Meso

• Začetnik teme Začetnik teme Guede
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Guede

Buraz
Poruka
11.277
Kakvo meso volite?

Piletina - ukusna, uvijek pozeljna sa hronicnim nedostatkom, doduse malim, za potpunost
Ovcetina- zilava, ima smek, ali tek sa pravom pripremom i stajanju u pacu dobija svoj puni i pravi okus
Govedina- debeli stek, obilna, sa stalnom opasnocsu da se prejedemo i da nas dohvati muka
Svinjetina- pecena ili osusena, odlicnog ukusa,izgleda .... i rizika po nase zdravlje
Riba- za prefinjene sladokusce, sofisticiranog ukusa, uz laganu muziku i vino

Sve nabrojano osim ovčetine. Ima jak šmek koji mi nikako ne prija. Čak ni jagnjetinu nešto ne volim.

Biftek,mariniran u senfu i ulju i "odležao" 5-7 dana,srednje pečen na roštilju uz odgovarajuću salatu i pomfrit...broj 1 za mene.
Svinjetina standardno,teletina,piletina na hiljadu načina...sve može. Više volim grilovano meso ili u jelima nego pečenje. Ribu jedem kad nema ničeg drugog na meniju(post,posne slave...). A kad se baš poželim losos ili tuna mada to nije često.

Jako je lepo kad u seljačkoj peći ispečes u pleku sa poklopcem domaće ljute kobasice i krompir sa dosta luka.

Uz to ide kiseli kupus i mlado vino.

Kakvo meso volite?

Piletina - ukusna, uvijek pozeljna sa hronicnim nedostatkom, doduse malim, za potpunost
Ovcetina- zilava, ima smek, ali tek sa pravom pripremom i stajanju u pacu dobija svoj puni i pravi okus
Govedina- debeli stek, obilna, sa stalnom opasnocsu da se prejedemo i da nas dohvati muka
Svinjetina- pecena ili osusena, odlicnog ukusa,izgleda .... i rizika po nase zdravlje

Šta od priloga imate na meniju?

Kakvo meso volite?

U mom kraju se najvise koriste prasetina, jagnjetina (neko i poslui sreca te poraste u ovcu ili ovna) i piletina.
Ostalo se retko koristi.

Jagnjetina je jako dobra ako je taze sa raznja i ako je lepo pecena.

.........a sta ćes, čovek otvorio temu da traži hebače......:whistling:

Ja siroma pomislio da je tema gastronomska, kad ono...........::roll:

Dobro, umal nisam napiso da bez ovčetine nema meraka...........:lol:

Добро, скапирало га пар њих то јест једна колегиница у зеленом. :lol:
Кад смо већ код тога ако се добро не наручаш меса не мош ни да ***** како треба.

.........a sta ćes, čovek otvorio temu da traži hebače......:whistling:

Ja siroma pomislio da je tema gastronomska, kad ono...........::roll:

Dobro, umal nisam napiso da bez ovčetine nema meraka...........:lol:

Nisam otvorio temu da trazim hebace, vec to je bila opaska na temu tamo kod zemskih o insekitma ... rekoh, ako smo mi insekti, onda su one tkivo .... i tako :D

Samo nisam racunao na muski neiskvareni um, ili spori, kako god, trebao sam biti manje suptilan ... nego, ja kao mesojed u uzivam u svom mesu :heart::heart:

Nisam otvorio temu da trazim hebace, vec to je bila opaska na temu tamo kod zemskih o insekitma ... rekoh, ako smo mi insekti, onda su one tkivo .... i tako :D

Samo nisam racunao na muski neiskvareni um, ili spori, kako god, trebao sam biti manje suptilan ... nego, ja kao mesojed u uzivam u svom mesu :heart::heart:

Jel ovo tema o pecenju ili da se vise ne vracam?

Ma znam, nego nisam mogo da odolim .........:lol:

Nemoj da zameris .

Sta tek onaj Caveman sto ne konzumira meso da kaže:rotf:

Back