Metafizička dilema

• Začetnik teme Začetnik teme Hobs
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
H

Hobs

Gost
Zanima me da li ste pristalica ideje:
1) da je u zivotu vec sve unapred predestinirano, tj predodredjeno sudbinski...da slucajnosti ne postoje, i da smo mi tu da odradimo ono zbog cega smo tu?

2) ili verujete da nema pravila, da je sve stvar momenta, kako ti se skocka u zivotu?

Zanima me da li vam vise verujete u 1 ili 2 odgovor?
Svi recite, cak iako ste nesvrstani...negde izmedju :)

Ja se vodim onom "ko zna zasto je nesto dobro" iz razloga sto i kada se nesto lose desavalo u zivotu vreme je pokazalo da je to bilo dobro jer sam iz toga izvukla neke pouke i lakse se nosila sa nekim novim nedacama.
Nekada sam mislila da sam sama kovac svoje srece,kako godine odmicu nisam vise sigurna u to jer bez obzira koliko se ja trudila da nesto uspe,neke stvari se desavaju bez obzira na moj trud...valjda to tako mora.
Verovatno se neki od nas rode pod srecnom zvezdom,drugi idu preko trnja do zvezda...ne znam...mislim da sudbina postoji i da su nam neke stvari odredjene.

Hm... nije sve tako crno-belo... tako da se ne odlucujem ni za jedno od 2 ponudjena...

... zivot su nijanse... osecanja... postoji osecaj... kojim se vodis ili ga ignorises... a takodje postoje znakovi pored puta... 8) :wink:

nesto bas ne vjerujem u slucajnosti, kontam da sve ima svoj razlog. ali... ako nekog sretnes u bus-u za recimo bg ne vjerujem da se to desilo zato sto je to sudbina vec zato sto su iz nekih drugih razloga dve osobe se srele u istom busu iz razlicitih potreba. uh, kakva recenica :roll:
ma, ne, nema sudbine. svi mi krojimo svoj zivot i bice onako kako mi odlucimo a ne onako kako kaze vidovita zorka :D LOL
ej, da... znakovi pored puta... :arrow: treba ih samo pazljivo pratiti :wink:

Verujem u obe ,,teorije''... Verujem da postoji nekoliko ,,puteva''... to jest sudbina. Mi biramo kojim putem cemo ici... a na kraju... novi pocetak...

~~~~~~~~~
Crying for me was never worth a tear, my lonely soul is only filled with fear...

pa,i jedno i drugo je tacno-NARAVNO!
U TVOJOJ KARTI ZIVOTA PISU NEKE KONKRETNE STVARI TIPA....tad i tad ces se ozeniti,tad i tad ces se razvesti...imaces toliko i toliko dece,ziveces tu i tu....ali ne i koju ces muziku voleti ili tako neke gluposti-to je tebi dato da odlucujes.
zakljucak: SUDBINA POSTOJI

i jos nesto-DA SUDBINA NE POSTOJI NE BI POSTOJALA NI ASTROLOGIJA I VIDOVITE OSOBE NE BI POSTOJALE.KAD TI VIDOVITA OSOBA KAZE DA CES SE NPR.2004 GOD OZENITI TO ZNACI DA ONA IMA TU,da kazem,MOC DA PROCITA S TVOJE KARTE ZIVOTA.....

K.b:
i jos nesto-DA SUDBINA NE POSTOJI NE BI POSTOJALA NI ASTROLOGIJA I VIDOVITE OSOBE NE BI POSTOJALE.KAD TI VIDOVITA OSOBA KAZE DA CES SE NPR.2004 GOD OZENITI TO ZNACI DA ONA IMA TU,da kazem,MOC DA PROCITA S TVOJE KARTE ZIVOTA.....
da i onda moze i da sugerise....to je problem "prorocica" ako ti nesto kaze ti ces to i uraditi....

Back