Mesanje roditelja u brak

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Poznajem ovde jedan fini mladi bracni par srednje klase.

Imaju malo dete od tri godine.

I sve uslove za lep zivot ali.....

Njegovi ne vole nju (misle da on zasluzuje nesto vise), a njeni ne vole njega jer misle da nije dovoljno samostalan...

I sve cine da ih razdvoje u cemu ce na zalost i uspeti.

Tako ce se razvesti mladi koji se vole zbog roditelja koji nisu nikakvi ni sa sjedne strane.:sad2:

Što znači da oni nisu dovoljno zreli da sačuvaju svoju zajednicu.

Ne bi bilo izgleda da im reč kažu protiv njihovog braka da je taj brak harmoničan i da jedno drugo poštuju, vole, cene....

Ma matori su drski i bezobrazni! I jedni i drugi misle da im se dete moglo bolje udati!

Ne mogu da se izbore sa njima jer jos na naki nacin zavise od njih.

A i on je previse vezan za roditelje.

Samo odvojen život spašava brak jer većina matoraca neće odustati dok ne isteraju svoje .
Imam sličan problem sa materom . Uopšte nje sposobna za samostalni život a umislila da je general .
Dok je ćale bio živ nije smjela da pisne a sada bi da ima vlast iako ima 83 godine .
Niti možeš da umlatiš mater niti možeš da ideš iz kuće koju si sam pravio .
Što je najveća fora moja su primanja trostruko veća od njenih a ona umislila da živimo od njenih para .
Kad imaš u kući matoro a tupavo da popizdiš .

Samo odvojen život spašava brak jer većina matoraca neće odustati dok ne isteraju svoje .
Imam sličan problem sa materom . Uopšte nje sposobna za samostalni život a umislila da je general .
Dok je ćale bio živ nije smjela da pisne a sada bi da ima vlast iako ima 83 godine .
Što je najveća fora moja su primanja trostruko veća od njenih a ona umislila da živimo od njenih para .

Jes" vala bas.Djeca treba da se osamostaljuju po svaku cijenu.Cim postanu punoljetni
Cula sam da u Svabiji cak roditelji punoljetnoj djeci placaju kiriju samo da nauce samostalno da zive
Tako bi trebalo i kod nas.
Jer sto su nase majke sposobne da naprave debile od muske djece,pa to je patologija
I onda takav momak dok se potpuno ne raskanta sa njima nije sposoban za brak ni pod razno....:confused::(:dash:

Jes" vala bas.Djeca treba da se osamostaljuju po svaku cijenu.Cim postanu punoljetni
Cula sam da u Svabiji cak roditelji punoljetnoj djeci placaju kiriju samo da nauce samostalno da zive
Tako bi trebalo i kod nas.
Jer sto su nase majke sposobne da naprave debile od muske djece,pa to je patologija
I onda takav momak dok se potpuno ne raskanta sa njima nije sposoban za brak ni pod razno....:confused::(:dash:

Kod nas još vlada plemenska psihologija i u tome je problem .
Upoznam ja doktoricu iz Leskovca i ona mi objašnjava kako to kod njih ide .
Kada bih htio da je ženim morao bih ići kod njenog oca da tražim odobrenje .
Kad je sa doktoricom tako možeš misliti kako je kod nepismenijih .

Njegovi ne vole nju (misle da on zasluzuje nesto vise), a njeni ne vole njega jer misle da nije dovoljno samostalan...

Tako ce se razvesti mladi koji se vole zbog roditelja koji nisu nikakvi ni sa sjedne strane.:sad2:
poznato mi to, molio bih te ime serije te i kako se zove? zvuci zanimljiva radnja.

ako se razvedu za to su odgovorni oni, a ne roditelji
ako je nekome vaznije sta misle roditelji od onoga sto sam misli i oseca i od odgovornosti koju ima kao bracni saputnik i roditelj, nema od tog braka nista

da citiram Miljkovica, *Ako smo pali bili smo padu skloni*

PS da je zavisilo od prihvatanja snaje ili zeta od strane roditelja, skoro nijedan brak ne bi opstao

- - - - - - - - - -

Ma matori su drski i bezobrazni! I jedni i drugi misle da im se dete moglo bolje udati!

Ne mogu da se izbore sa njima jer jos na naki nacin zavise od njih.

A i on je previse vezan za roditelje.
onda ona nema problem sa svekrom i svekrvom, vec sa nezrelim muzem, samo joj je lakse da veruje da su oni odgovorni nego da je on edipovac i mlakonja

- - - - - - - - - -

Problem su ljudi kojima je vaznija porodica iz koje su potekli od one koju su sami stvorili, i onda takav brak tesko da moze da uspe.
tako je
najvaznije je odrediti prioritete
kome je maticna porodica vaznija od sopstvene i ne treba da ulazi u brak i unesrecuje druge ljude

Lakse je ako se ne zivi u zajednici, ali znam primere gde ni okean nije bio dovoljno veliki da se ne mesaju deci (blagodeti interneta i ostalih sredstava komunikacije)
nije toliko bitno gde se ko nalazi fizicki koliko da postoji jasan redoslet vaznosti i ekonomska samostalnost (kakva takva) mlade porodice

mm i ja smo tokom svih ovih godina ziveli (i jos uvek zivimo) u svim mogucim varijantama zajednice i nikada nije bilo problema jer je svima jasmo da smo nama najvazniji nas troje, pa tek onda ostatak covecanstva uz duzno postovanje i roditelja i svih ostalih

to se vidi i oseca, tako da se niko i ne usudjuje da stavlja primedbe jer se nisu dobro proveli kada su davno pokusavali dok smo bili mladi
pokusaju, opeku se i vise nikad ne pokusavaju

i ono sto je veoma vazno je da i jedni i drugi roditelji nisu vazniji od nase porodice, ali su i moja i njegova porodica potpuno jednako tretirane s nase strane

zahvalujuci tome vec cetvrt veka zivimo u miru slozi i ljubavi, voleci i postujuci roditelje i ostale, ali jasno pozicionirane

- - - - - - - - - -

Kod nas još vlada plemenska psihologija i u tome je problem .
Upoznam ja doktoricu iz Leskovca i ona mi objašnjava kako to kod njih ide .
Kada bih htio da je ženim morao bih ići kod njenog oca da tražim odobrenje .
Kad je sa doktoricom tako možeš misliti kako je kod nepismenijih .

to je mozda obicajna forma koja nistau sustini ne znaci
najvaznije je koliko je ona samostalna kao licnost i koliko si joj bitan, a pismenost sa tim nema nista

Nije to uopste tako naivno. Uglavnom se ne moze naci kompromis, pa sa jednom stranom moras da raskines. Verovatno je jos teze ako zajedno zivite sa svojom ili njegovom prvom porodicom, pa ne mozete da izbegnete nenormalan uticaj evakodnevno. Svi misle da su jaki naspram svih pretnji sa strane, sto drugih riba i momaka, sto rodjenih. Po meni se to cisto stavom ne moze uvek prevazici.

samo neizgradjenim licnostima roditelji mogu da se petljaju u zivot
prof deformacija svih roditelja je da se mesaju, a ti kao zrela osoba treba to da sasecas korenu i svaki put kad probaju da to regulises kako treba

cuj mama i tata ce ih razvesti, kako da ne, jedno drugo ce skembati svojom neizgradjenoscu pa ce jos pride da svale krivicu na druge, oh kako zrelo :lol:

A staracki dom?

Back