma za rad, a za to treba energija, a ako hoćeš da je imaš za recimo čitanje, pa moraš da je stvaraš putem čitanja, kako bi drugačije?

Ne pada to sa neba niti preko tv ekrana.

I da je tako razvijaš i kumuliraš energiju za duže čitanje, inače, ne čitaj Teslu, već idi na "llik-klak" teme...

Opet generalno mislim, ne poentiram na bilo kog lično.

Dobro došao dzonsone.
Ne trudi se da ubediš ikoga u išta .
Ovde u svi već ubeđeni da znaju sve.

Da te ispravim malo , ne zameri, ima ljudi koji žude za novim rakursima a ima onih kojima daš loptu i pustiš ih u dvorište.

Na svu sreću dovoljno je ovih prvih.
Da, naravno, u pravu si, ima ih dovoljno, ali niti želim da ubeđujem nekog u nešto, jer se ubeđivanjem ne dolazi do ničega. Čak i ako ga ubediš rečima, on se posle opet vraća na inertne stare koloseke. Sve je do spoznaje i rada, a ne ubeđivanja.

Pa kakve to veze ima sa stanjem uma?
Ima.Recimo u mom primeru pre pojave interneta ni delić znanja nisam imao od onoga što sam stekao posle pojave interneta.
Pre si moga da čitaš knjige i znanje samo do kojih si došao,a sada čitaš ono što te interesuje.
Pa utoliko gore za današnjeg čoveka koji preko interneta može da nađe koji hoće tekst, ali zato kad naiđe na duži tekst od 20 reda kaže:

"U hebote, ko će to da čita".

I taj će nešto da razmišlja o Teslinim delima.
Pa ako neko hoće da čita Teslina dela to ne može da se sabije u 20 reda morao bi da se podvrgne "strahovitim mukama" da recimo pročita 40 strana teksta A4 formata.
Naravno.lako možemo da zaključimo da takvog čoveka ne interesuje tema,pa je najbolje ignorisati takve ljude i pustiti i poštovati da veruju i da razmišljaju kako hoće.Ali da mi vršimo psihoanalizu i da ga na osnovu toga osuđujemo,samo pokazuje da stanje uma takvog čoveka koji usuđuje daleko niži od teksta i mudrosti koje sam napisao.

Radi se o stanju uma i energiji, a ne koji je vek.
Za mene to izgleda da više ima veze sa interesovanjem.

Kao što kaže buudala "Ovde su svi već ubeđeni da znaju sve",a prepoznaješ ih po tome kako osuđuju i analiziraju druge.

Back