MESEČNA ZARADA 5.000 EVRA, svi se sa MALINE prebacuju na ovaj posao: Cena stabilna, SVE SE PRODA, postoji jedna caka

Paulovnija... :lol:
Jedna od urnebesnijih prevara poslednjih godina. Kako su samo navukli tupane na drvo koje ne samo da ne vredi k. k. nego je verovatno jedino drvo koje neće ni da gori. Da ne pominjem što tačno možeš da sediš pored njega i piriš mu u lišće, nema šanse da pregura 3 godine a da se ne osuši.
Ja citao da su se zajebali ljudi jer je jako invanzivna vrsta, i gde je posadis ne moz se otarasis posle a napada i komsije. Jos ak je i to sto si nabrojao ... nije mi zao mog "gazde" uopste :D

Ja citao da su se zajebali ljudi jer je jako invanzivna vrsta, i gde je posadis ne moz se otarasis posle a napada i komsije. Jos ak je i to sto si nabrojao ... nije mi zao mog "gazde" uopste :D

:lol:

Ma glupost obična. Verovatno neko nauvozio sadnice i plasirali ljudima priču da ih rasprodaju (čitaj - pokradu ljudima pare). Drvo kao drvo, bukvalno ne može da se iskoristi ni za šta.

Krvav je to posao sa jagodama, malinama, borovnicama i sve to. Uopšte poljoprivrednik je krvavi radnik. Da bi zaradio nešto, mora da skine kožu sa leđa i sebi i voljnim članovima porodice jer bez složne porodice nema ništa. I ja da radim udarnički od 4-5 do 20 na kraju meseca bi mi bilo-10 000e, ali ne, ne mogu, a i neću-mazga sam, a poljoprivrednik u svoj produkt da dušu i ne može da je odglumi.
Ja mogu da glumim tu dušu. I ja ne ustajem u 4.
Znači, poljoprivreda je udarnički posao. Oči iskaču.
Plus država što se čini uljudna da oporezuje.

MESEČNA ZARADA 5.000 EVRA, SVI SE SA MALINE PREBACUJU NA OVAJ POSAO: Cena stabilna, SVE SE PRODA, postoji jedna caka​

Sve veći trend u Srbiji postaje gajenje borovnica, koje su zbog stabilne cene i dobre zarade sve popularniji porodični biznis.
Prema podacima Privredne komore Srbije, sa normalnim prosečnim prinosom, mesečno po hektaru borovnica može da se zaradi oko 5.000 evra.
"Zarada po kilogramu je sedam evra dinara, dok godišnje može da se zaradi i do 40.000 evra po jednom hektaru. Broj sadnica borovnice svakodnevno raste i sada se gaji na 3.000 hektara u Srbiji, dok je do pre desetak godina to bilo svega četiri hektara u celoj našoj zemlji. To jeste biznis budućnosti i suvo zlato", kaže za MONDOMONDO Goran Ranković, poljoprivredni stručnjak.
За седам евра динара од мене могу добити само боровиглице. :lol:

Back