Meso poskupljuje na 1.000 dinara

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.291
Posledice vrelog leta i suše tek će se osetiti krajem godine a pojedini mesari predviđaju da bi sveže meso moglo da poskupi i do 30 odsto - to znači da bi svinjski but premašio 800, a juneći dostigao i do 1.000 dinara.
Ponuda tovljenika je sve oskudnija, cene “žive mere” skaču, od ponedeljka su premašile 240 dinara po kilogramu, pa je neminovno da i cene mesa u prodavnicama za isti postotak porastu.

Nedostaju i ostale sirovine, posebno živina, kao i junetine na tržištu. Posledice ovogodišnje suše već su izazvale poskupljenje stočne hrane, zbog čega preti trajno manji stočni fond Srbije i daleko više cene mesa, mleka, jaja...

"Nema kraja povećanju cena, a najveći problem je što se ne zna kada će se ta “eksplozija” poskupljenja završiti", kaže za Novosti Spomenka Ivetić, komercijalni direktor “Agrimesa”.

Ona navodi da se prvi put dešava da je živa mera svinja skuplja od junetine, što nikada nije bio slučaj.

"Za tovljenike plaćamo 245, a za prasad 200, što je znak da niko ne pokreće novi ciklus tova zbog paprenih cena stočne hrane. Skupa je i živina, a za živo pile treba platiti 200 dinara, koliko i za prasad. Ako se nešto hitno ne preduzme paprena stočna hrana će uništiti stočni fond", kaže Ivetić.

Prema njenim rečima, poseban problem prerađivačima je slaba i spora naplata, dok istovremeno sirovine plaćaju avansno svojim dobavljačima zbog velikog manjka sirovina na tržištu.

Proteklih meseci pojedine kategorije mesa poskupele su i za trećinu. Kilogram svinjskog buta dostiže i do 670 dinara, junećeg 750, a pilećeg filea neverovatnih 690 dinara... Više nije tako pristupačna za džep potrošača ni nekada sirotinjska hrana. Pileća krilca su stigla do 300, a leđa se prodaju za 150 dinara.

http://www.novimagazin.rs/ekonomija...1000-dinara-za-kilogram#.UEUQ56pg-oM.facebook

što ste jeli, jeli ste :lol:

Posledice vrelog leta i suše tek će se osetiti krajem godine a pojedini mesari predviđaju da bi sveže meso moglo da poskupi i do 30 odsto - to znači da bi svinjski but premašio 800, a juneći dostigao i do 1.000 dinara.
Ponuda tovljenika je sve oskudnija, cene “žive mere” skaču, od ponedeljka su premašile 240 dinara po kilogramu, pa je neminovno da i cene mesa u prodavnicama za isti postotak porastu.

Nedostaju i ostale sirovine, posebno živina, kao i junetine na tržištu. Posledice ovogodišnje suše već su izazvale poskupljenje stočne hrane, zbog čega preti trajno manji stočni fond Srbije i daleko više cene mesa, mleka, jaja...

"Nema kraja povećanju cena, a najveći problem je što se ne zna kada će se ta “eksplozija” poskupljenja završiti", kaže za Novosti Spomenka Ivetić, komercijalni direktor “Agrimesa”.

Ona navodi da se prvi put dešava da je živa mera svinja skuplja od junetine, što nikada nije bio slučaj.

"Za tovljenike plaćamo 245, a za prasad 200, što je znak da niko ne pokreće novi ciklus tova zbog paprenih cena stočne hrane. Skupa je i živina, a za živo pile treba platiti 200 dinara, koliko i za prasad. Ako se nešto hitno ne preduzme paprena stočna hrana će uništiti stočni fond", kaže Ivetić.

Prema njenim rečima, poseban problem prerađivačima je slaba i spora naplata, dok istovremeno sirovine plaćaju avansno svojim dobavljačima zbog velikog manjka sirovina na tržištu.

Proteklih meseci pojedine kategorije mesa poskupele su i za trećinu. Kilogram svinjskog buta dostiže i do 670 dinara, junećeg 750, a pilećeg filea neverovatnih 690 dinara... Više nije tako pristupačna za džep potrošača ni nekada sirotinjska hrana. Pileća krilca su stigla do 300, a leđa se prodaju za 150 dinara.

http://www.novimagazin.rs/ekonomija...1000-dinara-za-kilogram#.UEUQ56pg-oM.facebook

što ste jeli, jeli ste :lol:

Mašala... da se ja pitam kilogram bi bio 10.000 dinara... pa ko može i ima volje da izdvoji, neka izdvaja.... e sirotinjo i Bogu si teška...

Ja sam u petak kupila nešto preko 300 gr. čvaraka da me želja mine. Reko izmerite mi koliko može za 250 din :rumenko:
800 din kilo faking čvaraka koji su nekad bili sirotinjska 'rana...

vecina mesara sad u mesarama nema osnovna znanja o mesu...pre neki mesec pitam mesara zasto je svinjski vrat skuplji od buta kad je but I kategorija mesa a vrat III--on me gleda pojma nema o cemu govorim...cuvsi to dolazi sef koji zna o cemu pricam i kaze---zato sto je potraznja za njim velika..!!!???
onda utvrdim da od svih u mesari samo je sef priuceni mesar...ostali nemaju veze sa mesarstvom osim sto rade u mesari...
tako su ti i slanina i cvarci nekad vanklasni mesarski proizvod postali prvoklasni...

logicno. svi oce da budu budzetski paraziti , niko nece da se bavi poljoprivrednom proizvodnjom . a i ne isplati se zbog neoliberalno koncepta ekonomije koji je 12 godina furala Demokratska Stranka tako da nas proizvodjac nije zasticen od nelojalne konkurencije iz EU

zato sada ima dajedete meso skuplje nego i u EU

Jer tako radi EU, prvo dampinguje cene da unisti konkurenciju, a onda ih digne u nebo.

sad nadam se vidite dge nas je dovela politika Tadica, filateliste, sarvasa, Halixa i njima slicnih UBICA EKONOMIJE SRBIJE

dovela nas je dotle da kilo svinjetine kosta skoro 1000 dinara eeeej!

Sve je to zato sto su oni slusali i sprovodili ovde politiku EU, cija je politika da Srbija ne proizvodi NISTA - i da sve kupujemo OD NJIH ,PO CENAMA KOJE ONI ODREDE

zato je kod nas nas primer espresso kafa , kilogram koja se proizvodi u EU, DUPLO skuplja nego kod njih.

I sve ostalo razume se...

sad nadam se vidite dge nas je dovela politika Tadica, filateliste, sarvasa, Halixa i njima slicnih UBICA EKONOMIJE SRBIJE

dovela nas je dotle da kilo svinjetine kosta skoro 1000 dinara eeeej!

Sve je to zato sto su oni slusali i sprovodili ovde politiku EU, cija je politika da Srbija ne proizvodi NISTA - i da sve kupujemo OD NJIH ,PO CENAMA KOJE ONI ODREDE

zato je kod nas nas primer espresso kafa , kilogram koja se proizvodi u EU, DUPLO skuplja nego kod njih.
Да,
ал то је просербиа и хтела, цоол месо еуропске свиње а не тамо неке свињурде српског сељачине, зар не?

Ovo me podseti na jednog forumaša, generalnog distributera mangulica za jug Srbije i sever Kosova. :lol:

Ајмо реално господине,
зар Ви први не купујете месо еуропске свиње, успаване еутаназијом уз глазбу Баха јер се гадите ових домаћих свиња и кољача им?

unekoliko navrata sam probao meso iz EU...i neka hvala...to meso nema ni ukusa ni smeka...ko da jedes stocnu repu...zazmuri i ako ne znas sta si stavio usta--neces pogoditi sta je to...
meni takvo meso ne treba pa neka je i dzaba...ja hocu meso onakvo kad ga przis,peces siri miris u celom kvartu...svima krenu ljige na usta...
ovo bezlicno me ne zanima--pre cu da jedem neko povrce koje ima ukus povrca na koji sam navikao..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back