gost 435342
Domaćin
- Poruka
- 3.177
Iskustva sa mentalnim poteškocama i predrasude o njima.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U pravu si, treba da ispravim."ментални болесници" је увредљив назив, тако да ето је прва предрасуда.
pa da, ali iskr ne znam koji je naziv sada opsteprihvacen. mislim da je na eng govornom podrucju termin "na spektru" prosiren za sva lica sa mentalnim poteskocama, ne samo za autizam, ali ne znam kako je kod nasU pravu si, treba da ispravim.
Kako se ispravlja?pa da, ali iskr ne znam koji je naziv sada opsteprihvacen. mislim da je na eng govornom podrucju termin "na spektru" prosiren za sva lica sa mentalnim poteskocama, ne samo za autizam, ali ne znam kako je kod nas
nemam pojma, taguj momuKako se ispravlja?
Dobro je dok postoji razlika izmedju poteskoca i bolesti.pa da, ali iskr ne znam koji je naziv sada opsteprihvacen. mislim da je na eng govornom podrucju termin "na spektru" prosiren za sva lica sa mentalnim poteskocama, ne samo za autizam, ali ne znam kako je kod nas
mislim da se generalno ide ka brisanju te etikete bolesti kad se radi o psihickom zdravlju, odavno se vec govori samo o poremecajima cak i kod nas.Dobro je dok postoji razlika izmedju poteskoca i boslesti.
Pacijentu se isto pise nebitno da li ima poremecaj ili je bolestan, mada poremecaj zvuci blaze i kao da ima nade da se moze popraviti, dok te rijec bolest lomi i zvuci kao da je trajno, je l da?mislim da se generalno ide ka brisanju te etikete bolesti kad se radi o psihickom zdravlju, odavno se vec govori samo o poremecajima cak i kod nas.
Ne bas, mnoge telesne bolesti se lece, samo neki ne podnose tu etiketu ili ih sredina gleda drugacije.Pacijentu se isto pise nebitno da li ima poremecaj ili je bolestan, mada poremecaj zvuci blaze i kao da ima nade da se moze popraviti, dok te rijec bolest lomi i zvuci kao da je trajno, je l da?
pa kontam da je to logika.Pacijentu se isto pise nebitno da li ima poremecaj ili je bolestan, mada poremecaj zvuci blaze i kao da ima nade da se moze popraviti, dok te rijec bolest lomi i zvuci kao da je trajno, je l da?
Ae posalji mi poruku da te nesto pitam?pa kontam da je to logika.
ја преферирам " с ума сишавши"" sisli suma" je brutalnije
To važi samo za psihoticne, oni su u najmanjem broju.ја преферирам " с ума сишавши"
MIslim da to nigde ne postoji onako "an general". Kazemo za nekoga da je mentalno jak ili slab, a to nema veze sa bilo kakvim dijagnozama.pa da, ali iskr ne znam koji je naziv sada opsteprihvacen. mislim da je na eng govornom podrucju termin "na spektru" prosiren za sva lica sa mentalnim poteskocama, ne samo za autizam, ali ne znam kako je kod nas
Da, ali sam sigurna da "bolest" u ovom kontekstu nije preporucen terminMIslim da to nigde ne postoji onako "an general". Kazemo za nekoga da je mentalno jak ili slab, a to nema veze sa bilo kakvim dijagnozama.
Mental potice od latinske reci mens koja pa znaci duh. Pa i bolnice za mentalno obolele zvale su se nekada bolnice za dusevno obolele.
Dusha, duh, intelekt, razum, mentalno zdravlje ili bolest= siroko polje.
Bolest sigurno ne, eventualno poremecaj.Da, ali sam sigurna da "bolest" u ovom kontekstu nije preporucen termin