menjanje strukture stanovnishtva u Vojvodini

Hellen:
Зашто је навео Мађарску? Па сигурно не зато што има нешто ''против Мађара'', него зато што је то сличан случај( мада, чини ми се, још драстичнији)! И тамо је у неким крајевима српско становништво било већинско, па данас скоро уопште не постоји. Значи, промена демографске структуре није ништа посебно карактеристично за Војводину. Увек је било ратова, колонизација, сеоба...

Хтела бих још једном да поновим: НЕ МОГУ НАС УГОЗИТИ ПРАВА ДРУГИХ, МОЖЕ НАС УГРОЗИТИ САМО УСКРАЋИВАЊЕ НАШИХ ПРАВА!

U potpunosti se slazem!

raindog:
ne podsmevam se ja nikom ko ce u shta da veruje to je iskljuchivo njegova stvar, ali da meni neko tvrdi da je on 'uzvisheniji' od drugih jer pripada ovoj ili ono veroipovesti, da zarad te iste religije vekovima ratuje, potpiruje mrzhnju na nacinalnoj i verskoj osnovi i sve ostalo shto ide uz to, to nek pricha nekom drugom... mene takve priche o takvom "civilizaciskom uspehu " zaista ne interesuju

Na ovo cu samo jednu stvar da dodam. Svako ko istinski veruje u Boga, nikad nece siriti mrznju, jer je to nespojivo!

raindog:
aleks1:
Sta da radimo kad svi u okruzenju su nekad imali (a mnogi jos uvek imaju) nameru da nas istrebe.
a ni paranoja nam nije strana

Nemoj tako! Nije u pitanju paranoja nego istorijska istina. Sto se suseda tice, srpski narod nikada nije bio ugrozen jedino od Rumuna i Grka. Sa svima ostalima smo morali da ratujemo i da se borimo za bioloski opstanak. Pogledaj samo 20. vek! Ratovali smo sa Turcima, Bugarima, Austrijancima, Nemcima, Madjarima, Hrvatima, Italijanima, Albancima... Sa nekima i po nekoliko puta. Vise od polovine navedenih su imale prema nama, a neki i dan danas imaju genocidne namere. Moj narod je zrtva najstrasnijeg genocida u 20. veku i za to vreme bioloski je unisteno nekoliko miliona Srba. I u ovim godinama mnoge citave pokrajne su ispraznjene od Srba. Nadam se da ces sada moci bolje da razumes moj strah za narod kome pripadam.

raindog:
da naravno, mnogo je zdravije i konstruktivnije mrzeti nekog ko je u nekom religioznom tripu razlichitim od tvog

Ja nikog ne mrzim, samo sam zabrinut!

raindog:
ok ovo za zavod, ali kakve su to 'prijatne' i 'neprijatne' teme :?: :?
Ma to samo onako, nervira me kada neko pocne pricu o nacionalnim manjinama, ko se prema kome kako odnosi. A pogotovu me nervira kada spominju Madjare, na stranu srednjevekovni ratovi sa Ugarskom i streljanja u II svetskom ratu, za vreme tog istog rata su se moji baba i deda, Srbi, izbeglice iz Bosne, jedno vreme krili u cisto madjarskom selu gde su im pomogli, i jednostavno ne volim da cujem price o mrznji.

raindog:
interesuje me procentualna zastupljenost razlichitih veroispovesti na tlu sadashnje Vojvodine i njena promena tokom vremena, konretnije odnos pravoslavnih i katolichkih vernika.
1918, 1945, i sad recimo, pa ako neko mozhe da mi odgovori, bila bih mu zahvalna ili bar da me uputi na neke izvore u kojima bih mogla naci informacije ovog tipa
:roll:

Postoji publikacija Saveznog zavoda za statistiku sa tim podacima sa svih popisa pocev od 50-tih godina.
Broj Madara u Vojvodini se smanjuje zbog veoma niskog prirodnog prirastaja.
Kod njih je taj trend prisutan oko 100 godina, dok je kod Srba prirastaj nizak oko 30 godina.
To je, pored dolaska izbeglica, glavni razlog promene etnicke i verske zastupljenosti u Vojvodini.

Наравно, нико нормалан то не жели.

Раиндог, највише зла Србима су нанели управо политички коректни Срби, имамо безброј примера у историји.

Супер је што се залажеш за једнак третман, ја сам такође присталица те опције, али је веома ружно што то радиш на начин на који радиш.

Back