Meseceva dijeta

acidaN

Zainteresovan član
Poruka
131
Cao ljudi.
Resila sam da krenem sa ovom dijetom, i ne znam da li cu imati uspeha ili ne, ali nebitno. Probacu. Pa cu videti. E sada, ja sam gledala nekoliko tabela na netu, i sve mi pokazuju razlicito vreme pocetka dijete, pa se kod nekih cak i datum razlikuje. Je l' zna neko od vas koji sajt je najpouzdaniji za ovo? Molim vas neka pisu samo oni koji znaju o cemu je rec, da ne bih gubila vreme. Je l' postoji neko ko je uopste drzao ovu dijetu i kako je prosao? Takodje, za onih 24 sata kada iskljucivo vodu pijem, je l' smem mozda, kojim slucajem, (daj Boze) kafu da pijem? Mislim, znam da ne smem, ali da li postoji neko ko je to radio? BILO KO!? Mogla bih bez hrane, ali kafa... Tesko.
Unapred vam hvala na odgovoru, i nadam se da cete mi odgovoriti do nedelje, jer prema nekim tabelama pocetak gladovanja je 15og,a prema nekim 16og.

Je l' to sad ima i dijeta po mesecevim menama? Glupost,isto kao i dijeta po krvnim grupama ili kupus dijeta.

Najzdravije ti je ,a i ako hoces dugorocne efekte, da polako korigujes svoje navike u ishrani, Jedi sve sto si i do sada jela samo postepeno smanjuj kolicine i jedi vise povrca i voca. Rezultati nece biti brzi ali ce biti najbolji.
Ako krenes sa 'mesecevom' i slicnim dijetama sta ce da bude kad ne budes vise na toj dijeti? Ili ces ceo zivot da budes na 'mesecevoj dijeti'?

Je l' to sad ima i dijeta po mesecevim menama? Glupost,isto kao i dijeta po krvnim grupama ili kupus dijeta.

Najzdravije ti je ,a i ako hoces dugorocne efekte, da polako korigujes svoje navike u ishrani, Jedi sve sto si i do sada jela samo postepeno smanjuj kolicine i jedi vise povrca i voca. Rezultati nece biti brzi ali ce biti najbolji.
Ako krenes sa 'mesecevom' i slicnim dijetama sta ce da bude kad ne budes vise na toj dijeti? Ili ces ceo zivot da budes na 'mesecevoj dijeti'?
Ne znam, nisam razmisljala o tome. xD Kao sto kaze Skarlet O'Hara, sutra cu misliti o tome. Za sad sam resila da idem sa ovim, pa cemo videti rezultate.

Jedna od laksih dijeta ti je da izbacis hleb i secer, ugljene hidrate malo duze traje ali je zdravija za organizam od svih drugih!

Pa meni je celokupna ishrana zasnovana na ugljenim hidratima ( student sam, zivim odvojeno od roditelja, nemam vreme za kuhinju i eksperimentisanje svaki dan). Mogu bez hleba i secera, ali ugljeni hidrati, ne. Kad boje razmislim, bez cokolade bih mogla 3, 4 dana, a posle tesko. Jaoo tezak je zivot. xD

Па ни не треба да избацујеш угљене -хидрате. Није само чоколада углељи хидрат. Шећера има свуда и морају се уносити као и масти и протеини.
А то што два пута месечно по цео дан нећеш јести, неће ти ништа бити. Ваља мало и гладовати.
Имам познаницу која је држала ту месечеву дијету и јесте смршала. Пила је и сокиће у току дана кад се уноси само течност.

Па ни не треба да избацујеш угљене -хидрате. Није само чоколада углељи хидрат. Шећера има свуда и морају се уносити као и масти и протеини.
А то што два пута месечно по цео дан нећеш јести, неће ти ништа бити. Ваља мало и гладовати.
Имам познаницу која је држала ту месечеву дијету и јесте смршала. Пила је и сокиће у току дана кад се уноси само течност.
Pa znam da mi nista nece biti. Citala sam da je prvenstveno cilj dijete detoksifikacija, a usput se i mrsavi. Ako ti je poznanica negde blizu pitaj je za kafu, pa mi javi. ;D

Danas u 10:08 je pocelo gladovanje. xD Kupila sam tonu voca koje moze da se cedi, u slucaju da me drmne kriza veceras. Mislila sam da ne pijem kafu, ali nisam mogla da izdrzim. Takodje sam htela da ustanem jutros rano, da bih doruckovala, ali sam se uspavala. Sinoc sam navila sat i u 10:08 kako bih ustala da pijem vodu, zato sto sam na nekim sajtovima citala da mora tako, mada je to meni glupo. Ali oke, nije mi bilo tesko. Btw, ja sam resila 4 puta mesecno da ne jedem 24 sata. Moze i tako. Eto, to je to.xD

Danas u 10:08 je pocelo gladovanje. xD Kupila sam tonu voca koje moze da se cedi, u slucaju da me drmne kriza veceras. Mislila sam da ne pijem kafu, ali nisam mogla da izdrzim. Takodje sam htela da ustanem jutros rano, da bih doruckovala, ali sam se uspavala. Sinoc sam navila sat i u 10:08 kako bih ustala da pijem vodu, zato sto sam na nekim sajtovima citala da mora tako, mada je to meni glupo. Ali oke, nije mi bilo tesko. Btw, ja sam resila 4 puta mesecno da ne jedem 24 sata. Moze i tako. Eto, to je to.xD

Meni se cini da si ti pogrijesila datum :) tj. siguran sam

Pogledaj sto kazu na sajtovima

"Ova dijeta sastoji se od posta u trajanju od 24 sata u periodu kada je mlad mesec. Postoji dosta dokaza da i post na pun mesec (takođe u trajanju od 24 sata) daje određene rezultate, ali ni približne kao post za vreme mladog meseca."
Znaci sa dijetom se pocinje kada je mladi mjesec a to je u Januaru:
23 Januara u 08:39
Pogledaj tabelu na dnu stranice:
http://www.dijeta.net/meseceva_dijeta.htm#a

A ti si pocela danas dijetu 16 Januara u 10:08 sto znaci da si dijetu zapocela u Posljednjoj cetvrti.Postoji jos Prva cetvrt,pun mjesec i mlad mjesec.Najbolje je u mladom mjesecu tj 23 Januara u 08:39
Ovo sve pisem sto sam procitao na sajtu,mozda ja grijesim :)

Meni se cini da si ti pogrijesila datum :) tj. siguran sam

Pogledaj sto kazu na sajtovima

"Ova dijeta sastoji se od posta u trajanju od 24 sata u periodu kada je mlad mesec. Postoji dosta dokaza da i post na pun mesec (takođe u trajanju od 24 sata) daje određene rezultate, ali ni približne kao post za vreme mladog meseca."
Znaci sa dijetom se pocinje kada je mladi mjesec a to je u Januaru:
23 Januara u 08:39
Pogledaj tabelu na dnu stranice:
http://www.dijeta.net/meseceva_dijeta.htm#a

A ti si pocela danas dijetu 16 Januara u 10:08 sto znaci da si dijetu zapocela u Posljednjoj cetvrti.Postoji jos Prva cetvrt,pun mjesec i mlad mjesec.Najbolje je u mladom mjesecu tj 23 Januara u 08:39
Ovo sve pisem sto sam procitao na sajtu,mozda ja grijesim :)
Hmmm, zanimljivo. Znam da sam pocela u poslednjoj cetvrtini, ali samo zato sto mislim da nema veze kad se pocinje sa dijetom. Drzacu i 23, znam vec, i svake nedelje do kraja 2012. ;D Tako barem planiram,i ne razmisljam o odustajanju. Ako sam i pogresila, nema veze, izdrzacu i ovaj dan. Ne verujem da ce to imati posledice u smisli da ako ne pocnes na mlad mesec dzaba ti je dijeta. :D

Da nastavim svoj ''dnevnik'', pa koga zanima, neka cita.xD Izdrzala sam juce ceo dan. Nije mi palo tesko uopste. Popila sam 3l vode i sokica, mozda i vise i trckarala svake sekunde u wc. Nemam vagu ovde da se merim,kad odem kuci, tako da ne znam da li sam skinula nesto,ali cisto sumnjam. Polako. Rucala sam danas oko 2,pre toga nisam mogla. I pored ovoga resila sam da izbacim hleb i gazirane sokove, i slatkise u sto manjoj meri, ne mogu u potpunosti da se odreknem.xD Nema hrane posle 19:00h sem voca. Znam da sam tek pocela, ali sam bas resila i svaki pocetak je tezak,znam da ce posle biti lakse, samo da navikne organizam. A da, nema vise grickalica (sem stapica.xD) I iskreno, mislim da od ove dijete nema neke vajde, ako i smrsam to ce biti zbog ovih drugih razloga koje sam navela. Ali nije lose malo da se ocisti organizam. Osecaj je... Super.xD

Da nastavim svoj ''dnevnik'', pa koga zanima, neka cita.xD Izdrzala sam juce ceo dan. Nije mi palo tesko uopste. Popila sam 3l vode i sokica, mozda i vise i trckarala svake sekunde u wc. Nemam vagu ovde da se merim,kad odem kuci, tako da ne znam da li sam skinula nesto,ali cisto sumnjam. Polako. Rucala sam danas oko 2,pre toga nisam mogla. I pored ovoga resila sam da izbacim hleb i gazirane sokove, i slatkise u sto manjoj meri, ne mogu u potpunosti da se odreknem.xD Nema hrane posle 19:00h sem voca. Znam da sam tek pocela, ali sam bas resila i svaki pocetak je tezak,znam da ce posle biti lakse, samo da navikne organizam. A da, nema vise grickalica (sem stapica.xD) I iskreno, mislim da od ove dijete nema neke vajde, ako i smrsam to ce biti zbog ovih drugih razloga koje sam navela. Ali nije lose malo da se ocisti organizam. Osecaj je... Super.xD

Ја сам противник дијета.
Исхрана треба да буде разноврсна,али је битна количина хране која се уноси и наравно физичка активност.
Ако ти је први оброк у 2 сата,онда много грешиш. Метаболизам се успорава на тај начин.. Твој организам није добио каолорије и одмах
штеди постојеће.Дакле за то време не губиш ништа од килаже...
Први оброк до 8 сати, ручак до 14, вечера до 19. Количина хране -колико може да ти стане на длан, без прстију..
Вода до 1,5 литар,довољна је једна свежа воћкица дневно..алкохол најбоље никако,или ретко..,дуван никако
Физичка активност... 1 сат времена, сваки други дан,лагано трчање,оштро пешачење, вежбице..

Колико дуго тако.?
Па цео живот драга....ако желиш да будеш здрава и изгледаш добро...

И пусти дијете...
Ово што сам написала је начин живота ...

Draga moja Glorina,da bih pocela ovakav nacin ishrane, potrebno je mnogo discipline i volje, a ja to trenutno nemam. Mozda nekom drugom prilikom.xD E sad, danas je dan mladog meseca.;D I trenutno svi u stanu jedu sta stign a ja samo gledam i nije mi dobro. I i dalje se drzim onoga sto sam rekla, zaboravila sam ukus cokolade i poludecu! Jeste da je proslo nedelju dana, ali...ccc. Ako budem izdrzala mesec dana, uspela sam u zivotu.xD I bolje da sam pisala blog nego ovako, nema ljudi kojih zanima meseceva dijeta... Pametno.xD

acidaN po crkvenom kalendaru mijena nastupa sutra u 8:39 i traje 24h,a inače ja sam prošle god par puta tako "gladovala" kada je mijana a usput sam i vodila računa o kombinovanju hrane i uspjela sam skiniti nekih 3 kg što mi je i odgovaralo!Sutra ću da pijem čajeve i sokiće,malo domaće sirutke pa koliko izdržim!

acidaN po crkvenom kalendaru mijena nastupa sutra u 8:39 i traje 24h,a inače ja sam prošle god par puta tako "gladovala" kada je mijana a usput sam i vodila računa o kombinovanju hrane i uspjela sam skiniti nekih 3 kg što mi je i odgovaralo!Sutra ću da pijem čajeve i sokiće,malo domaće sirutke pa koliko izdržim!
Ne sutra, danas.

Draga moja Glorina,da bih pocela ovakav nacin ishrane, potrebno je mnogo discipline i volje, a ja to trenutno nemam. Mozda nekom drugom prilikom.xD E sad, danas je dan mladog meseca.;D I trenutno svi u stanu jedu sta stign a ja samo gledam i nije mi dobro. I i dalje se drzim onoga sto sam rekla, zaboravila sam ukus cokolade i poludecu! Jeste da je proslo nedelju dana, ali...ccc. Ako budem izdrzala mesec dana, uspela sam u zivotu.xD I bolje da sam pisala blog nego ovako, nema ljudi kojih zanima meseceva dijeta... Pametno.xD

Драга моја..
Крени ти што пре да се дисциплинујеш..
Немој да остављаш за другу прилику..
Може и прво тај твој "млади месец"... па настави по мом предлогу..z;)

Ако се дисциплинујеш..за 6 месеци... бићеш друга особа...
И нећеш гледати када је млад месец..z:)

Драга моја..
Крени ти што пре да се дисциплинујеш..
Немој да остављаш за другу прилику..
Може и прво тај твој "млади месец"... па настави по мом предлогу..z;)

Ако се дисциплинујеш..за 6 месеци... бићеш друга особа...
И нећеш гледати када је млад месец..z:)
Hmm, hocu... Samo ne sada. xD Prvo da vidim ima li neki rezultat mlad mesec, pa ako nema, razmislicu da li da se bacim na tvoj predlog. Jednostavno, ovo mi zvuci pretesko. Tebi skidam kapu ako se pridrzavas ovoga, ja vala za sebe ne znam hocu li uspeti.

Hmm, hocu... Samo ne sada. xD Prvo da vidim ima li neki rezultat mlad mesec, pa ako nema, razmislicu da li da se bacim na tvoj predlog. Jednostavno, ovo mi zvuci pretesko. Tebi skidam kapu ako se pridrzavas ovoga, ja vala za sebe ne znam hocu li uspeti.

Какви су резултати "младог месеца"...
Могу ти рећи да се између 80-90% придржавам обога што сам ти препоручила...
Навика се стиче за око месец дана...

Од једног до другог "младог месеца"..;)

:cao:Mene zanima to gladovanje od 24 h! U decembru sam naterala sebe da to sebi uradim. Nisam se preterano nalivala vodom,i jednu kafu sam popila,sa malo secera
ali me je taj dan uhvatio neki virus..pa sam samo drhtala,a mozda je i detoksikacija bila,ko zna. Mislila sam da cu bas osecati glad,ali nije bilo tako.
Najbezbolnija varijanta je kad meseceva mena pocinje negde oko 3,4 popodne. Znaci jedes pola dana,odspavas i jos 5-6 sati izdrzis do obroka. Nije tesko. Izgubila sam 1 kg. Ali verujem da bih ga izgubila i da nije bila meseceva mena...
Znam i ja da treba promeniti navike. Radim na tome :) Čokolada mi je greh br.1 :)
Pronacicu tu tabelu,za Srbiju,pa cu izabrati neku "menicu" i pridruzicu ti se, acidaN :)
Kako tebi ide do sad?

Ljudi edukujete se o ishrani,nemojte sebi raditi ovakve gluposti kakav mesec kakva dijeta,da li ste normalni?! Citajte malo ali na pravim mestima,a ne casopise po kojima pisu idoti,isto ko Karleusa da vam predaje srpski jezik! Procitajte knjigu vezbanje i zdravlje,onda posetite forum Pansporta gde imate sve o ishrani...Batalite ovakve dijete jer cete rusiti sebi zdravlje.

Back