@vispak
sto se tice mene vi mujezdini mozete slobodno potraziti svoju dzamahiriju u Africi ili Aziji, samo sto vam ovaj put nece neki Santic spevati "Ostajte ovdje!... Sunce tudjeg neba
Nece vas grijat ko sto ovo grije;
grki su tamo zalogaji hljeba
Gdje svoga nema i gdje brata nije." kao 1986. kad ste se hteli masovno odseliti u Tursku. Sto niste tad svi otisli ?
Bytw muslidzo, k'o vam je svu narodnu umotvorinu i stvaralastvo muslimana i u Bosni i Srbiji prikupio, kao recimo Hasanaginicu....ko ? Let me hear the answer, please....
VUK KARADZIC i ALEKSA SANTIC
Znas zasto ?
Zato sto su u Bosni mahom zivele "balije". Znas sta je balija ? Neobrazovani stanovnik musliman, prema objasnjenu Mese Selimovica (obrazovanog Srbina muslimanske veroispovesti iz Bosne) u knjizi Dervis i smrt.... da ne gresim dusu tu je bio i Ivan Mazuranic, Hrvat, koji je skupio Spise age Cengica, i jos neka dela.... al' sve u svemu moras da mi navede i jednog poznatog pisca iz BiH koji se ikada deklarisao kao "Bosnjak"...ili sta bilo... pitam li se koju literaturu danas deca uce u BiH kao svoju
Al' dzabe tebi to, ti ces i dalje ostati, mali neobrazovani mu'jca

, i neces nikom moci ni da prismrdis... ni Srbinu ni Hrvatu !
Aj' reci kol'ko razreda imas zavrsenih ? Jel znas da se potpises ? Jesi procitao barem jedan sastav u zivotu ?? :rolleyes: ..... ma vidi se po pravopisu !
P. S. Spamujem ovu poruku, jer se nisi udostojio da odgovoris na ovako
bitno pitanje.