Mercedes Benz C 180 coupe kompressor

Belgrade12121

Obećava
Poruka
76
U pitanju je auto 2003 godiste kojeg treba da kupim ovih dana. Pa me zanima ako neko ima neke informacije o njemu? koje su mu slabe tacke? sta treba proveriti?
da li se moze ugraditi plin? potrosnja?
molim vas da savet za sve one koji znaju nesto o tom automobilu.
Hvala unapred
p.s i ako neko zna (board comp mu prijavljuje gresku na DSR da treba ici u servis)

Imao sam svojevremeno na placu taj auto i mogu samo da kazem da dosta trosi.
Gresku mu mozes resetovati tako sto das kontakt,stisnes ono dugme na satu i okrenes pun levi(mislim na tocak) i tu ga zadrzis oko 10 s i tada on resetuje greske a ako ti opet upali onda u servis da vide sta je.
Ova procedura izgleda sasavo ali se tako radi kod Merca i da ne zaboravim da nisam 100% siguran ali tako otprilike ide tj. 98%.:)
Davno sam to radio a Mercedesa vise nisam imao pa sam malo i zaboravio.

Pa pise ti u naslovu-MB C180 kompresor i 2003 god.
Meni je jako lep a licno mislim da je Merc tu uprskao stvar (bar sto se tice naseg trzista) sto nije napravio dizel do 2000 ccm jer bi to na nasem trzistu bilo jako dobro i Merc bi se prodavao drasticno bolje.
Kao nekada-123,124 koji su se pravili u 200D izvedbi.
Isto tako se zna da je dizel kod Mercedesa bolji od benzinskog motora ili je bar dosta omiljeniji zato bi i u ovom C180 to bilo pravo resenje.Meni se nudilo vec par komada sa 220 CDI motorom ali kome ja to da prodam kad je registracija 60k din..
Bilo je u ponudi i 200 kompresora ali to trosi 13L goriva pa bez plina nije rentabilno da se vozi.

Pa pise ti u naslovu-MB C180 kompresor i 2003 god.
Meni je jako lep a licno mislim da je Merc tu uprskao stvar (bar sto se tice naseg trzista) sto nije napravio dizel do 2000 ccm jer bi to na nasem trzistu bilo jako dobro i Merc bi se prodavao drasticno bolje.
Kao nekada-123,124 koji su se pravili u 200D izvedbi.
Isto tako se zna da je dizel kod Mercedesa bolji od benzinskog motora ili je bar dosta omiljeniji zato bi i u ovom C180 to bilo pravo resenje.Meni se nudilo vec par komada sa 220 CDI motorom ali kome ja to da prodam kad je registracija 60k din..
Bilo je u ponudi i 200 kompresora ali to trosi 13L goriva pa bez plina nije rentabilno da se vozi.
Promaklo mi ovo godiste ;) u svakom slucaju potrosnja ne bi trebala toliko da ga znaima jer kad se kupuje kupe ne kupuje se iz prakticnih razloga nego vise da bi se zezalo sa njime,inace ovaj motor je super,dovljno snage za ovaj auto.

A zašto bi ugrađivao plin u takav auto? Ako ti je skupa vožnja onda uzmi Zunto ili Dačiju pa se vozaj...
Ili je to ona varijanta, nemam pare, ali da me vidi komšija?
Pa sada vozim bmw 5, 2001 godiste :) pa rekoh malo za promenu. A i na bmw imam plin, bez plina ne bih vozio ni ferarri, zasto bih davao 140 dinara po litru ako ne moram ?! A pri tom sam zaista prezadovoljan plinom i isplatljivoscu na sadasnjim kolima. Jel ima neko korisne informacije ? Presao je 180 000. I ima tu gresku koju prijavljuje,

pa bas tako, vise se navozas sa plinom bar za trecinu, nisam siguran, malo je falio ja da uzmem jedan sa takvim motorem, ali ako me secanje dobro sluzi, motori su nastelovani exstra za plin, i trose grad preko 12, znaci guzva klima 15, na otvorenom je mnogo manje, ispod 10....
bolja je petica mnogo veruj mi(samo je unutra ruzna i nervira me onaj dole display sto neradi), osim ako nisi mali, i ako volis male ruzne golfove...

Poslednja izmena:

Back