Menopauza i kontracepcija

kad legne penzija pa mozes da kupis bolje kondome ... :lol:

jbt kako se nekada pravis blesava pa to je cudo.

imas stalnog partnera, puno poverenje u njega, cak i da zatrudnis budes 701va u tim statistikama koje si navela
sta sad , kako se kaze "rutinski zahvat" i to je to.
i nema osude od strane partnera jer ste sa umisljejem usli u sex bez zastite.
ustvari ima ako za sve godine nije naucio kada treba da ga vadi.

nebih iako sam chula da je to u srbiji neki vid kontracepcije

Mislim da je trudnoca u perimenopauzi veoma retka. Procenat mogucnosti prirodnog zaceca je veoma mali, a mali je i procenat takvih trudnoca u kojima je plod zdrav i trudnoca odrzljiva.

Ali nije nemoguce. Mislim da osim pilula za kontracepciju, kod zena moze da se razmislja i o hormonalnoj spirali.

Za muskarce vazektomija, mozda ona koja nije konacna, ali koliko se to na ovim prostorima radi, nisam sigurna.

Ja bih bila presrecna da mi se desi takva kasna trudnoca, ali zene i parovi koji vec imaju odraslu decu verovatno bi drugacije primili takvu vest.
Ukoliko ne zele da im se desi neplanirana trudnoca, onda neku vrstu kontacepcije ili zastite moraju da koriste.
To je svakako bolje nego abortus.
A realno, imala.sam prilike da vidim da neki parovi i mladi i stari abortus tretiraju kao neki vid kontracepcije, sto je zbog vise razloga pogresno

Шмекерску, разуме се.
Postujem 🙂

Ali stvarno ne mora da upadate na 40+ teme i komentarisete nevezano za temu.
Ima tema koje su nekome zaista bitne, posebno one vezane za zdravlje.

Ja sam lepo odgovorila na temu i od celog odgovora jedan gospodin je izvukao deo i postavio mi pitanje nevezano za temu i evo gde smo stigli sa komentarima.

Da se vratimo na temu, OK?

Poslednja izmena:

Back