Mesečni troškovi za hranu

Ne previse,dosta stvari moze da se prozivede naravno onaj ko zivi na selu....meso,mlecni proizvodi,voce,povrce uglavnom se na ovo trosi najvise para,a sve ovo ja ne kupujem...
Najvise para potrosim na cokoladne proizvode,kafu,tropsko voce,ribu......ne vise od 10 hiljada mesecno...

kod vas je bas jeftino, ili ste skromni

- - - - - - - - - -

juce otisao na pijacu, malo povrca, mozda par kg, 45 maraka
Šta znam, normalno se živi. Možda je više malo, nemam pojma. Ugl, ja idem jednom sedmično do nekog marketa u veliku nabavku tj cirka 120 - 150 e, a dnevno ide hleb, sveže meso i voće, to je opet prosečno oko 10, 15 evra, zavisi šta se jede. U principu više mi je bitno da deca imaju

Msm nesto oko 90e za neki spori tempo u teretani i trcanje, na mojih 195cm. Jedem samo biljnu hranu (nisam jos 100% ali pri kraju tranzicije) ali ne kupujem nista egzoticno, i nista gotovo od jela, npr napravim sojino mleko, sir, kupim rafinisane stvari pa sameljen, termicki obradim sta treba, gledam gde je jeftinije i ako ima neka akcija. Ima vegana koji potrose dosta vise novca od mene i opet ne mogu vezbati sa svojom hranom. Za proteine, uh i masti jedem: protein izolat soje, dextrozu, sojine ljuspice, soju za meleko sir, suncokret, ovsene, lan, susam. Probiotici iz fermentisanog uglavnom kupus, enzimi ananas i papaja enzim tablete. Kupim multivitaminmineral, kreatin alakalin, karnitin tablete. Seme koprive za gvozdje, zacini kukuma, biber, cimet, so, secer, zasladjivac i sigurno jos nesto. Od voca limun i narandze za C vit, deo voca i povrca od mojih sa sela kao i rakija i vino:lol: Da li je to dovoljno za zivot ili treniranje jos je rano da pricam, uglavnom zivotinjsko necu da jedem iz postovanja njihovih zivota. Samnjenje procenta masti iz onih semenki i smanjenje vremena pripremanja hrane pre svega meko i sir, sam do nekle resio ali jos resavam.

Nekih 15 000, 20 000 pojedem ja sama, s tim što meso ne kupujem, već ga donosim od kuće.

Msm nesto oko 90e za neki spori tempo u teretani i trcanje, na mojih 195cm. Jedem samo biljnu hranu (nisam jos 100% ali pri kraju tranzicije) ali ne kupujem nista egzoticno, i nista gotovo od jela, npr napravim sojino mleko, sir, kupim rafinisane stvari pa sameljen, termicki obradim sta treba, gledam gde je jeftinije i ako ima neka akcija. Ima vegana koji potrose dosta vise novca od mene i opet ne mogu vezbati sa svojom hranom. Za proteine, uh i masti jedem: protein izolat soje, dextrozu, sojine ljuspice, soju za meleko sir, suncokret, ovsene, lan, susam. Probiotici iz fermentisanog uglavnom kupus, enzimi ananas i papaja enzim tablete. Kupim multivitaminmineral, kreatin alakalin, karnitin tablete. Seme koprive za gvozdje, zacini kukuma, biber, cimet, so, secer, zasladjivac i sigurno jos nesto. Od voca limun i narandze za C vit, deo voca i povrca od mojih sa sela kao i rakija i vino:lol: Da li je to dovoljno za zivot ili treniranje jos je rano da pricam, uglavnom zivotinjsko necu da jedem iz postovanja njihovih zivota. Samnjenje procenta masti iz onih semenki i smanjenje vremena pripremanja hrane pre svega meko i sir, sam do nekle resio ali jos resavam.

A nakon što sam pročitala ovaj post osećam se kao stoka proždrljiva. :D

Kolko trošite mesečno za hranu ?

Zmu mi je dovukao malu kesicu sa produktima koje vole i platio xyz euro .

Prokomentarisala sam " moj haberu u drugim kućama ružne reči sevaju za tu malu skupu kesicu"

Ne mogu da pratim te troskove zato sto svaki dan kupujem za taj dan. Ne lagerujem, ne pravih zalihe. Zamrzivac nema, msm imam onaj mali u frizideru i tu stoji sladoled kupljen letos cini mi se. Meso ne jedem. Nema pojma. Ali u sustini mislim da me vise dodje alkohol, macja hrana i cigarete, nego moja ishrana.

Тренутно се не храним сам, али када сам се хранио, трошио сам 200-300 дин дневно за храну, што значи 6.000-9.000 дин месечно за мене једног.

Мало, ми смо сиромашни сељаци, наше је месо, сухомеснати производи, млеко, сезонско воће, добар део поврћа, чак и 'леба правимо у пекарици.
Грејемо се на секундарне сировине, али претерује се са средствима за хигијену, није бре човек риба да живи у води!

Back