Mesic se ponovo mesa u unutrasnje stvari Srbije

Hrvatski predsednik je izjavio da kosovskim Srbima koji više vredi "zrno vlasti" nego "šaka prava" i poručio im da moraju ući u izvršnu vlast jer ne mogu ostvariti ništa "na način da očekuju da će im Beograd to rešiti".

samo mi nije jasno sta je ovdje loše za srbe.
bolje vrabac u ruci nego golub na grani.
a kada se pogleda da beograd već godinama nema skoro nikakve veze s kosovom a sumljam i da će doći do vecih prava spram kosova u dogledno vrijeme, bilo bi najbolje za te ljude tamo da gledaju svoje interese a ne interese beograda i njegovih stranačkih prepucavanja a sve preko njihovih ledja.
dakle neka koriste svoja gradjanska prava u kosovu i pokušavaju se izboriti za sto bolji položaj.
jer čekajući da se beograd dogovori i poduzme nešto......................................... :roll:

Naravno da se mesa kad smo mi srecni ako se nase MIP oglasi povodom ovakvih izjava, umesto da uradimo nesto konkretno. Npr. lagano nagovestiti Mesicu da ce imovina hrvatskih firmi biti zaplenjena ako Hrvatska prizna Kosovo, a za izjave ovakvog tipa vracati ambasadora u Zagreb "na konsultacije". Ako vec ne smemo da se kurchimo SAD-u i EU drzavama, barem mozemo okolnim banana republikama.

Hmm..a shta Mesica zabole qurac shta ce i kako ce kosovski Srbi?
Shta se to njega tiche?
I koga zabole shta on misli da treba da rade?
Je l on predsednik Srba sa Kosova ili...?
A mozda je Hrvatska u medjuvremenu postala zemlja blagostanja pa unutrashnjih i spoljnih problema i nema,pa je onda razumljivo da brine tudju brigu.

Tadić ne može da da takvu izjavu iz prostog razloga što Istra
i njeni građani (svi skupa) nemaju takve pretenzije i nemamo
takvu situaciju kao što Srbija ima na Kosovu.
On je samo dao svoje viđenje a ne i sugestiju bilo kome.

A što se tiče spora sa Slovenijom baš bi me zanimala izjava Tadića :D
Pa on nesmije ni slučajno da zucne o nekakvom ustupanju teritorija

Back