Mesta za izbegavanje

kakav Kan i plaze, ono je smesno
volim stenovite plaze, Porto Limnionas na Zakintosu je savrsen

Ima tih izbora za naj plaze in Europe and world. Nije ovo sto sam dala jedini.
Ali u Francuskoj ima lepih plaza, pogotovo na Atlanskom okeanu. Da znas da ima lepih plaza i u Danskoj i drugde po severu. Sta je problem pa nema turista. Vremenske prilike (privi kriterijum); jednostavno receno sto severnije to hladnije.
Stoga Spanija i Grcka najbolje plaze, vreme i toplo more. Posle toga Italija (Southern Italy).
A ti ako volis to mesto na Zakintosu, mozes da mu se vracas. U principu treba ici tamo gde ti je lepo, tu si bio, znas da je lepo i OK.
Mi ovde na temi ne govorimo o divnim mestima vec onim koja treba jos u startu precrtati kao mogucu destinaciju, mestima koja su u svakom slucaju za izbegavanje.

ok, mesta za izbegavanje Laganas na Zakintosu, komplet Crna gora, hrvatska( :confused:ako niste nikada bili ipak vredi otici), Zlatibor ne volem, Lloret del Mar Spanija( hotelsko mesto, h. na h-u do h-a), Sarajevo( vidim da ljudi i dalje idu tamo turisticki)

ok, mesta za izbegavanje Laganas na Zakintosu, komplet Crna gora, hrvatska( :confused:ako niste nikada bili ipak vredi otici), Zlatibor ne volem, Lloret del Mar Spanija( hotelsko mesto, h. na h-u do h-a), Sarajevo( vidim da ljudi i dalje idu tamo turisticki)

Ево, мене интересује образложење зашто не Закинтос и зашто не Златибор?

Мсилим, ништа нам не значи кад се само овако наброји, дај да чујемо шта је то што не ваља....

Ево, мене интересује образложење зашто не Закинтос и зашто не Златибор?

Мсилим, ништа нам не значи кад се само овако наброји, дај да чујемо шта је то што не ваља....

Jeste da pitanje nije upuceno meni ali sto se tice Zlatibora svaki put kada odem sve sam vise razocarana a idem jako cesto cak vise puta godisnje vikendom.
Jednostavno je previse urbano, sve baste su zatvorili onim groznim najlonima pa i kada ih otvore nemas posteno ni sunca a ni zraka.
Opet ako krenes u setnju stalno moras da se sklanjas od auta da bi jedva na kraju stigao do neke stazice da malo uzivas. Bas poslednji put kada sam bila neki klinci su iznajmili onaj motor cetverotockas i 'ladno voze po trotoaru i kada je dosao do nekih 10 cm od mene posto nisam htjela da se sklonim udostoio se da sidje na put.
Isto tako ne preporucujem Zl. za novogodisnje praznike jer guzve su ogromne i morate imati veeeeeeeliku srecu da nadjete mjesto da popijete kafu.
To su samo neke od stvari koje mi se ne svidjaju na Zlatiboru ali definitivno nije mjesto za izbjegavanje !!!! Zlatibor je jednostavno i pored tolikog prostranstva postao pretjesan i to je najveca greska. Ali to je opet samo moje misljenje i utisak, nadam se da ce se nesto popraviti jer i dalje planiram tamo da odmaram :)

Jeste da pitanje nije upuceno meni ali sto se tice Zlatibora svaki put kada odem sve sam vise razocarana a idem jako cesto cak vise puta godisnje vikendom.
Jednostavno je previse urbano, sve baste su zatvorili onim groznim najlonima pa i kada ih otvore nemas posteno ni sunca a ni zraka.
Opet ako krenes u setnju stalno moras da se sklanjas od auta da bi jedva na kraju stigao do neke stazice da malo uzivas. Bas poslednji put kada sam bila neki klinci su iznajmili onaj motor cetverotockas i 'ladno voze po trotoaru i kada je dosao do nekih 10 cm od mene posto nisam htjela da se sklonim udostoio se da sidje na put.
Isto tako ne preporucujem Zl. za novogodisnje praznike jer guzve su ogromne i morate imati veeeeeeeliku srecu da nadjete mjesto da popijete kafu.
To su samo neke od stvari koje mi se ne svidjaju na Zlatiboru ali definitivno nije mjesto za izbjegavanje !!!! Zlatibor je jednostavno i pored tolikog prostranstva postao pretjesan i to je najveca greska. Ali to je opet samo moje misljenje i utisak, nadam se da ce se nesto popraviti jer i dalje planiram tamo da odmaram :)

ma nemoj? od onolike planine, onolikih staza gde nema auta, od svih okolnih mesta i lepota tebi smetaju kafici i to sto nemas gde da pijes kafu :eek:

ma nemoj? od onolike planine, onolikih staza gde nema auta, od svih okolnih mesta i lepota tebi smetaju kafici i to sto nemas gde da pijes kafu :eek:

Их, Милице, буквализујеш!
Златибор је заиста постао сувише урбан, и ако неко жели одмор на планини, вероватно тамо неће добити то што тражи.

Онај ко воли фрку и гужву, тај ће уживати тамо.:):)

ok, mesta za izbegavanje Laganas na Zakintosu, komplet Crna gora, hrvatska( ako niste nikada bili ipak vredi otici), Zlatibor ne volem, Lloret del Mar Spanija( hotelsko mesto, h. na h-u do h-a), Sarajevo( vidim da ljudi i dalje idu tamo turisticki)
Evo moje pitanje? Ok, Laganas koliko vidim vise se ne svidja ljudima nego svidja. Ok za Crnu Goru, Zlatibor i Hrvatsku. Za Crnu Goru mogu da se slozim (ali Crna Gora bi teoretski mogla prilicno da se popravi). Za Zlatibor da kazem da je previse komercijalizovan, moze nekom to da se svidja ali po meni ne, ima mnogo lepsih mesta u Srbiji. Hrvatsko primorje sam prilicno komentarisala i ono generalno ima pored nekih lepih strana i brojne mane ili disadvantages i ne prolazi dobro osnovne kriterijume. Zasto Sarajevo ovde ubaci ne znam, jer Sarajevo ne mozes tumaciti kao turisticko mesto u smislu ovih drugih destinacija. A Sarajevo "lijepo bese", ne znam kakvo je sad. Mada prakticno svaki veci grad se moze tretirati kao turisticko mesto, Beograd je u tom pogledu cak izuzetna destinacija.
Ali pitanje je zasto si uvrstio u mesta za izbegavanje Lloret del Mar? Gledala sam neke slike i ovako deluje OK. Bas bih volela da cujem ako si bio tamo, inace se o Spaniji veoma malo prica na domacim forumima verovatno zbog odredjenih napora koje prate odlazak u Spaniju (tesko do vize, mora avion, skuplje destinacije i dr.).
Evo nekih slika, zaista mesto deluje OK?
lloret_3.jpg

15557_1835_Lloret_De_Mar_Apartment.jpg

Historia_lloret.jpg

Zasto za izbegavanje, obrazlozi (ali po mogucstvu malo sire) da znamo i da ako zelimo da letujemo u Spaniji trazimo neka druga mesta.

Naravno da mi smetaju kafici, sve su nabili u onaj centar pa covjek ne moze posteno ni da prodje. A kada vec odem na planinu i kada odlucim da popijem kafu logicno bi bilo da mozes da uzivas u miru i tisini. Jedinu i iole normalnu bastu ima restoran Zlatni bor zato sto se naravno tu nalazi jos od kako je Zlatibor imao samo hotel Palisad, jezero i pijacu.
A isto tako logicno je kada je sve okovano snijegom i ledom sigurno neces moci da setas cijeli dan nego negdje mores i da sjednes ako nista bar da rucas ali i to je u periodu novogodisnjih praznika neizvodljivo.

U ostalom ko je ovdje rekao da Zlatibor nije lijep i da tamo ne treba ici :confused:

Mada u poslednje vrijeme sam razmisljala o odmoru na Tari ;)

Их, Милице, буквализујеш!
Златибор је заиста постао сувише урбан, и ако неко жели одмор на планини, вероватно тамо неће добити то што тражи.
)

Takvi treba na Taru da idu ili na neku drugu planinu. Zlatibor je meni bar samo da se ode onako na blic malo...dan jedan na primer i to je to.

Lloret del Mar ima lepu pescanu plazu na kojoj su zabodene pivske flase(nemci), meni se vise svidja stenovita plaza( nije bas za kupanje) do pescane, ne vidi se na slici ali ljupko izgleda. U mestu nijedna zgrada na oko nije punoletna( izuzev kule na slici) izgleda vestacki- turisticko mesto bez domorodaca. Nema sarm, hotel na hotelu do hotela( to sam vec napisala)to je paradajz turizam/ socijalni
Nocni zivot je za kritiku, bez obzira na veliki br lokala, priredjen nam je i striptiz- ja bih ga bolje odradila, zao ti bude devojke koja se trudi da izgleda jadno( i ne shvatam zasto su nam to priredili uz apsolventsku ekskurziju)

Tehnoduk hvala. Iskreno od mnogih podrucja i mesta u Spaniji nekako Lloret del Mar, pa uopste taj severni deo, mi je najmanje u glavi. Nikada nisam bila u Spaniji, ali bih jako volela, i ako bih resila da idem, za pocetak bih isla negde u Costa del sol. Recimo privlaci me mesto Estepona (u cene su povisoke). Ali kao sto sam vec nekoliko puta rekla Spanija je vrlo komplikovana za vize, i ono sto sam gledala, dosta je skupa.

Tehnoduk hvala. Iskreno od mnogih podrucja i mesta u Spaniji nekako Lloret del Mar, pa uopste taj severni deo, mi je najmanje u glavi. Nikada nisam bila u Spaniji, ali bih jako volela, i ako bih resila da idem, za pocetak bih isla negde u Costa del sol. Recimo privlaci me mesto Estepona (u cene su povisoke). Ali kao sto sam vec nekoliko puta rekla Spanija je vrlo komplikovana za vize, i ono sto sam gledala, dosta je skupa.

pa i nije nesto komplikovana za vize...

Voleo bih da znam KO je onda komplikovan ?

Pre 3 godine, ja bio na Kanarskim ostrvima, i pokušam preko jake lokalne agencije da dovučem naše putnike.

Prvo su iz ambasade tražili da dostavimo pasoše DVA meseca ranije, tako da u međuvremenu niko nije mogao nigde da putuje. Onda su na kraju podelili vize šareno: Porodica mama, tata i dve ćerke - jedna ćerka ne dobije vizu. Momak i devojka - momak dobije, devojka ne. iTD. ITD.....I to PET dana pred put ? Kada niko nije mogao da se preorijentiše za negde drugde. STOKA NEOPISIVA !

Iz mog iskustva tvrdim da je španska ambasada najgora od svih. Čak je i američku vizu mnogo lakše dobiti.

za pocetak bih isla negde u Costa del sol. Recimo privlaci me mesto Estepona (u cene su povisoke). Ali kao sto sam vec nekoliko puta rekla Spanija je vrlo komplikovana za vize, i ono sto sam gledala, dosta je skupa.

Nerja je dosta popularna, ima i pescane i stenovite plaze( upravo stigla razglednica od sestre) idu austrijanci i pobornici aktivnog turizma. voda nije kao u grckoj (hladnija je), manje je mesto pa ces sigurno naci nesto povoljnije. blizu je Gibraltar( za koji ti treba pasos posto je teritoriva Velike Britanije)
cene su evropske u spaniji

Poslednja izmena:

Back