...Meseceva magija...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
November0105.jpg

Ustuknula sam na pragu nas,uplašila se snage,nemoći se predala.Dugo je trebalo da shvatim gdje pripadam,kome slapove duše poklanjam..Kasno je mili,kasno za dodire neba,zvijezda sjaj u nama..Srce tame uzlijeće ka svojim dvorima,hvata spuštene lijane a na tlu miris spaljene trave osta..I znamo oboje, zauvijek će dan noć gledati,moj korak tvoj tražiti,zauvijek ćemo se samo voljeti,ne živjeti..Znaš da dlanovi će te tražiti,prsti u tami s tvojima se plesti....
Kao da sam nas zakopala, u naslage nemoći spremila,sve je nekako zagušljivo,sparno,tiho..Sve je tuđe,ništa naše.Ostajem stajati na peronu nedosanjanog sna,ušuškana mislima na ljeto,tako je lakše,toplije..Oprost ću u dodiru s nebom tražiti,suzom tugu ispirati,nemoj me mrziti,pokušala sam..I noćas tiho svira melodija koja para već isparano srce,noćas sam tamo uz tebe,grlim tugu očiju tvojih..Tama se polako izobličuje,nestaje..Crte mojih misli se lome ,kao dim od cigarete strah od praznine probija se kroz pukotine misli,uzima me..
Upoznali smo se kroz snove,ostanimo tamo,mjesečinom zagrljeni,zvijezdama okrunjeni..
M.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back