Meso po supermarketima bljutavo

mario80

Stara legenda
Poruka
80.849
Dakle meso po supermarketima je očajno, em je puno vode i istopi se tokom prženja! Skoro sam pravio neki vrat kupljen u lidlu istopio se posle pečenja DUPLO MANJI! A meso svetlo ROZE boje! Onda prošle nedelje kupimo vrat u beškoj, privatna mesara. Jeste malo skuplje ali se meso nije smanjilo 50% a ima miris i ukus da poludiš!
Jesmo li konačno došli na američki standard otrovne hrane?!??

Dakle meso po supermarketima je očajno, em je puno vode i istopi se tokom prženja! Skoro sam pravio neki vrat kupljen u lidlu istopio se posle pečenja DUPLO MANJI! A meso svetlo ROZE boje! Onda prošle nedelje kupimo vrat u beškoj, privatna mesara. Jeste malo skuplje ali se meso nije smanjilo 50% a ima miris i ukus da poludiš!
Postoje brizgaljke koje u meso ubacuju neku hemiju-mozda i vodu i tako se dobija na masi.
Ne pokusavaj od mesa iz super marketa da pravis kobasice za susenje.
Ako vec mora meso najbolja varijanta je bas tako neka mala privatna mesara....

Za velike lance supermarketa životinje se hrane koje čime da što brže napreduju.

Kući uzgajim jedno krme do 300 kg, zakoljem i imam mesa za celu godinu skoro.

Majka to hrani kukuruzom, jarmom, travom, jajima... Koncentrat samo na početku da što pre ojača.

Kad dođu blizu 300 kg sve manje jedu, bukvalno dve tri šake kukuruza na dan.

Šnicla, slanina, mast i suvo meso nemaju veze sa onim iz supermarketa.

umesto kod Matijevica kupi meso mesne industrije Bačka..posebno svinjetinu..

u vezi virsli i hormona .Prica je ovakva:kravama da bi davale vise kvalitetnog mleka daju zenske hormone u hrani . posle odredjenog vremena krave pocinju da daju sve manje i manje mleka,jednostavno,dosle su do kraja svog bioloskog veka.meso ide na preradu i tu se odvajaju delovi u zavisnosti sta se proizvodi. proizvodnja virsli -tu idu vimena i slicno. tu ima dosta estrogena natalozenog u tkivu vremenom .jedes virsle i punis se zenskim hormonima.Urbana prica je prica,nisam tu u materiji,ko zna sta sve tu ima.samo sam napravio paralelu: u jbt... sta to moras da pojedes da bi ubacio malo testosterona?

Back