MESA SELIMOVIC O SEBI I SRPSTVU

Zarathustra:
@vispak

sto se tice mene vi mujezdini mozete slobodno potraziti svoju dzamahiriju u Africi ili Aziji, samo sto vam ovaj put nece neki Santic spevati "Ostajte ovdje!... Sunce tudjeg neba
Nece vas grijat ko sto ovo grije;
grki su tamo zalogaji hljeba
Gdje svoga nema i gdje brata nije." kao 1986. kad ste se hteli masovno odseliti u Tursku. Sto niste tad svi otisli ? :roll:

Bytw muslidzo, k'o vam je svu narodnu umotvorinu i stvaralastvo muslimana i u Bosni i Srbiji prikupio, kao recimo Hasanaginicu....ko ? Let me hear the answer, please....
VUK KARADZIC i ALEKSA SANTIC

Znas zasto ?

Zato sto su u Bosni mahom zivele "balije". Znas sta je balija ? Neobrazovani stanovnik musliman, prema objasnjenu Mese Selimovica (obrazovanog Srbina muslimanske veroispovesti iz Bosne) u knjizi Dervis i smrt.... da ne gresim dusu tu je bio i Ivan Mazuranic, Hrvat, koji je skupio Spise age Cengica, i jos neka dela.... al' sve u svemu moras da mi navede i jednog poznatog pisca iz BiH koji se ikada deklarisao kao "Bosnjak"...ili sta bilo... pitam li se koju literaturu danas deca uce u BiH kao svoju :confused:

Al' dzabe tebi to, ti ces i dalje ostati, mali neobrazovani mu'jca :lol: , i neces nikom moci ni da prismrdis... ni Srbinu ni Hrvatu !
Aj' reci kol'ko razreda imas zavrsenih ? Jel znas da se potpises ? Jesi procitao barem jedan sastav u zivotu ?? :rolleyes: ..... ma vidi se po pravopisu !

P. S. Spamujem ovu poruku, jer se nisi udostojio da odgovoris na ovako bitno pitanje.

Да има мозга, балија се после овог Твог поста, Заратустра, више уопште не би ни јављао на овај форум - али он у глави нема мозга, већ рахатлук.

Back